Επιλογή Σελίδας
Offer!

Eν σώματι υγιεί

12.00  10.80 

Καλή υγεία δεν σηµαίνει απουσία ασθένειας. Όταν λέµε «ασθένεια», εννοούµε συνήθως τα ενοχλητικά συµπτώµατα, που µας κάνουν να αντιληφθούµε ότι κάτι δεν πάει καλά. Όµως, τα συµπτώµατα δεν είναι η ασθένεια, δεν είναι η αιτία, αλλά είναι το αποτέλεσµα. Για να πάψει να υπάρχει το πρόβληµα, πρέπει να εξαλειφθεί η αιτία.

Διότι, όπως η ασθένεια δεν συµβαίνει τυχαία, έτσι και η υγεία δεν επιτυγχάνεται τυχαία. Υπάρχουν νόµοι και κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του ανθρώπινου σώµατος. Μελετώντας αυτούς τους νόµους, θα δούµε ότι υγεία είναι πολλά περισσότερα από την απουσία της ασθένειας· είναι η ευεξία, η αφθονία της ενέργειας, η ευτυχία, η ίδια η Ζωή.

Στο βιβλίο αυτό θα µελετήσουµε αναλυτικά -όχι θεωρητικά αλλά βιωµατικά, µε παραδείγµατα και οδηγίες- τους βασικούς πυλώνες που εγγυώνται την καλή υγεία, δηλαδή την Άσκηση, τη Διατροφή και την Ψυχική Υγεία. Χωρίς αυτούς τους πυλώνες είναι αδύνατον να στηριχθεί το οικοδόµηµα της υγείας, δηλαδή της ευεξίας, της µακροζωίας, της καλής ποιότητας ζωής.

Και επειδή η υγεία και η ζωή είναι έννοιες ταυτόσηµες και η µία είναι προϋπόθεση της άλλης, ο ευκολότερος τρόπος για να έχεις υγεία είναι να αγαπήσεις τη ζωή.

Product Description

Ο Ιωάννης Μπάκνης γεννήθηκε το 1967 στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης. Έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια εκεί και αποφοίτησε από το λύκειο της περιοχής. Όµορφα χρόνια γεµάτα περιπέτεια και επαφή µε τη φύση εξαιτίας της συµµετοχής του από τα πέντε χρόνια του µέχρι τα δεκαεπτά στους Προσκόπους. Ο αθλητισµός και το ξεπέρασµα των ορίων, ψυχικών και σωµατικών, ήταν πάντα κάτι που τον έλκυε. Στα είκοσι τρία του γνώρισε την επί τριάντα ένα συναπτά έτη σύντροφό του µε την οποία απέκτησαν δύο αγόρια. Όλα αυτά τα χρόνια ασχολήθηκε µε ζήλο και εξειδίκευση και διακρίθηκε στην ορειβασία, τον αλπινισµό, την αναρρίχηση, το αγωνιστικό µπόντι µπίλντινγκ, τους αγώνες motocross, την ελεύθερη κατάδυση, το ορεινό τρέξιµο αποστάσεων και υπεραποστάσεων, τους δυσκολότερους αγώνες εµποδίων στην Ελλάδα. Εκπαιδεύτηκε στη γιόγκα και αποφοίτησε από σχολή προπονητικής µε ειδίκευση στο Fitness.

Στα περισσότερα από τα προηγούµενα συµµετείχε και η σύντροφός του, αθλήτρια και η ίδια, δασκάλα χορού, προπονήτρια Fitness και πολεµικών τεχνών. Η συµµετοχή του σε όλα τα προηγούµενα, δεν έµεινε απλώς στο επίπεδο της απόλαυσης και της συµµετοχής, αλλά εξελίχθηκε σε µια επισταµένη µελέτη και µε ζήλο αναζήτηση αυτού που λέγεται «νους υγιής εν σώµατι υγιή». Τα τελευταία δεκατρία χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως εκπαιδευτές-προπονητές στην περιοχή της Ν. Καλλικράτειας όπου και διαµένουν. Σήµερα στα πενήντα τρία του, ως εν ενεργεία αθλητής και εκπαιδευτής και έχοντας κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο υγείας και ευεξίας, επιθυµεί να µεταδώσει σε κάθε αναγνώστη του πρώτου του βιβλίου αυτή τη γνώση και εµπειρία του. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει, να κινητοποιήσει, να ανατρέψει στερεότυπα και να βάλει το λιθαράκι του στη δηµιουργία ενός κόσµου µε περισσότερη υγεία και ευεξία!

Additional Information

Συγγραφέας

Ιωάννης Μπάκνης

Σελίδες

134

Διαστάσεις

14 x 21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-206-6

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Eν σώματι υγιεί”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

  • Offer! Παναγιώτης Μυλωνάς, Το βιβλίο της Αντιγήρανσης, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

    Το βιβλίο της Αντιγήρανσης

    17.00  13.60 
  • Offer! Εύη Ανδρέου, Αθλητική Yoga, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

    Αθλητική Yoga | Ο Δρόμος του Αθλητισμού Υψηλών Επιδόσεων

    12.00  10.80 

Pin It on Pinterest

Share This
X