Επιλογή Σελίδας

«Τα Χριστούγεννα της Γιαγιάς Χλωρίδας», το οικολογικό παραμύθι της Μαρίας Μπάρμπα

Δεκ 18, 2020 | General

«Τα Χριστούγεννα της Γιαγιάς Χλωρίδας», το οικολογικό παραμύθι της Μαρίας Μπάρμπα

Ποια είναι η Γιαγιά Χλωρίδα και πού μένει; Ποιες ιστορίες διηγείται στα παιδιά της και πώς θα περάσει τα φετινά Χριστούγεννα;

Στα βάθη της καταπράσινης φύσης, η Γιαγιά Χλωρίδα ζει μια ήρεμη ζωή, όμως οι αλλαγές στο περιβάλλον επηρεάζουν την καθημερινότητά της. Στην προσπάθειά της να βοηθήσει, ενώνει τις δυνάμεις της με απρόσμενους συμμάχους και όλοι μαζί ανακαλύπτουν το μήνυμα που φέρνουν τα Χριστούγεννα.

Ποιο επίκαιρο από ποτέ, το βιβλίο της Μαρίας Μπάρμπα προσπαθεί να εμφυσήσει στα παιδιά την περιβαλλοντική συνείδηση, μέσω μιας υπέροχης ιστορίας, με όμορφα και τρυφερά μηνύματα. Το βιβλίο «Τα Χριστούγεννα της Γιαγιάς Χλωρίδας», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iWrite, αφορά όλα τα παιδιά -αλλά και τους κηδεμόνες και τους εκπαιδευτικούς- και θεωρώ πως δεν απευθύνεται σε μία συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αλλά είναι διαηλικιακό.

Το μήνυμά του είναι διαχρονικό και βάζει τα θεμέλια, όχι μόνο για τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης, αλλά και την κατανόηση του φυσικού περιβάλλοντος και της συμβίωσης. Μέσα στις σελίδες του βιβλίου κρύβονται μηνύματα, όπως αυτό της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, της αγάπης, της μοιρασιάς. Όλα αυτά συμβαίνουν την πιο μαγική εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα.

Μέσα από την απολύτως ταιριαστή, ζεστή και πολύχρωμη εικονογράφηση της Ιφιγένειας Σιδέρη, τα παιδιά θα μπορέσουν να ψυχαγωγηθούν με εκπαιδευτικό και ανακαλυπτικό τρόπο.

Γνωρίστε τη Γιαγιά Χλωρίδα και επιτρέψτε στα παραμύθια και τις αφηγήσεις της να κρατήσουν συντροφιά στα παιδιά σας τα φετινά Χριστούγεννα!

Οπισθόφυλλο

Η Γιαγιά Χλωρίδα γεμάτη γνώση και σοφία κάθε χρόνο τυλίγει το κουβάρι με τις εμπειρίες της και τα Χριστούγεννα το ξετυλίγει έχοντας συντροφια τα εγγονάκια της. Αυτά τα Χριστούγεννα ποιες εμπειρίες και ποιο μυστικό θα τους αποκαλύψει;

Είναι ένα διδακτικό παραμύθι βασισμένο σε πανανθρώπινες αξίες, τη βιωσιμότητα της φύσης, την βιοποικιλότητα, την διατροφική αλυσίδα και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Γράφει η Μαρία Μπακάρα (Κοινωνιολόγος, MA Φιλαναγνωσίας)

Δείτε το βιβλίο εδώ 

Πηγή 4moms.gr

Pin It on Pinterest

Share This
X