Επιλογή Σελίδας

Εκδηλώσεις - Βιβλιοπαρουσιάσεις

νέα & ανακοινώσεις σχετικά με τις εκατοντάδες εκδηλώσεις του iWrite ανά την Ελλάδα κάθε χρόνο!

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου

στις 18:30

Καφέ-Πολυχώρος Αίτιον, Τζιραίων 8-10, Αθήνα

2130256666

 

Την Παρασκευή, στις 18:30, στο καφέ-πολυχώρο “Αίτιον” στην Αθήνα, ο συγγραφέας της οικογένειας του iWrite Νίκος Τακόλας παρουσιάζει το βιβλίο του “Το Πέρασμα του Αρμενίου”!

 

 

Σχετικά με το βιβλίο

Δύο άνθρωποι από την πόλη της Λάρισας, ένας του παρελθόντος και ένας του παρόντος και του μέλλοντος, μπλέκουν στο σκληρό παιχνίδι της εποχής τους. Να προλάβουν και να αντιστρέψουν την κοινωνική, οικονομική και οικολογική καταστροφή που τελικά επέφερε η Κρίση, σαν απόρροια του αιώνιου παιχνιδιού για την κατάκτηση της παγκόσμιας εξουσίας.
Ο πρώτος, αγροτικός ηγέτης, ζει στο μεσοπόλεμο του 20ου αιώνα και έρχεται αντιμέτωπος με τις «Ρίζες του Κακού». Ο δεύτερος, ακροβάτης, ζει μισό αιώνα αργότερα, όταν ήδη έχει ξεσπάσει η Κρίση.
Οι δύο ήρωες παλεύουν με τον τρόπο ζωής τους, τους συνανθρώπους τους, τις σχέσεις και τους έρωτές τους για να αμυνθούν στη μονοδιάστατη λαίλαπα του κέρδους των ισχυρών.
Το θέατρο των εξελίξεων είναι η ίδια η Λάρισα -Κάστρο όπως σήμαινε για τους αρχαίους- και λειτουργεί σαν μια πόλη μοντέλο στο έργο για τα διαδραματιζόμενα παγκοσμίως. Και κάπου εκεί κοντά, το Αρμένιο, ένα μικρό χωριό. Ένας τόπος που κρύβει ένα μεγάλο μυστικό…

Σχετικά με τον συγγραφέα

O Νίκος I. Τακόλας, γεννήθηκε στη Λάρισα και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Κατάγεται από το χωριό Αβδέλλα της Πίνδου. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές σε τεχνικά πεδία και στη Διεθνή Ενεργειακή Οικονομία. Γράφει για πολλά χρόνια κείμενα επιστημονικά, τεχνικά, οικολογικά και λογοτεχνικά. Εργάστηκε στο εξωτερικό συνδυάζοντας δουλειά και ταξίδια. Zει στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται επαγγελματικά με Θέματα Ενεργειακά και Τεχνικού Δικαίου. Στο παρελθόν ασχολήθηκε με κινηματογραφική κριτική και πολιτικό δοκίμιο.
Βιβλία: Το Κρυμμένο Αριστούργημα του Ζοζέφ Ινεμπράο (Εκδ. ΕΝΕΚΕΝ, 2011).
Πρώτο Λογοτεχνικό Βραβείο Διηγήματος, του Διαγωνισμού «Ιστορίες της Πόλης μας» Λάρισα, 2014.
Δεύτερο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Βραβείο, «Δ. Βικέλας», Βέροια 2014

βρείτε την εκδήλωση στον χάρτη!

Cafe - Πολυχώρος Αίτιον

Pin It on Pinterest

Share This
X