Επιλογή Σελίδας

Διαγωνισμοί - Ανοικτό Κάλεσμα!

έμπρακτη στήριξη του iWrite στην κοινότητα των συγγραφέων!

Σοσιαλιστικές Ιστορίες – Διαγωνισμός Διηγήματος

Μία αναπάντεχη συνεργασία των Εκδόσεων iWrite και της σελίδας “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο”!

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων! (2 Μαρτίου 2018)

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την έκδοση του τόμου που προέκυψε μετά τη διενέργεια του Διαγωνισμού «Σοσιαλιστικές Ιστορίες – Διαγωνισμός Διηγήματος»! Λεπτομέρειες για την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον, μέχρι τότε όμως ανακοινώνουμε τους διακριθέντες συγγραφείς, τα διηγήματα των οποίων περιλαμβάνονται στην επικείμενη έκδοσή μας.

Ακολουθεί μήνυμα του “Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου”:
“Ακολουθούν τα ονόματα των 24 διακριθέντων συντρόφων, τα κείμενα των οποίων θα κοσμήσουν την παλαιοπασοκική έκδοση του βιβλίου μας που πρόκειται να κυκλοφορήσει εντός του 2018 από τις εκδόσεις iWrite.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι σύντροφοι και συντρόφισσες να είναι συντονισμένοι με τη σελίδα μας αλλά και με τη facebookική σελίδα των εκδόσεων iWrite για όλες τις σχετικές μελλοντικές εξελίξεις που αφορούν την έκδοση. Να διευκρινιστεί τέλος ότι η γνωστοποίηση των τριών πρώτων κειμένων του διαγωνισμού, πρόκειται να γίνει κατά την ημέρα παρουσίασης του βιβλίου.

Μετά τιμής,
οι πυρηνάρχες του Παλιού ΠΑΣΟΚ του Ορθόδοξου”

Στον συλλογικό τόμο λοιπόν θα βρείτε κείμενα των:

1. Αλέξανδρος Πετρόχειλος
2. Raphael Alagas
3. Ιωάννης Δροσογιάννης
4. Νεκτάριος Λιάγκος
5. Jimmy A
6. Μπουγιουκλάκης Μάρκος
7. Παντελής Μπουκτσής
8. Χαράλαμπος Δρουκόπουλος
9. Αναστάσιος Ακριτίδης
10. Κωστής Γωγιός
11. Μάριος Ντούμι
12. Πράσινη Κασσάνδρα
13. Νίκος Κ. Βαβδινούδης
14. Ξενοφώντας Μακρόπουλος
15. Ελευθέριος Μπούρος
16. Γιώργος Λαγκώνας
17. Φαίδωνας Μουδόπουλος-Αθανασίου
18. Γιώργος Μαρτινίδης
19. Σωκράτης Μπουζούκας
20. Νίκος Βαβδινούδης
21. Μίλτος Μπουχαλάκης
22. Απόστολος Στάϊκος
23. Βασιλική Καΐσα
24. Ραφαήλ Κουρμουλάκης

Προκήρυξη διαγωνισμού (έχει παρέλθει το deadline συμμετοχής)

Η σελίδα “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο” αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες facebookικές ελληνικές σελίδες που προάγουν μέσω του χιούμορ αλλά και της πολιτικής ανάλυσης, ποικίλα κοινωνιολογικά φαινόμενα των δεκαετιών του ’80 και του ’90, παρουσιάζοντας τις προεκτάσεις τους στο σήμερα. Εκατοντάδες συμπολιτών μας μοιράζονται καθημερινά με τα δεκάδες χιλιάδες μέλη της σελίδας προσωπικές ιστορίες και νοσταλγικά βιώματα από την “εποχή του Ανδρέα”, χρησιμοποιώντας πολλές φορές τα αξιοζήλευτα λογοτεχνικά τους προσόντα!

Στο πλαίσιο της γνωριμίας μας με τους αναγνώστες του συγκεκριμένου λογοτεχνικού πεδίου, αλλά και της διάθεσής μας για την ανάδειξη νέων συγγραφικών ταλέντων και πρωτότυπων σεναρίων, ανακοινώνουμε τη συνεργασία των εκδόσεων iWrite με τη σελίδα “Παλιό ΠΑΣΟΚ -Το Ορθόδοξο” και την προκήρυξη ενός πρωτότυπου διαγωνισμού διηγήματος με τίτλο “Σοσιαλιστικές Ιστορίες των 80’s και 90’s”.

Στο πλαίσιο αυτό, προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς, φίλους του “Παλιού ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα (έκτασης 1.000 με 2.500 λέξεων) με φόντο μια ιστορία, αληθινή ή φανταστική, η οποία δύναται να ανήκει σε ποικίλα λογοτεχνικά είδη (κοινωνική, πολιτική, μυστηρίου, αισθηματική κ.λπ.). Η ιστορία αυτή, που θα διαδραματίζεται εντός της γεωγραφικής περιφέρειας της χώρας μας, θα πρέπει οπωσδήποτε να εκτυλίσσεται εντός των χρονικών ορίων της ηγεσίας του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ (1981-1996) και να αποπνέει έναν αγνό σοσιαλιστικό χαρακτήρα, όπως αυτός προκύπτει από το περιεχόμενο της σελίδας “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο”.

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017 στο αναγνωστικό κοινό. Ο χρόνος που θα γίνει η βιβλιοπαρουσίαση θα γνωστοποιηθεί με το πέρας των διαγωνισμών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τους υπεύθυνους της σελίδας Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο ([email protected]) ή με τις εκδόσεις iWrite | 2311 27 28 03 ή 21 10 12 6900).

Λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό!

Διάρκεια
Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 31η Μαρτίου 2017.

 

Αποστολή διηγημάτων
Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] ή σε ψηφιακό αρχείο (σε cd κ.λπ.) στη διεύθυνση Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια, Τ.Κ. 10 681, Αθήνα.
Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος – Σοσιαλιστικές Ιστορίες”. Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.). Οι συγγραφείς δύναται να χρησιμοποιήσουν και ψευδώνυμο για τη συγγραφή των διηγημάτων τους.

 

 

Βραβεία Διαγωνισμού
Στα 3 πρώτα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν θα δοθούν τιμητικοί έπαινοι διάκρισης.

Οι διακριθέντες στο διαγωνισμό συγγραφείς θα λάβουν ειδική υποτροφία από τις Eκδόσεις iWrite της τάξεως του 20% για την κάλυψη των εξόδων έκδοσης του δικού έργου τους μελλοντικά, εάν και εφόσον το επιθυμούν.

Όροι συμμετοχής

• Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

• Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν τίτλο, να έχουν έκταση μεταξύ 1.000 και 2.500 λέξεων και να συνοδεύονται από βιογραφικό του διαγωνιζομένου. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας από τον συγγραφέα (τηλέφωνο, διεύθυνση email κ.λπ.).

• Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής με περισσότερα από ένα διηγήματα.

• Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματος τους.

• Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εκδοτικού οίκου να ορίσει την κριτική επιτροπή που θεωρεί κατάλληλη και σέβονται τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι οριστικές και αμετάκλητες και θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων iWrite.

• Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις iWrite και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά σε ειδικούς χώρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο ακριβής τόπος και χρόνος όπου θα πραγματοποιηθούν οι βιβλιοπαρουσιάσεις, καθώς και η απονομή των βραβείων, θα ανακοινωθεί από την επίσημη ιστοσελίδα των Εκδόσεων iWrite. Οι συγγραφείς που θα συμμετέχουν στο συλλογικό έργο διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του κειμένου που θα επιλεγεί παραχωρούν όμως το εμπορικό δικαίωμα στις Εκδόσεις iWrite για τρία έτη από την ημερομηνία έκδοσης του συλλογικού βιβλίου. Για το χρονικό διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή του κειμένου από τον συγγραφέα δίχως την άδεια των Εκδόσεων iWrite και του Εκδότη της.

• Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

• Οι νικητές του διαγωνισμού αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου που θα συμμετάσχουν, ούτε δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου, ενώ το 10% των κερδών από τις πωλήσεις της συλλογικής έκδοσης θα δοθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

• Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.

Με εκτίμηση στη συγγραφική σας προσπάθεια,
“Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο” (Facebook page)
Εκδόσεις iWrite

Website: www.iWrite.gr
Email: [email protected]
Τηλέφωνο: 2311 27 28 03 (εκδόσεις iWrite.gr)
Διεύθυνση: Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια, Αθήνα, Τ.Κ. 10 681

“Προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα με φόντο μια ιστορία, αληθινή ή φανταστική, η οποία δύναται να ανήκει σε ποικίλα λογοτεχνικά είδη (κοινωνική, πολιτική, μυστηρίου, αισθηματική κ.λπ.). Η ιστορία αυτή θα πρέπει οπωσδήποτε να εκτυλίσσεται εντός των χρονικών ορίων της ηγεσίας του Ανδρέα Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ (1981-1996) και να αποπνέει έναν αγνό σοσιαλιστικό χαρακτήρα, όπως αυτός προκύπτει από το περιεχόμενο της σελίδας “Παλιό ΠΑΣΟΚ – Το Ορθόδοξο”.”

Pin It on Pinterest

Share This
X