Επιλογή Σελίδας

Διαγωνισμοί - Ανοικτό Κάλεσμα!

έμπρακτη στήριξη του iWrite στην κοινότητα των συγγραφέων!

Φαντασία 2018 | Resurrection = ανάσταση 

διαγωνισμός διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας 

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων! (6 Μαρτίου 2018)

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την έκδοση του τόμου που προέκυψε μετά τη διενέργεια του Διαγωνισμού «Φαντασία 2018 | Resurrection = ανάσταση – διαγωνισμός διηγήματος φανταστικής λογοτεχνίας»! Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στα πλαίσια του διήμερου φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria 2018 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (21-22 Απριλίου 2018).

Μέχρι τότε ανακοινώνουμε τους διακριθέντες συγγραφείς, τα διηγήματα των οποίων περιλαμβάνονται στην επικείμενη έκδοσή μας. Η λίστα με τα διακριθέντα διηγήματα – συγγραφείς που εμφανίζεται παρακάτω είναι με αλφαβητική σειρά (βάση ονόματος).

Οι έξι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού είναι…

1ο Βραβείο διαγωνισμού: Δελαρούδης Δημήτρης – Ούτε μια λέξη
2ο Βραβείο διαγωνισμού: Λάσκη Χριστίνα – Και τώρα, ιερέ, πες μας τι είδες
3ο Βραβείο διαγωνισμού: Δημακόπουλος Γρηγόρης – Το εκκρεμές
4ο Βραβείο διαγωνισμού: Μανώλη Αναστασία – Ουατσέκα
5ο Βραβείο διαγωνισμού: Κανελλίδου Ελπίδα – Το δάσος
6ο Βραβείο διαγωνισμού: Μεσολογγίτης Γιώργος – Είμαι

Eιδική κατηγόρια βραβείου κάτω των 18: Καρούλης Χρήστος – Η επιστροφή του στασιαστή

Στον συλλογικό τόμο θα βρείτε επιπλέον τα κείμενα των:
Αλυφαντής Γιώργος – Η ζωή των νεκρών
Βενέρης Αλέκος – Ο Άλλος
Βίελ Νάστ – Νεκρός κάθε αυγή
Γεροπαύλου Δημήτριος – Πορφυρος Φοίνικας
Γιαννάκης ΒασίληςΤαχεία σήψη
Γιαννακίδης Δημήτρης – Μια δεύτερη ευκαιρία
Γκίφα Δήμητρα – Όφις ο ουροβόρος
Δημητριάδου Χριστίνα – Φως
Δρουγαλάς Κώστας – Λάζαρε, καν’ το ξανά
Δρουκόπουλος Χαράλαμπος – Πινόκιο
Ζαφείρκος Κωνσταντίνος – Το Παιχνίδι
Ζαχαράκη Άρτεμις – Πρόγραμμα – Εκδίκηση
Ζέλλιος Τριαντάφυλλος – Τέσσερα Δολάρια
Θεοδώρου Κατερίνα – Για πάντα…
Θωμά Αντωνία – Το συστατικό
Ιωαννίδου Θεοδώρα – Παράλληλα
Καλαμαρά Γεωργία – Ήμισυς
Καλαμαρά Γιώτα – Ενα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα
Καραμάνης Χαράλαμπος – Απόδραση από το Γουαϊτχάρμπορ
Κεσκίνης Χρήστος – Για Πάντα
Κικίδου Λένα – The Swamp
Κυριάκη Kορνέλια – Ελένη – Η χαλασμένη πόρτα του μπάνιου
Κωνσταντίνα Κρηνίδη – Ιντεργκλόμπαλ ΑΕ
Μαραγκός Ορφέας – Νόμος ΑΖ 099
Μεγαρίτη Έλενα – Η Δράκαινα
Μηλιορέλη Αναστασία – Η ελαιογραφία
Παλαβούζης Εμμανουήλ – Πέρα απ’ τον τάφο
Παπαϊωάννου Ευγενία – Ο θάνατος της Abigail Jenkins
Πράνταλου Βάνα – Το Aγρίμι
Σαμπάρ Μασούντ – Αναστάσιος – Ζωοδόχος Πόνος
Σιδέρης Γιάννης – Ένα σπίτι με κάγκελα
Τηνιακός Γεώργιος – Θλιβερή Μπαλάντα
Τσαλιαγκος Πέτρος – Η Ευριδίκη στη λίμνη
Τσαμπάνης Μηνάς – Μάρτυρες
Τσιαπούρη Άννα – Το κορίτσι του Κλιμτ
Τσούρα Ζώη – Το Κορίτσι με τα Νεκρά Μάτια
Φώτης-Φεράτης Νίκος – Πνοή ζωής
Χαρβάτη Κωνσταντίνα – Άγγιγμα

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις iWrite ([email protected] | 2311 27 28 03 | 21 10 12 6900)

Λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό!

Διάρκεια
Ως ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού ορίζεται η 30ή Δεκεμβρίου 2017.

Αποστολή διηγημάτων

 • Οι συγγραφείς μπορούν να αποστείλουν το έργο τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected].
 • Οι αποστολές των διηγημάτων πρέπει πάντα να γίνονται με την ένδειξη “Για τον Διαγωνισμό Διηγήματος – Φαντασία 2018”. Επίσης, θα πρέπει πάντα να υπάρχει ως συνοδευτικό υλικό ένα βιογραφικό σημείωμα του συγγραφέα (έως 150 λέξεις), καθώς και στοιχεία επικοινωνίας του (τηλέφωνο, email κ.λπ.).
Προκήρυξη διαγωνισμού (έχει παρέλθει το deadline συμμετοχής)

Μετά τον επιτυχημένο διαγωνισμό διηγήματος στο πλαίσιο του φεστιβάλ φαντασίας Fantasmagoria 2017 και την έκδοση του συλλογικού βιβλίου «Το έπος της φαντασίας», η δημιουργική ομάδα του iWrite και η οργανωτική ομάδα του Fantasmagoria από κοινού, προκηρύσσουν νέο διαγωνισμό διηγήματος!

Προσκαλούμε λοιπόν όλους τους συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα φανταστικής λογοτεχνίας (έκτασης 1.500 με 2.500 λέξεις) με θέμα: resurrection = ανάσταση (η) η επιστροφή από τον θάνατο, η επαναφορά στη ζωή.

Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το θέμα έχει διαλέξει προσωπικά ο πασίγνωστος συγγραφέας τρόμου Graham Masterton ο οποίος θα βρίσκεται στο φεστιβάλ και θα απονείμει το βραβείο στον πρώτο νικητή.

Η ιστορία μπορεί να εξελίσσεται σε οποιαδήποτε περιοχή (πραγματική ή φανταστική) και χρονική περίοδο (παρελθόν, παρόν ή μέλλον), καθώς και να αποτελεί ιστορία τρόμου, εποχής, μυστηρίου ή φαντασίας. Γενικά τα διηγήματα πρέπει να περιέχουν κάποιο φανταστικό στοιχείο που να τα κατατάσσουν στο είδος της λογοτεχνίας του φανταστικού.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους συγγραφείς: Κυριάκο Αθανασιάδη, Διονύση Λεϊμονή, Αγνή Σιούλα και Βίβιαν Φόρτη.

Για τις Εκδόσεις iWrite, απώτερος σκοπός τέτοιου είδους διαγωνισμών είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου συγγραφικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς επίσης και να δώσει την ευκαιρία σε νέους και παλιούς συγγραφείς να δουν το έργο τους εκτυπωμένο στο πλαίσιο μία άρτιας και προσεγμένης έκδοσης βιβλίου.

Τα βραβευμένα διηγήματα του διαγωνισμού θα συμμετάσχουν στη συλλεκτική έκδοση βιβλίου «Το Έπος της Φαντασίας ΙΙ», η οποία θα παρουσιαστεί κατά τη βράβευση των συγγραφέων στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Φαντασίας «Fantasmagoria», τον Απρίλιο του 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις iWrite ([email protected] | 2311 27 28 03 | 21 10 12 6900)

Όροι συμμετοχής
 • Τα διηγήματα θα πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.
 • Τα διηγήματα θα πρέπει να συνοδεύονται από βιογραφικό του διαγωνιζομένου. Επιπλέον, απαραίτητη είναι η αποστολή στοιχείων επικοινωνίας από τον συγγραφέα (τηλέφωνο, διεύθυνση email κ.λπ.).
 • Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν έκταση μεταξύ 1.500 και 2.500 λέξεων και να αποσταλούν σε μορφή Word (doc, docx) ή Open Office (odt). Επειδή θα παραδοθούν ανώνυμα στην κριτική επιτροπή, στο έγγραφο θα πρέπει να εμφανίζεται μόνο το διήγημα και ο τίτλος του διηγήματος. Τα λοιπά στοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν σε δεύτερο έγγραφο Word ή Open Office.
 • Οι διαγωνιζόμενοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο με ένα διήγημα.
 • Οι διαγωνιζόμενοι αναλαμβάνουν την ευθύνη σχετικά με την πατρότητα του διηγήματός τους.
 • Οι διαγωνιζόμενοι με την αποστολή του έργου τους για συμμετοχή στο διαγωνισμό, αναγνωρίζουν το δικαίωμα του εκδοτικού οίκου να ορίσει την κριτική επιτροπή που θεωρεί κατάλληλη και σέβονται τις αποφάσεις της, οι οποίες είναι οριστικές και αμετάκλητες και θα δημοσιευτούν στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ και των εκδόσεων iWrite.
 • Οι διαγωνιζόμενοι εκχωρούν στους διοργανωτές, στην περίπτωση που επιλεγούν από την κριτική επιτροπή για τη συμμετοχή τους στη συλλογική έκδοση, το δικαίωμα για δημοσίευση του διηγήματος τους σε βιβλίο που θα εκδοθεί από τις Εκδόσεις iWrite.
 • Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να μεταβάλουν τις ημερομηνίες ή να ματαιώσουν τον διαγωνισμό, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.
 • Οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στην έκδοση με διηγήματά τους αποδέχονται πως δεν θα λάβουν οικονομικό αντάλλαγμα από την πώληση της συλλογικής έκδοσης του έργου, ούτε δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου. Απεναντίας, το 10% των κερδών από τις πωλήσεις της συλλογικής έκδοσης θα σταλεί ως βιβλία σε επιλεγμένες βιβλιοθήκες και πολιτιστικά κέντρα/ συλλόγους της Ελλάδας.
 • Η συμμετοχή αυτόματα σημαίνει την πλήρη αποδοχή των παραπάνω όρων, καθώς και των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού από την ορισθείσα κριτική επιτροπή.
 • Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στη συντονιστική ομάδα του διαγωνισμού ([email protected]).
Βραβεία Διαγωνισμού

1ο βραβείο: Έκδοση βιβλίου στην ελληνική γλώσσα από τις Εκδόσεις iWrite.
2ο βραβείο: Υποτροφία έκδοσης αξίας 400 ευρώ από τις εκδόσεις iWrite για την κυκλοφορία του έργου τους στην ελληνική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο.
3ο βραβείο: Υποτροφία έκδοσης αξίας 300 ευρώ από τις εκδόσεις iWrite για την κυκλοφορία του έργου τους στην ελληνική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο.
4ο με 6ο βραβείο: Υποτροφία έκδοσης αξίας 200 ευρώ από τις εκδόσεις iWrite για την κυκλοφορία του έργου τους στην ελληνική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο.

Όσα διηγήματα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό θα συμπεριληφθούν σε μία συλλεκτική έκδοση βιβλίου που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις iWrite. Το βιβλίο και τα ονόματα των διακριθέντων θα παρουσιαστούν επίσημα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, σε ειδική βιβλιοπαρουσίαση.

Όλοι οι συγγραφείς που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, ανεξαρτήτως βράβευσης ή όχι, θα έχουν τη δυνατότητα face-to-face συνάντησης με εξειδικευμένο σύμβουλο έκδοσης του Οίκου μας, ώστε να ενημερωθούν για όλες τις δυνατότητες κυκλοφορίας του έργου τους.

Με εκτίμηση στη συγγραφική σας προσπάθεια,
Συντονιστική ομάδα φεστιβάλ & δημιουργική ομάδα iWrite.gr

Website: www.iWrite.gr
Email: [email protected]
Τηλέφωνο: 2311 27 28 03 (Θεσσαλονίκη) και 21 10 12 6900 (Αθήνα)
Διεύθυνση: Φιλίππου 49, Κέντρο (Θεσσαλονίκη) και Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια (Αθήνα)

Για τη συντονιστική ομάδα του φεστιβάλ: 
Παπανίκου Ευαγγελία, Τσιρέλη Ευλαμπία, Δημητριάδης Μάριος & Δάμτσιος Γιώργος.

Προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς, ανεξαρτήτως ηλικίας, να μας στείλουν ένα διήγημα φανταστικής λογοτεχνίας(έκτασης 1.500 με 2.500 λέξεις) με κεντρικό θέμα το resurrection = ανάσταση

Pin It on Pinterest

Share This
X