Επιλογή Σελίδας

Εργαστήρια ανεξάρτητου κινηματογράφου

Απλά και κατανοητά βήματα για τη δική σας παραγωγή, με μικρό budget και δημιουργικές λύσεις...

Εργαστήρια Ανεξάρτητου
Κινηματογράφου στο iWrite

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της σειράς εργαστηρίων που πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του iWrite σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη, ξεκινάνε φέτος για πρώτη φορά σειρά τμημάτων για την τέχνη του κινηματογράφου και της ανεξάρτητας παραγωγής!

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες:
τηλ. 21 10 12 6900 | email. info@iWrite.gr

 

Ο Όμιλος Δραστηριοτήτων Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή (εκδ. Πηγή, iWrite & Δαιδάλεος) καλοσωρίζει τον Σκηνοθέτη Θάνο Κερμίτση και φιλοξενεί από τις 22 Απριλίου, στα γραφεία των Αθηνών (Κωλέττη 15 & Εμ. Μπενάκη, Εξάρχεια, 2ος όροφος), τον κύκλο μαθημάτων του με θέμα τον Ανεξάρτητο Κινηματογράφο.

Ο Κινηματογράφος και ειδικά ο Κινηματογράφος Είδους, έχει συνδεθεί με μεγάλα budget, πολυτελή στούντιο και παραγωγές πολλών εκατομμυρίων. Υπάρχει, όμως, και ο Ανεξάρτητος Κινηματογράφος, αυτός με τα μηδαμινά budget, τις δημιουργικές λύσεις και τις παραγωγές από μικρές δεμένες ομάδες συνεργατών με πολύ μεράκι.

Πώς μπορεί να γίνει πραγματικότητα μια ταινία (είδους και όχι μόνο), όταν απουσιάζει το budget και όταν λόγω συνθηκών αναγκάζεται κανείς να κάνει “Σπιτικό” ή αλλιώς… “Αντάρτικο Σινεμά”;

Ο Θάνος Κερμίτσης θα επιχειρήσει μέσα από μια σειρά 7 δίωρων μαθημάτων-­συζητήσεων, να εξερευνήσει όλα τα στάδια παραγωγής μιας ανεξάρτητης ταινίας, από το σενάριο, τη χρηματοδότηση και το γύρισμα, μέχρι το post production και τους τρόπους διανομής της.

Τα μαθήματα θα εστιάσουν στις εξής θεματικές:
1. Σενάριο
2. Χρηματοδότηση
3. Οργάνωση-Προπαραγωγη
4. Τεχνικά / “Εργαλεία”
5. Σκηνοθεσία και Γύρισμα
6. Post Production
7. Distribution

Χρήσιμες Πληροφορίες

Εναρκτήρια ημέρα των μαθημάτων ορίζεται το απόγευμα της Τετάρτης 22 Απριλίου. Τα υπόλοιπα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες έξι Τετάρτες.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο κοστίζει 70 ευρώ και αφορά άτομα κάθε ηλικίας.

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 211 01 26 900 ή να στείλετε email στο info@iwrite.gr το αργότερο μέχρι τις 17 Απριλίου (θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας μιας και το τμήμα προορίζεται για ολιγομελές).

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδική βεβαίωση παρακολούθησης.

Ποιος είναι ο εισηγητής;

Ο Θάνος Κερμίτσης γεννήθηκε το 1985 και είναι απόφοιτος του τμήματος Film & Tv Studies του New York College. Από το 2009 έχει σκηνοθετήσει 6 μικρού μήκους ταινίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν βραβευτεί σε Κινηματογραφικά Φεστιβάλ του Εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας.

Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, η ταινία επικής φαντασίας “Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος”, γυρίστηκε με μόλις 10.000 ευρώ και κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2013, έπειτα από δυο πολύ επιτυχημένες sold­out προβολές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας “Νύχτες Πρεμιέρας”. Μέχρι σήμερα η ταινία έχει αποσπάσει 6 βραβεία και πολλές υποψηφιότητες από Κινηματογραφικά Φεστιβάλ ανά τον κόσμο, ενώ θα κυκλοφορήσει και στο Εξωτερικό μέσω της Γερμανικής Εταιρίας Διανομής KSM Film.

“Ο Κινηματογράφος ανεξαρτήτως εποχής θεωρώ πως αποτελεί ανάγκη έκφρασης. Το αν αυτή η ανάγκη εμπεριέχει την εκφραση αγανάκτησης ή το οποιοδήποτε σχόλιο (κοινωνικό ή πολιτικό) εξαρτάται και απο την εποχή στην οποία δημιουργείται η κάθε ταινία αλλά και απο τους προβληματισμούς του δημιουργού. Εξαρτάται. Το Ελληνικό σινεμά ανθίζει και θα ανθίζει ανεξαρτήτως των δυσκολιών. Το βλέπουμε απο την πορεία των ελληνικών ταινιών στα φεστιβάλ του Εξωτερικού. Εύχομαι να αρχίσουμε να το βλέπουμε να ανθίζει και μέσα απο αίθουσες γεμάτες θεατές.” (από συνέντευξη του Θ. Κερμίτση στο MoveItMag.gr)

Θάνος Κερμίτσης

Εισηγητής σεμιναρίων, σκηνοθέτης, Εκδόσεις iWrite

 

“Σειρά σεμιναρίων από τον δημιουργό της επιτυχίας Τα Χρονικά του Δρακοφοίνικα: Αδάμαστος! Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα λάβουν ειδική βεβαίωση παρακολούθησης.”

 

“Το Ελληνικό σινεμά ανθίζει και θα ανθίζει ανεξαρτήτως των δυσκολιών. Το βλέπουμε απο την πορεία των ελληνικών ταινιών στα φεστιβάλ του Εξωτερικού. Εύχομαι να αρχίσουμε να το βλέπουμε να ανθίζει και μέσα απο αίθουσες γεμάτες θεατές.”

Θάνος Κερμίτσης

Εισηγητής σεμιναρίων, σκηνοθέτης, Εκδόσεις iWrite

Pin It on Pinterest

Share This
X