Επιλογή Σελίδας

Εκδηλώσεις - Βιβλιοπαρουσιάσεις

νέα & ανακοινώσεις σχετικά με τις εκατοντάδες εκδηλώσεις του iWrite ανά την Ελλάδα κάθε χρόνο!

Κυριακή, 1 Μαρτίου

στις 17:00

Μαύρη Τρύπα, Βαΐου 5, Θεσσαλονίκη

2311272803

 

Την Κυριακή 1/3, στις 17:00, στη Μαύρη Τρύπα της Θεσσαλονίκης,  η συγγραφέας της οικογένειας του iWrite Ευλαμπία Τσιρέλη παρουσιάζει το βιβλίο της “Χρόνειρα”!

 

 

Σχετικά με το βιβλίο

Ένα επικίνδυνο βιβλίο, ιπτάμενοι άνθρωποι, ένα μαύρο κουτί, σκοτεινά δάση κι αλλόκοτα πλάσματα, φονικές παραισθήσεις, αδίστακτες γυναίκες, ψυχασθενείς και ήρωες, ηλεκτρονική ονειροπόληση, στοιχειώματα, εφιάλτες, σκοτάδι και φως, θάνατος κι αναγέννηση, πόθοι, φόβοι, δυνάμεις, αποδράσεις, οργή, ελπίδα, δίδαγμα. Δέκα παράξενες ιστορίες που βασίζονται σε όνειρα και ξεφεύγουν από το «κούρδισμα» του κόσμου. Εικοσιένα αλλιώτικα ποιήματα που το καθένα τους κρύβει και μια ιστορία, μια φλόγα, μια φυγή. Όνειρα της νύχτας και όνειρα της μέρας ενώνονται σε ένα βιβλίο που δραπετεύει απ’ τον χρόνο, για να ταξιδέψει αδέσποτο στις βιβλιοθήκες, στις αγκαλιές, στις βαλίτσες. Πέντε σκέψεις στο τέλος, γίνονται οι ίδιες τροφή για σκέψη για τον χρόνο που τρέχει και για εμάς που δεν σταματάμε. Καλή ανάγνωση. Καλό ταξίδι.

Σχετικά με τον συγγραφέα
Η Ευλαμπία Τσιρέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά. Οι σπουδές την οδήγησαν στη Θεσσαλονίκη, όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα. Έχει σπουδάσει Θεολογία στο Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ερμηνεία της Παλαιάς Διαθήκης. Έχει γράψει δύο βιβλία: «Ο Θάνατος στην Κελτική Μυθολογία και Παράδοση»(2013) και «Το Ιερό Δέντρο. Οι Μύθοι και οι Συμβολισμοί του» (2014-εκδόσεις Δαιδάλεος). Η μελέτη του δέντρου ως σύμβολο, αποτελεί μεγάλο κομμάτι της ζωής της, που συμπορεύεται με τη λογοτεχνική της φύση. Στα εφηβικά της χρόνια άρχισε να πειραματίζεται με την ποίηση, που αποτελεί και τον πυρήνα της μέχρι σήμερα. Στην πορεία ανακάλυψε ότι κάθε ποίημα κρύβει μια μεγάλη ιστορία κι έτσι μετέβη στη Λογοτεχνία. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν διακριθεί σε Ελλάδα κι εξωτερικό, ενώ έχει συμμετάσχει σε τέσσερις συλλογικές εκδόσεις, δύο από τις οποίες έχει ανθολογήσει και επιμεληθεί η ίδια. Συνεργάζεται με μουσικούς και μουσικά σχήματα, γράφοντας ελληνικούς και αγγλικούς στίχους. Ως αρθρογράφος έχει συνεργαστεί με διάφορα περιοδικά της χώρας. Διδάσκει δημιουργική γραφή και επιμέλεια κειμένου (Εργαστήρι Συγγραφής ‘’Imaginarium’’ στον Εκδοτικό Όμιλο Πηγή) και είναι δημιουργός του πρώτου φεστιβάλ τρόμου στην Ελλάδα (The Mini Festival of Horror & Grotesque) που έχει κεντρικό άξονα τη λογοτεχνία τρόμου και αλλόκοτου. Έμπνευση για τις ιστορίες της αντλεί κυρίως από τα όνειρά της και την παρατήρηση του παρελθόντος και του παρόντος. Αγαπά τα δέντρα, τα βιβλία και τα παλιά αντικείμενα. tsirelievlampia.wordpress.com

 

βρείτε την εκδήλωση στον χάρτη!

Μαύρη Τρύπα, Θεσσαλονίκη

Pin It on Pinterest

Share This
X