Επιλογή Σελίδας

Τύπος της Θεσσαλονίκης: Παρουσίαση του βιβλίου του Γρηγόρη Βασιλειάδη

Φεβ 21, 2020 | Book News, iWrite-Blog

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, Θεσσαλονίκη στις 18.30 στο καφέ Θέαtro (Πάνω από το Βασιλικό Θέατρο) θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο ψυχολογίας – αυτογνωσίας του συγγραφέα Dr Γρηγόρη Βασιλειάδη, με τίτλο «Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή» (Εκδόσεις iWrite).

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα, θα μιλήσουν oι Π. Βαρνάβας Γιάγκου (Διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Εφημέριος του Ι. Ν. Λαοδηγήτριας Θεσσαλονίκης), Χριστίνα Μαυρίδου (Εκπαιδευτικός), Κατερίνα Σιαμπάνη (Ψυχοθεραπεύτρια & Εκπαιδεύτρια Gestalt, Msc Συμβουλευτικής Ψυχολογίας), Χαρά Βλαχοδήμου (Ψυχολόγος – Κλινική Υπνοθεραπεύτρια, Συγγραφέας) και Χριστίνα Μαυρίδου (Εκπαιδευτικός).

Tην «εξομολόγηση» ενός έμπειρου ψυχοθεραπευτή που χρησιμοποιεί την αυθεντικότητα και την αυτοαποκάλυψη ως βασικά εργαλεία για να συναντήσει ο αναγνώστης στις σελίδες του τον βαθύτερό του εαυτό.

Είναι μια «ερωτική» ιστορία για τη Ζωή, το Νόημα και τη Σχέση. Ένα ημερολόγιο με αποκαλυπτικά γεγονότα, μνήμες, όνειρα, κι επιγνώσεις, από τη θέση του θεραπευόμενου και του θεραπευτή. Και, όπως κάθε παρόμοια ιστορία, κρύβει στο βάθος της στιγμές γαλήνης ή πάθους, επιβεβαίωσης ή διάψευσης μεγαλείου και απόγνωσης.

Είναι ένα βιβλίο εύληπτο και πολυσήμαντο, που περιγράφει με απλά λόγια τη συναρπαστική περιπέτεια της συνάντησης με τον Εαυτό και τον Άλλον και απλώς ζητά από τον αναγνώστη να διαβαστεί με νου και παράλληλα με ψυχή.

Στις σελίδες του συναντά κανείς αλήθειες, που αγγίζουν την καρδιά, «σκάβουν» τον νου και διευρύνουν την αυτογνωσία. Αλήθειες που πληγώνουν τον ναρκισσισμό, και ταυτόχρονα απελευθερώνουν μέσα μας αυτό το κομμάτι που θέλει να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές και υπερβάσεις.

Ο συγγραφέας, φωτογραφίζοντας στιγμιότυπα της ζώσας ψυχοθεραπευτικής διεργασίας, αποτυπώνει τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζει, πλησιάζει θεραπευτικά, και κατανοεί τους ανθρώπους που ζητούν βοήθεια. Δεν θέλει να ανακουφίσει παρηγορώντας τις πληγές. Θέλει να τις εκθέσει και να αναδείξει τα τραύματα της ανθρώπινης ψυχής ως πηγές ψυχογνωσίας και υπαρξιακής ελευθερίας κι ολοκλήρωσης.

Ένα βιβλίο γραμμένο βιωματικά που προτρέπει τους αναγνώστες του στην επίμονη αναζήτηση της βαθύτερης εσωτερικής εμπειρίας.

Eυχαριστούμε το πάντα ενημερωμένο ειδησεογραφικό ιστότοπο του Τύπου της Θεσσαλονίκης

Δείτε το βιβλίο Εξομολογήσεις ενός Ψυχοθεραπευτή

Μόλις δημοσιεύθηκαν…

Pin It on Pinterest

Share This
X