Από την Αντιόπη Κουφού – books_harbor
Κατηγορία: Διήγημα, Ιστορικό Μυθιστόρημα, Λογοτεχνία Φαντασίας
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις iWrite
Σελίδες: 364
Και αφού τελείωσε το Game Of Thrones και δεν έχουμε με τι να συμπληρώσουμε το κενό οι Εκδόσεις Πηγή iWrite μας λυπήθηκαν και εξέδωσαν το όμορφο αυτό βιβλίο με τίτλο Παιχνίδια του Θρόνου στο Βυζάντιο. Πρόκειται λοιπόν για το Game Of Thrones του Βυζαντίου, της εποχής της ελληνικής ιστορίας που είναι γεμάτη δοξασίες, δολοπλοκίες, έρωτες, πάθη, δολοφονίες.
Το βιβλίο αυτό περιέχει 30 διηγήματα διαφορετικών συγγραφέων, εκ των οποίων κάθε ένα έχει μία ξεχωριστή ιστορία αντλημένη από μία συγκεκριμένη εποχή της Βυζαντινής Ιστορίας. Ειδικότερα, κάθε διήγημα έχει ως βάση του ένα ιστορικό γεγονός, το οποίο περιπλέκεται με φανταστικά στοιχεία. Οι ιστορίες είναι γεμάτες με διχόνοιες, ίντριγκες, φανταστικά πλάσματα και πολύ πολύ αίμα. Οι μηχανορραφίες των αυτοκρατορικών μελών, οι άνομοι έρωτες τους, μαζί με τη δίψα τους για εξουσία συνθέτουν ένα πολύ δυνατό ανάγνωσμα που σε κρατά άγρυπνο για μια ακόμη ιστορία, και μετά άλλη μία, και μετά ακόμη μία.
Το γεγονός πως οι ιστορίες είναι κατά κύριο λόγο αληθινές, σε συνδυασμό με τις προσθήκες των συγγραφέων κάνουν αυτό το βιβλίο φοβερό καθώς δημιουργεί τόσες και τόσες εικόνες και συνάμα ερωτήματα σχετικά με το πού τελειώνει η αλήθεια και ξεκινά η φαντασία του συγγραφέα. Η σύλληψη της ιδέας ενός τέτοιου βιβλίου είναι, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετικά πρωτοπόρα καθώς φωτίζει μια ιδιαίτερη πτυχή του ελληνισμού με έναν εντελώς νέο τρόπο. Η ιστορία αυτή τη φορά προσεγγίζεται με τους όρους των παθών και των φιλοδοξιών των προσώπων που την απαρτίζουν ξεμακραίνοντας από τις απλές καταγραφές γεγονότων.
Ομολογώ ειλικρινά πως έμεινα με πάρα πολύ καλές εντυπώσεις. Τα διηγήματα ήταν όλα αξιόλογα και φαίνεται πως οι συγγραφείς τους δούλεψαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Ακόμη ένα πολύ ωραίο στοιχείο του βιβλίου είναι πως μιας και τα διηγήματα είναι γραμμένα από διαφορετικούς συγγραφείς κάθε φορά ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να οξύνει την κριτική του ικανότητα βρίσκοντας μέσα στο ίδιο βιβλίο διαφορετικές προσεγγίσεις ενός θέματος, ξεχωριστές γραφές και απόψεις.
Πηγή: books_harbor