Επιλογή Σελίδας

Ο Κύκλος της Ζωής, ξεκινάει με μία γέννηση!

“Μία γέννηση, κάθε γέννηση που συμβαίνει, μας γεμίζει χαρά, ελπίδα για τη ζωή και πίστη πως η ζωή εξακολουθεί να είναι εδώ λαμπερή, δυνατή και προπάντων Νέα. Τα παιδιά που έρχονται στον κόσμο μέσα από εμάς, αξίζουν να έχουν την πιο Όμορφη και γεμάτη αγάπη και Υποδοχή! Με αγάπη και περίσσια φροντίδα ας αγκαλιάσουμε τη Μητέρα που γεννιέται μέσα μας με όλη μας τη καρδιά και ας της προσφέρουμε την ασφάλεια και την ισορροπία που χρειάζεται.”

Το βιβλίο “Εγκυμοσύνη μία νέα ζωή”, είναι ένα τετράδιο ενθύμησης, αυτοφροντίδας και αγάπης για μέλλουσες μητέρες και τα παιδιά τους!

 

Και όταν πλέον έρχονται τα παιδιά μας στον κόσμο, τι είναι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να τους μάθουμε;

“Το σίγουρο είναι πως πάντα θα θυμόμαστε τη γλώσσα της αγάπης που μας δίδαξαν οι γονείς μας και θα φέρνουμε στο νου μας, σχεδόν αυτόματα αυτές τις έννοιες, ως πρώτες έννοιες. Κανείς όμως δεν θα μας περιορίζει να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας μιλώντας μόνο μία γλώσσα.”

Τα “Μαθήματα στη Γλώσσα της Αγάπης”, τα διδασκόμαστε από παιδιά με πρώτους δασκάλους τους γονείς μας. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο λοιπόν, θα θυμηθούμε τα δικά μας βιώματα και θα καταλάβουμε αυτά που μάθαμε από τους γονείς μας και τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε τα πάντα γύρω από την αγάπη. 

 

Όσο μεγαλώνουν τα παιδιά, οι γονείς καλούνται να διαχειριστούν αποτελεσματικά ένα πλήθος συμπεριφορών ώστε να δημιουργηθεί μία αυθεντική και ποιοτική σχέση μεταξύ τους!

Ο Γερμανός ποιητής και φιλόσοφος, Βόλφγκανγκ Γκαίτε, συμβουλεύει να μην συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους όπως αυτοί είναι, γιατί έτσι τους κάνουμε χειρότερους. Όταν τους συμπεριφερόμαστε όπως θα μπορούσαν να είναι, τους βοηθάμε να γίνουν αυτό που είναι ικανοί να γίνουν!

Το βιβλίο “Είσαι Γονέας, γίνε Coach” καταγράφει τεχνικές επικοινωνίας και παραθέτει παραδείγματα και ασκήσεις για την ενδυνάμωση του γονέα/φροντιστή, αλλά και του παιδιού µέσω της συμπεριφοράς του γονέα.

 

Ό,τι της ψυχής σου ο ίδιος δεν αντιμετωπίσεις, θα το χρεωθούν τα παιδιά σου…

Όταν μία πελάτισσα μητέρα ρώτησε τον Sigmund Freud:«Μήπως γιατρέ μου δεν ήταν σωστό αυτό που είπα στο γιο μου;», εκείνος της απάντησε:«Μην ανησυχείτε! Ό,τι και να πείτε, ό,τι και να κάνετε, είναι λάθος!»

“Αυτό δεν είναι μόνο ένα χαριτωμένο ευφυολόγημα. Κρύβει μεγάλο κομμάτι της αλήθειας για τη σχέση ανάμεσα σε πολλούς γονείς με τα παιδιά τους.”

Το “Ψυχοθεραπευτικό Ταξίδι”, είναι το μεγαλύτερο ταξίδι της ζωής μας, είναι σίγουρα η διαδρομή που καλούμαστε να κάνουμε στο βάθος του ίδιου μας του εαυτού!

 

Και για το τέλος της ημέρας, μία συμβουλή για τον γονέα από τον συγγραφέα του Best Seller βιβλίου Ψυχολογικές Σχέσεις…

“Μη ρωτάς τον εαυτό σου αν τα έκανες όλα σωστά. Ρώτα τον εαυτό σου πόσο καλά αγάπησες και μάθε από την απάντησή σου. Επανέλαβε για μια ζωή!”

Ένα από τα πολλά “Ψυχο-λογικά μυστικά” που μας μαθαίνει ο PhD Δημήτρης Φλαμούρης, βρίσκονται σε αυτό το βιβλίο αυτοβελτίωσης. 

 

Μητρότητα: όλη η αγάπη αρχίζει και τελειώνει εκεί!

Pin It on Pinterest

Share This
X