Επιλογή Σελίδας

Η Τσουβαλίτσα και ο Κουαξάκης | Ένα ευαίσθητο παραμύθι που αναδεικνύει την αξία της φιλίας και της διαφορετικότητας

Οκτ 27, 2020iWrite-Blog, Άρθρα - Απόψεις

Οι Εκδόσεις iWrite παρουσιάζουν με ιδιαίτερη χαρά ένα ευαίσθητο παραμύθι που αναδεικνύει την αξία της φιλίας και της διαφορετικότητας.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Δήμητρα Ακριτίδου και η εκπαιδευτικός Μάχη Γιαννακουδάκη υπογράφουν την ξεχωριστή ιστορία για παιδιά «Η Τσουβαλίτσα και ο Κουαξάκης – Δύο αχώριστοι φίλοι».

Πληροφορίες βιβλίου:

Οπισθόφυλλο

Μία ιστορία που αναδεικνύει την σηµαντικότητα των φιλικών σχέσεων και των θετικών συναισθημάτων στις σχέσεις των ανθρώπων. Οι δύο ήρωες µμέσα από την δύναμη της φιλίας τους ξεπερνούν τα εμπόδια, επιτυγχάνοντας τους στόχους τους.

Οι Συγγραφείς

Η Δήµητρα Ακριτίδου είναι διδάκτωρ του τµήµατος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστηµίου Αθηνών. Έχει µεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισµικών Μονάδων. Είναι πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήµης Παντείου Πανεπιστηµίου Αθηνών, καθώς και Παιδαγωγικής Ακαδηµίας Ρόδου. Διετέλεσε διευθύντρια σχολικών µονάδων Μεταλυκειακής Εκπαίδευσης (ΙΕΚ), και δηµοσίου σχολείου Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης. Δίδαξε ως λέκτορας (ΠΔ407) στο τµήµα Βαλκανικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήµιο Δυτικής Μακεδονίας, και υπήρξε επιστηµονικός συνεργάτης στο µεταπτυχιακό της Εκπαιδευτικής Ηγεσίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστηµίου Κύπρου. Είναι καθηγήτρια Προγραµµάτων Ψυχικής και Κοινοτικής Υγείας στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου. Σήµερα είναι Αντιδήµαρχος Παιδείας του Δήµου Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος των Νοµικών Προσώπων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.

Η Μάχη Γιαννακουδάκη είναι µάχιµη εκπαιδευτικός Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης και φοιτήτρια ψυχολογίας. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει µουσική, ειδική αγωγή, παιδοψυχολογία, διαχείριση συγκρούσεων και συµβουλευτική. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η δύναμη της θέλησης: ένα βιβλίο “οδηγός ζωής” για γονείς παιδιών µε ιδιαιτερότητες». Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε συνέδρια και έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά µε θέμα την εκπαίδευση, την ψυχολογία, την ειδική αγωγή και τη διαχείριση συγκρούσεων. Έχει ενεργή συµµετοχή στο διαδίκτυο, µε παρουσιάσεις ιστοριών και τραγουδιών που βοηθούν στην εκμάθηση µαθηµάτων του δηµοτικού. Έχει παρακολουθήσει δεκάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια µε εξειδικεύσεις από δημόσια πανεπιστήμια.

ΠΗΓΗ grtimes.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Η ΤΣΟΥΒΑΛΙΤΣΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΑΞΑΚΗΣ

Pin It on Pinterest

Share This
X