Επιλογή Σελίδας

Χρηστικό Εγχειρίδιο Στατιστικής

25.00 

Το έργο απευθύνεται στους φοιτητές των μαθημάτων στατιστικής, στους στατιστικούς επιστήμονες και τους ερευνητές-χρήστες της στατιστικής διαφόρων επιστημονικών πεδίων, καθώς επίσης και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων σχεδόν των επιμέρους σχετικών επιστημονικών κλάδων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Αποτελεί ένα σύγχρονο και πλήρως ενημερωμένο πόνημα το οποίο ερμηνεύει ικανοποιητικά σημαντικό αριθμό στατιστικών όρων που χρησιμοποιούνται στον κλάδο της στατιστικής επιστήμης. Στόχος του είναι να παράσχει στους φοιτητές των μαθημάτων στατιστικής, στους στατιστικούς επιστήμονες και στους ερευνητές-χρήστες της στατιστικής, καθώς επίσης και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων σχεδόν των επιμέρους σχετικών επιστημονικών κλάδων, ακριβείς και σύγχρονες ερμηνείες των στατιστικών όρων, με την προσδοκία ότι θα αποτελέσουν σημαντική πηγή γνώσης αλλά και αναφοράς τόσο για τους ειδικούς όσο και τους μη ειδικούς επιστήμονες. Η καινοτομία του βιβλίου αυτού είναι η κατά τρόπο συνοπτικό επιστημονική περιγραφή λημμάτων (στατιστικών όρων), με κύριο σκοπό τη διδακτική σημασία τους, καθώς και την παράλληλη πληροφόρηση ως προς την αγγλόγλωσση απόδοσή τους. Συνιστά, με την ευρύτερη σημασία, ένα «χρηστικό εγχειρίδιο στατιστικής».

Product Description

Ο Γεώργιος Σιάρδος είναι Οµότιµος καθηγητής του Α.Π.Θ. Γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. από την οποία και αποφοίτησε. Έλαβε, επιπλέον, τον µεταπτυχιακό τίτλο M.Sc. στην Αγροτική Οικονοµία µε ειδίκευση την Αγροτική Ανάπτυξη από το Τµήµα Αγροτικής Οικονοµίας του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου, το πτυχίο Οικονοµικών Επιστηµών του Α.Π.Θ. και το διδακτορικό του δίπλωµα στην Αγροτική Οικονοµία από τη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. Με τη συνταξιοδότησή του, τιµήθηκε για τη συνολική προσφορά του ως οµότιµος καθηγητής από τη Σύγκλητο του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης.

Είναι µέλος επιστηµονικών συλλόγων και οργανώσεων του Εσωτερικού και Εξωτερικού και έχει τιµηθεί µε σειρά υποτροφιών για σπουδές και επιστηµονική συνεργασία σε χώρες της Ευρώπης και την Αµερική, έχει δε συµµετάσχει σε µεγάλο αριθµό σεµιναρίων, συνεδρίων, δηµόσιων διαλέξεων, δηµόσιων συζητήσεων και σε ερευνητικά προγράµµατα που χρηµατοδοτήθηκαν από δηµόσιους και ιδιωτικούς φορείς της χώρας µας και του εξωτερικού.

Είναι συγγραφέας περισσότερων από 100 επιστηµονικών άρθρων δηµοσιευµένων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και σε Πρακτικά επιστηµονικών συνεδρίων και, σε συνεργασία µε άλλους επιστήµονες, αµιγών ερευνητικών εργασιών. Ακόµη, είναι συγγραφέας των, µε επανεκδόσεις, επιστηµονικών συγγραµµάτων: “Γεωργικές Εφαρµογές: Το Συµβουλευτικό Έργο των Φορέων Γεωργικής Ανάπτυξης” 1996, “Μεθοδολογία Κοινωνιολογικής Έρευνας” 1997, “Μέθοδοι Πολυµεταβλητής Στατιστικής Ανάλυσης: Μέρος Πρώτο” 1999, “Μέθοδοι Πολυµεταβλητής Στατιστικής Ανάλυσης: Μέρος Δεύτερο” 2000, “Αειφορική Γεωργία και Ανάπτυξη” 2011, “Μαθηµατική Οικονοµική Ανάλυση” 2011, “Ασκήσεις Μαθηµατικής Οικονοµικής Ανάλυσης” 2015, “Στατιστικά Υποδείγµατα” 2015 και “Λεξικό Στατιστικών Όρων” 2015.

Additional Information

Συγγραφέας

Γεώργιος Σιάρδος

Σελίδες

498

Διαστάσεις

16×23 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite.gr

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Χρηστικό Εγχειρίδιο Στατιστικής”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × one =

Pin It on Pinterest

Share This
X