Επιλογή Σελίδας

Χαραγμένα σε Πηλό

16.00 

 

Τι ενώνει τη Βαβυλώνα των ζιγκουράτ του 6ου αι. π.Χ µε τη Σάµο και την Παλµύρα του 2015;

Δύο νεαροί Βαβυλώνιοι αναγκάζονται να ακολουθήσουν ένα καραβάνι εµπόρων στο ταξίδι τους από την κατακτηµένη από τους Πέρσες Βαβυλώνα στα παράλια της Μικράς Ασίας. Εφοδιασµένοι µε γνώσεις µαθηµατικών και αστρονοµίας, που από µικροί διδάχτηκαν, έρχονται αντιµέτωποι µε τις ιδέες των Ιώνων φιλοσόφων που άλλαξαν την παγκόσµια διανόηση και θεµελίωσαν την επιστήµη. Κίνδυνοι, περιπέτειες, έρωτες και ένας διάλογος ιδεών θα τους συντροφεύουν στο ταξίδι τους µε απροσδόκητο τέλος.

Η ανεύρεση µιας χαµένης πινακίδας µε ρήσεις του Θαλή του Μιλήσιου, αποµεινάρι των περιπετειών των αρχαίων ηρώων της ιστορίας, ωθεί σύγχρονους Έλληνες και Σύρους αρχαιολόγους στις δικές τους αναζητήσεις, µέσα σε συνθήκες πολέµου, προσφυγιάς, µίσους και έρωτα, στην ίδια πολύπαθη περιοχή της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Σε ποιους δρόµους, σε ποιες περιπέτειες και ανατροπές οδηγούνται;

Τότε, από τη Βαβυλώνα στην Έφεσο, τη Μίλητο και τη Σάµο, και τώρα, από τη Σάµο στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και ξανά στην Ανατολή, στο µαρτυρικό Χαλέπι.

Παράλληλα, στην έρηµο Ταντµόρ, η Παλµύρα, στο έλεος της καταστροφής…

Δύο Οδύσσειες, στις οποίες συναντώνται σε διαφορετικούς χρόνους πρόσωπα που υπήρξαν, πρόσωπα που υπάρχουν…

Δύο συγγραφείς γράφουν δύο ιστορίες για µια αρχαία πινακίδα από πηλό.

Product Description

Η Ρένα Κύρκα γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Νάουσα. Σπούδασε στο Μαθηµατικό τµήµα του ΑΠΘ και εργάστηκε σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες και έχει δηµοσιεύσει άρθρα και διηγήµατα. «Ο φίλος του Θαλή» είναι το πρώτο της µυθιστόρηµα.

 

Η Χρυσούλα Βαρδαλή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία και Ψυχολογία στο ΑΠΘ. Εκπαιδεύτηκε στη Χάγη σε θέµατα εξαρτήσεων. Συµµετείχε στην πρώτη οµάδα διαχείρισης της Θεραπευτικής Κοινότητας ΙΘΑΚΗ, συνδυάζοντας τη µελέτη της ποίησης µε τη θεραπεία. Δούλεψε στο χώρο των εκδόσεων και στη συνέχεια στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια. Έχει οργανώσει πολλά προγράµµατα –πολιτιστικά, περιβαλλοντικά και αγωγής υγείας– σε γυµνάσια και λύκεια της χώρας, ενώ λειτουργεί µια Λέσχη Ανάγνωσης από το 2007. Έχει ασχοληθεί µε τη δηµιουργική γραφή και έχει παρουσιάσει τη δουλειά της οµάδας της στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στο 4ο Διεθνές Συνέδριο Δηµιουργικής Γραφής (Πανεπιστήµιο Δυτικής Μακεδονίας) και σε άλλες εκδηλώσεις. Διακρίθηκε στον λογοτεχνικό διαγωνισµό που οργάνωσε το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο για «το 1821 και τις απηχήσεις του στο σήµερα» µε το διήγηµά της «Ελένη», το οποίο δηµοσιεύτηκε στην ειδική συλλογική έντυπη έκδοση της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας της Ελλάδος (ΙΕΕΕ). Με τη Ρένα Κύρκα, εκτός από τη συνεργασία τους στη συγγραφή αυτού του βιβλίου, οργάνωσαν και λειτούργησαν τη Λέσχη Ανάγνωσης Μαθηµατικής Λογοτεχνίας Logomathemania για επτά χρόνια.

Additional Information

Συγγραφέας

Ρένα Κύρκα – Χρυσούλα Βαρδαλή

Σελίδες

398

Διαστάσεις

14 x 21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις Πηγή

ISBN

978-960-626-314-9

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Χαραγμένα σε Πηλό”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

 • Αλέξανδρος Γ. Οικονόμου, Δωρικού Ρυθμού, Εκδόσεις Πηγή - www.pigi.gr

  Δωρικού Ρυθμού

  17.00 
 • Ημερολόγιο Ανασκαφής, Αναστάσιος Ουλκέρογλου, Εκδόσεις Πηγή - www.pigi.gr

  Ημερολόγιο Ανασκαφής

  10.00 
 • Θωμάς Καλοκύρης Η Ιστορία των Σκιών, Εκδόσεις Πηγή - www.pigi.gr

  Η Ιστορία των Σκιών

  16.00 

Pin It on Pinterest

Share This
X