Επιλογή Σελίδας

Τούνδρα

10.00 

Η Τούνδρα λειτουργεί ως µια µεταµοντέρνα ταλάντωση µεταξύ τέχνης και γεωγραφίας. Σαράντα τέσσερα ποιήµατα και ένα υστερόγραφο αναδεικνύουν µια συναισθηµατική γεωγραφία της πόλης και της ψυχής, συλλέγοντας θραύσµατα του καθηµερινού, του µεταβατικού, του φευγαλέου, του ενδιάµεσου, του επαναλαµβανόµενου, του δυνητικού – ‘διυλίζοντας το αιώνιο από το παροδικό’ (Baudelaire, 1859).

Κατηγορία:

Product Description

Ο Βασίλης Ψαρράς (1985) είναι εικαστικός και διδάσκων στο Τμήμα Παραστατικών και Ψηφιακών Τεχνών, Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στο παρελθόν, έχει διδάξει στο Τµήµα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστηµίου – όπου και διεξήγαγε την µεταδιδακτορική έρευνά του με υποτροφία του ΙΚΥ στη διακαλλιτεχνική σύνδεση σύγχρονης τέχνης, performance και Γεω-Ανθρωπιστικών σπουδών. Είναι Διδάκτωρ του Goldsmiths του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου (υπότροφος της AHRC) µε σπουδές στις οπτικοακουστικές τέχνες (Ιόνιο Πανεπιστήµιο) και µεταπτυχιακές σπουδές στις ψηφιακές τέχνες (University of the Arts London). Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάδειξη ενός υβριδικού flaneur της πόλης του 21ου αιώνα, ερευνώντας ζητήµατα περιπατητικής πράξης, αισθήσεων, συναισθήµατος και ενσωµατωµένων τεχνολογιών. Η καλλιτεχνική του πράξη προσεγγίζεται µέσα από εικαστικές εγκαταστάσεις, τοποειδικές/περιπατητικές performances, βίντεο τέχνη, µουσική και ποίηση και εµπνέεται από την ποιητική και πολιτική πτυχή της αστικής εµπειρίας. Έχει συµµετάσχει σε περισσότερες από 60 εκθέσεις και φεστιβάλ τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ευρώπη, Αµερική, Αυστραλία), οµαδικές εκθέσεις (Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών Ιδρύµατος Ωνάση, Μουσείο Μπενάκη, ROOMS2013, Μέγαρο Μουσικής Θεσ/κης, Something Human UK, Washington Experimental Media) και πολιτιστικούς οργανισµούς.
Η διεπιστηµονική του έρευνα συναντάται στην σύνδεση σύγχρονης τέχνης, αστικών σπουδών και media arts καθώς επίσης έχει παρουσιαστεί και σε µια σειρά από διεθνή επιστηµονικά περιοδικά (LEA MIT Press, Technoetic Arts, IJARTS) και συνέδρια (ISEA2013 κ.α.). Είναι μουσικός έχοντας κυκλοφορήσει ψηφιακά άλμπουμ στο φάσμα της rock και της ambient μουσικής. Η “Τούνδρα” αποτελεί την πρώτη του ποιητική συλλογή.

Additional Information

Συγγραφέας

Βασίλης Ψαρράς

Σελίδες

58

Διαστάσεις

14 x 21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις Πηγή

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Τούνδρα”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X