Επιλογή Σελίδας

Το Τρίπτυχο των Ευχών

(1 αξιολόγηση πελάτη)

18.00 

Για τη νεαρή Εύη Καστώνη, η διαµονή σε ένα αποµονωµένο και ορεινό χωριό όπως η Δρύπη είναι σκέτο µαρτύριο. Η άσχηµη εξωτερική της εµφάνιση και το καταρρακωµένο της ηθικό την έχουν οδηγήσει στο περιθώριο. Πλέον κάθε της πέρασµα από την πλατεία του χωριού µπορεί να γίνει η αφορµή για ένα ακόµα επεισόδιο γελοιοποίησης και εκφοβισµού.

Η ευκαιρία για την απόλυτη ανατροπή έρχεται όταν εντοπίζει ένα παράξενο αντικείµενο. Ένα φυλακτό που µοιάζει ικανό να εκπληρώσει την κάθε της επιθυµία. Πλέον µπορεί να γίνει πραγµατική καλλονή, ενώ έχει τη δυνατότητα να εκδικηθεί τον χειρότερο βασανιστή της και να διεκδικήσει τον άντρα των ονείρων της. Μόνο που για κάθε της επιθυµία, το φυλακτό απαιτεί από εκείνη και από µία µικρή εξυπηρέτηση. Μία δοκιµασία. Η οποία είναι τελικά ικανή να την αλλάξει ανεπανόρθωτα.

Πόσο µακριά θα φτάσει για να κερδίσει τα όσα ονειρευόταν από µικρό παιδί; Πόση από την ανθρωπιά της θα κινδυνέψει να χάσει;

Ο µόνος που γνωρίζει την απάντηση είναι ο παράξενος ένοικος του Τρίπτυχου των Ευχών…

«Στο Τρίπτυχο των Ευχών ο Γιώργος Δάµτσιος ανοίγει ένα µονοπάτι στο σκοτεινότερο δάσος της ανθρώπινης ψυχής. Με γοητευτική γραφή και εκπληκτική γνώση ψυχολογίας, µε χαρακτήρες οικείους σαν τον καθέναν από εµάς και µέσα στο κλειστοφοβικό περιβάλλον ενός αποµονωµένου χωριού, αφήνει τη µυστηριώδη ιστορία του να αγγίξει τις βαθύτερες πτυχές του είναι µας, φέρνοντάς µας αντιµέτωπους µε την ενοχλητική αλήθεια της ίδιας µας της φύσης. Στα όρια του τρόµου, µας καθηλώνει.» – Σουζάνα Χατζηνικολάου, συγγραφέας

Product Description

Ο Γιώργος Δάµτσιος γεννήθηκε 1978 στη Νάουσα και εργάζεται στο Ελληνικό Δηµόσιο από το 2000. Εξακολουθεί να διαµένει στη Νάουσα, µαζί µε τη σύζυγό του Αναστασία και τα δύο παιδιά τους.

Αποτελεί έναν από τους οραµατιστές και µέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Φαντασίας Fantasmagoria.

Αρθρογραφεί τακτικά στην ιστοσελίδα nyctophilia.gr, καθώς και στο προσωπικό του blog: georgedamtsios.weebly.com

Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε τον Νοέµβριο του 2015 από τις εκδόσεις Momentum και τιτλοφορείται “Μέχρι την τελευταία του ανάσα”.

Τον Γενάρη του 2016, συµµετείχε στο συλλογικό έργο “Ψίθυροι µέσα στη νύχτα” (nyctophilia.gr).

Τον Ιούνιο του 2016 κατέλαβε την πρώτη θέση ανάµεσα σε εκατόν τριάντα συµµετέχοντες στον διαγωνισµό των εκδόσεων “Ανάτυπο” µε θέµα “Το Άγνωστο”. Συµµετείχε στο αντίστοιχο συλλογικό έργο.

Τον Μάρτιο του 2017 συµµετείχε σε τρεις ακόµα συλλογές διηγηµάτων: “Αντίθετο Ηµισφαίριο 4” (για λογαριασµό της gamecraft), “Τρόµος” (εκδ. Ανάτυπο) και “Ζόµπι στην Ελλάδα” (εκδ. iWrite).

Additional Information

Συγγραφέας

Γιώργος Δάµτσιος

Σελίδες

438

Διαστάσεις

14x21cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις Πηγή

1 κριτική για Το Τρίπτυχο των Ευχών

 1. ΡΕΤΕΤΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

  Αν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο διαφορετικό και γεμάτο όμορφους συμβολισμούς απλά επιλέξτε το. Συνδυάζει αριστοτεχνικά μια τρισδιάστατη πραγματικότητα φέρνοντας τον αναγνώστη να κρέμεται μετέωρος, ανάμεσα στην πραγματική ζωή και στον φανταστικό κόσμο που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας.
  Η Ευη Καστώνη είναι μια νέα κοπέλα που εξαιτίας της εξωτερικής της εμφάνισης έχει γίνει ο περίγελος του χωριού της. Ο χλευασμός των συγχωριανών της, η χαμηλή αυτοεκτίμηση της και ο εσωστρεφής χαρακτήρας της, την οδηγούν στην απομόνωση και στην περιχαράκωση του εαυτού της. Μετά από ένα περιστατικό ενός ακόμα εξευτελισμού και γελοιοποίησης της απο τους συγχωριανούς της ανηφορίζει θλιμμένη και εξουθενωμένη στον λόφο που συνηθίζει τελευταία να περνάει κάποιες απο τις ώρες της άπλετης μοναξιάς της. Εκει βρίσκει καταφύγιο σε μια εγκαταλειμμένη καλύβα. Ξεσπάει τον θυμό της, φωνάζει την αδικία που την πνίγει και χαμένη στα αδιέξοδα της θα βρεθεί μπροστά στην εύρεση ενός αντικειμένου που μοιάζει με νόμισμα, αλλά δείχνει σαν φυλαχτό. Κάτι σαν το μαγικό λυχνάρι του Αλαντίν. Στην ουσία αποτελεί το διαβατήριο για ένα κόσμο άγνωστο, σκοτεινό, μυστηριακό και αδιευκρίνιστο. Αλλά έναν κόσμο που δίνει ταυτότητα στις προσδοκίες της. Όταν ξαφνικά απο το πουθενά θα σταθεί μπροστά στον ένοικο του φυλακτού, θα βρεθεί μπροστά σε ένα τεράστιο δίλημμα. Γιατί ο ένοικος του φυλαχτού ο Μαικ ο Τρίπτυχος όπως μας συστήνεται έχει το χάρισμα να εκπληρώνει ευχές.Η Εύη έχει πολλές ευχές που θα ήθελε να δει να εκπληρώνονται. Τρεις μόνο όμως μπορεί να τις πραγματοποιήσει το παράξενο φυλαχτό διαμέσου του Μαικ. Τρεις ευχές, τρεις αποστολές και πολλές μα πολλές σκοτεινές και πολύπλοκες αμφιβολίες σκεπάζουν την ατμόσφαιρα μετατρέποντας το σκηνικό σε ένα γριφώδες και ανατρεπτικό σκηνικό προθέσεων σκέψεων και αντιδράσεων.
  Ένα παιχνίδι φαντασίας, ένα παιχνίδι με τον χώρο και τον χρόνο ξεκινάει. Με προκαθορισμένο σκοπό και με συγκεκριμένη σειρά κινήσεων. Πρόταση- Συμφωνία- Εκτέλεση- Αντάλλαγμα. Η προκαθορισμένη θετική απόφαση είναι μονόδρομος μέσα στο απελπισμένο και υπό κατάρρευση μυαλό της Εύης. Φοβάται, αμφιβάλει, τρέμει για τους πραγματικούς σκοπούς του ξαφνικού επισκέπτη. Η επιθυμία της όμως επισκιάζει το αφύσικο και το υπερφυσικό. Το αντίτιμο που τις δίδετε την δελεάζει ζωτικά. Της δίνει ελπίδα και στόχο, να αλλάξει δραστικά την ζωή της. Μέχρι που είναι άραγε ικανή να φτάσει προκειμένου να ενεργοποιήσει τις ευχές που θα κάνει; Γιατί το αντάλλαγμα της ισχυρής επιθυμίας πρέπει οπωσδήποτε να πληρωθεί.
  Τα ανταλλάγματα φαινομενικά αθώα, αλλά υποδόρια και με υποχθόνιο τρόπο δοσμένα είναι έτοιμα να σπείρουν ζιζάνια. Μηνύματα με συγκεκριμένους αποδέκτες -κάποιους απο τους κατοίκους του χωριού- σκορπούν αδιόρατα τις σπίθες μιας φωτιάς που είναι έτοιμη να κάψει όσους βρεθούν στο πέρασμα της. Σαν ντόμινο η αλληλουχία των γεγονότων επηρεάζει πρόσωπα και καταστάσεις. Ο αναγνώστης σκαλίζει τις λέξεις, τις απλές και τις αθώες, ψάχνοντας να βρεί τα καλά κριμένα μηνύματα αυτά που σκεπάζονται πίσω απο τις δήθεν καλές προθέσεις. Αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει και να επισημάνει και να τονίζει την τεράστια δύναμη που μπορεί να αποκτήσει κάποιος όταν κρατήσει στα χέρια του έστω και για λίγο την ελπίδα. Να αναγνωρίσει την δύναμη του εαυτού του, που θα βγάλει από μέσα του έναν εσωτερικό κόσμο που είναι ικανός να υπερκαλύψει τις όποιες αδυναμίες της εξωτερικής εμφάνισης. Γιατί ο αναγνώστης γίνεται ένα με την πρωταγωνίστρια. Την νιώθει την ακουμπάει, γίνεται κομμάτι της.
  Με ένα άγριο τέμπο ο συγγραφέας εμβαθύνει στους ήρωες, και αναλύει τις πράξεις τους με τρόπο εξαιρετικό, με έναν τρόπο που εναλλάσσει πολλές φορές τον θύτη με το θύμα. Ιχνηλατεί στα ανεξιχνίαστα μονοπάτια της συνείδησης και αγγίζοντας τα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής, εκμαιεύει με απίστευτο τρόπο κρυφές σκέψεις και ανείπωτες αλήθειες. Αλήθειες που δεν μπορούν να ειπωθούν ακόμα και σε μια κρίση αυτοκριτικής.
  Ένα μάθημα ζωής γεμάτο συμβολισμούς, ανατροπές και εναλλαγές. Αποδεικνύει με την δύναμη των λέξεων και της φαντασίας όλο το κτίσιμο της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης. Γρήγορο, έξυπνο διεισδυτικό. Απέριττο και αληθινό καταφέρνει συντονισμένα και στοχευμένα να ακουμπήσει πάνω στο ζήτημα του κοινωνικού ρατσισμού, της Ψυχολογικής Βίας και των επιπτώσεων που έχει στην ζωή των ατόμων που τα υφίστανται. Ταυτόχρονα καταφέρνει να κατακερματίσει τις σκέψεις, τις προθέσεις και τις αντιδράσεις. Να καταγράψει με εμφατικό τρόπο τις μεταλλάξεις, τις αναστροφές και την αλλαγή πλεύσης μιας κοπέλας που από το τίποτα βλέπει μπροστά της αυτά που θέλει να αλλάζουν. Θα καταφέρει άραγε η ηρωίδα μας να κατανοήσει την παγίδα που της έχει στηθεί; Θα καταφέρει να αποκρυπτογραφήσει τα μηνύματα που έχει αναλάβει να μεταφέρει; Θα μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο με τον ίδιο της τον εαυτό; Οι όροι προδιαγεγραμμένοι, οι κόκκινες γραμμές που δεν πρέπει να διαβεί είναι ξεκάθαρα οριοθετημένες, Θα καταφέρει άραγε να κρατηθεί στα όρια και να μην μπει στον πειρασμό της απληστίας; Ένα ξεκάθαρο ψυχολογικό θρίλερ που ακολουθεί απαράβατους κανόνες που σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραβιαστούν. Γιατί αν τυχόν και παραβιαστούν η τιμωρία θα είναι χειρότερη και απο θάνατο. Απλά διαβάστε το για να δοκιμάσετε τις αντοχές σας και να εντοπίσετε τα ανθρώπινα όρια σας.

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X