Επιλογή Σελίδας
Offer!

To θρησκευτικό ζήτημα στη Γαλλική Επανάσταση

10.00  9.00 

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που τέθηκαν σε κοινωνικό επίπεδο κατά την προεπαναστατική περίοδο στη Γαλλία του 18ου αιώνα, ήταν αναμφίβολα το θρησκευτικό, με τη ριζική αλλαγή νοοτροπίας μιας μεγάλης μερίδας του λαού απέναντι στην Εκκλησία, τον κλήρο αλλά και την έννοια της θρησκείας γενικότερα. Η μελέτη αυτή του Αθανάσιου Γάλλου παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίον ένας θεσμός που απολάμβανε επί αιώνες την κοινωνική υπεροχή, επάνω στη βάση του εθιμικού δικαίου κυρίως, μετατράπηκε κατά την εποχή του μερκαντιλιστικού μοναρχικού φεουδαρχικού κράτους, σε νομοκατεστημένη τάξη, την πρώτη του βασιλείου και μία από τις δύο ισχυρότερες οικονομικές, πνευματικές και ιδεολογικές δυνάμεις της χώρας, ανοίγοντας, όμως, παράλληλα και το δρόμο για την Εκκοσμικευμένη Γαλλία του 20ου αιώνα.

Product Description

O Θανάσης Γάλλος είναι διδάκτορας Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με θέμα «Ο πόλεμος των πατριωτών ενάντια στους πλούσιους χάθηκε; H ανατροπή των Ιακωβίνων: Από την παντοδυναμία, στην πτώση του Ροβεσπιέρου και το σφράγισμα της Παρισινής Λέσχης (Απρίλιος-Νοέμβριος 1794)».

Ειδικεύεται σε θέματα γαλλικής κι ευρωπαϊκής ιστορίας της περιόδου από τον ύστερο 18ο έως τον ύστερο 19ο αιώνα. Εργάζεται στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ). Έχει κάνει διάφορες ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις για επιστημονικά ζητήματα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με ειδίκευση στην Ιστορία. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην Ευρωπαϊκή Ιστορία από το ίδιο τμήμα. Το θέμα της διπλωματικής του εργασίας ήταν «Ο ρόλος των μικροαστικών στρωμάτων στη Γαλλική Επανάσταση: μορφές δράσης, ιδεολογία και διανοητικό σύμπαν».

Τον Οκτώβριο του 2014 δημοσιεύτηκε από τον εκδοτικό οίκο «Historical Quest», το βιβλίο του «Τα Μικροαστικά Στρώματα στη Γαλλική Επανάσταση (1787-1795)», που βασίστηκε στη διπλωματική εργασία του. Τον Μάιο του 2015, συμμετείχε στην έκδοση του συλλογικού έργου του Ομίλου Μελέτης Ιστορίας και Κοινωνίας (ΟΜΙΚ), «Αναπάντεχες αφηγήσεις του παρελθόντος» (εκδ. Νήσος). Συμμετείχε, επίσης, στο συλλογικό έργο «Ξετυλίγοντας το Νήμα του Χρόνου», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις«Ηistorical Quest» τον Ιανουάριο του 2017.

Additional Information

Συγγραφέας

Αθανάσιος Γάλλος

Σελίδες

82

Διαστάσεις

14×21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite – Σειρά βιβλίων Lux Orbis

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “To θρησκευτικό ζήτημα στη Γαλλική Επανάσταση”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

 • Offer! Φυσιοκράτης ή δεισιδαίμων;, Πέτρος Παπαγεωργίου, Σειρά βιβλίων Lux Orbis, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

  Φυσιοκράτης ή δεισιδαίμων;

  12.00  10.80 
 • Αγαλματένια Κρίνα, Μηνάς Παπαγεωργίου, Εκδόσεις Δαιδάλεος - www.daidaleos.gr

  Αγαλματένια κρίνα

  11.00 
 • Εξώφυλλο, Το πρόβλημα της Ιστορικότητας του Ιησού, Εκδόσεις Δαιδάλεος

  Το Πρόβλημα της Ιστορικότητας του Ιησού

  17.00 

Pin It on Pinterest

Share This
X