Επιλογή Σελίδας

The Data Journalism Handbook

22.00 

Το βιβλίο αυτό προορίζεται να είναι μια χρήσιμη πηγή για όποιον ενδιαφέρεται να γίνει ένας δημοσιογράφος δεδομένων ή ασχολείται ήδη με την δημοσιογραφία των δεδομένων.
Πολλοί άνθρωποι έχουν συμβάλει στο γράψιμο του βιβλίου και μέσα από τη δουλειά αυτή προσπαθήσαμε να αφήσουμε διαφορετικές φωνές και απόψεις. Ελπίζουμε ότι θα το διαβάσετε σαν μια πλούσια και ενημερωτική συζήτηση για το τι είναι δημοσιογραφία των δεδομένων, γιατί είναι σημαντική και πώς μπορείτε να το κάνετε.
Δυστυχώς η ανάγνωση αυτού του βιβλίου δεν θα σας προμηθεύσει με ένα ολοκληρωμένο αποθετήριο γνώσεων και δεξιοτήτων που χρειάζεστε για να γίνετε δημοσιογράφος δεδομένων. Αυτό θα απαιτούσε μια τεράστια βιβλιοθήκη επανδρωμένη με εκατοντάδες εμπειρογνώμονες σε θέση να απαντήσουν σε ερωτήσεις. Ευτυχώς υπάρχει αυτή η βιβλιοθήκη και ονομάζεται Διαδίκτυο. Αντ ‘αυτού, ελπίζουμε ότι το βιβλίο αυτό θα σας δώσει μια αίσθηση για το πώς να ξεκινήσετε και πού να κοιτάξετε, αν θέλετε να προχωρήσετε περαιτέρω. Παραδείγματα και tutorials χρησιμεύουν σε μία πιο ευχάριστη και όχι κουραστική ανάγνωση.

Κατηγορίες: ,

Product Description

H Ελληνική έκδοση έγινε σε συνεργασία του Ιδρύματος Ανοικτής Γνώσης Ελλάδας OKF Greece, με το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ του Τμήματος δημοσιογραφίας & ΜΜΕ και το Προγράμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Επιστήμη του Διαδικτύου του Τμήματος Μαθηματικών του Α.Π.Θ.

Τα παρακάτω άτομα έχουν συνεργαστεί και συμβάλλει άμεσα ή έμμεσα στο κείμενο της αρχικής Ελληνικής έκδοσης: Γιάννης Αγγέλου, Ανδρέας Βέγλης, Αναστάσιος Βεντούρης. Δημήτρης Γιομελάκης. Ταξίδου Ιώ, Νικόλαος Κουμαρτζής, Κλεάνθης Κουπίδης, Χαράλαμπος Μπράτσας, Στάθης Σιδηρόπουλος και Άννα Χαριτάκη.

Υπεύθυνοι της Ελληνικής έκδοσης είναι οι: Ανδρέας Βέγλης και Χαράλαμπος Μπράτσας.

Additional Information

Συγγραφέας

Jonathan Gray, Liliana Bounegru & Lucy Chambers Ελληνική έκδοση: Ανδρέας Βέγλης & Χαράλαμπος Μπράτσας

Σελίδες

344

Διαστάσεις

16×23 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “The Data Journalism Handbook”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X