Επιλογή Σελίδας
Offer!

Σχολικός Εκφοβισμός

12.00  10.80 

 

Ο εκφοβισµός είναι ένα κοινωνικό φαινόµενο το οποίο έχει εισβάλει για τα καλά στη ζωή µας. Έχει χρησιµοποιηθεί κατά κόρον από ειδήµονες και µη, ενώ έχει τύχει υπερπροβολής από τα ΜΜΕ. Η συνεχής ενασχόληση µε το θέµα αυτό, το έχει γιγαντώσει στα µάτια της κοινωνίας και το έχει τοποθετήσει σε ένα εσφαλµένο πλαίσιο στο οποίο επικρατούν ασάφειες, παρερµηνείες και µύθοι.

Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται και αναλύονται εκτενώς οι έννοιες που αφορούν τον Σχολικό Εκφοβισµό, και επεξηγούνται λεπτοµερώς τα διάφορα υποθέµατα που τον πλαισιώνουν. Καταρρίπτονται µύθοι γύρω από το φαινόµενο και, εν συνεχεία, αποκαθίστανται από την πραγµατικότητα. Σηµειώνονται επίσης οι ενδείξεις που χρειάζεται να θορυβήσουν γονείς, εκπαιδευτικούς καθώς και την ευρύτερη κοινωνία.

Ο εκφοβισµός είναι µια µάστιγα που µας αφορά όλους! Οι άξονες στους οποίους χρειάζεται να κινηθούµε είναι αυτός της πρόληψης και αυτός της αντιµετώπισης. Ως οικογένεια, ως κοινωνία, και ως κράτος, δεν πρέπει να ανεχόµαστε κανένα παιδί να εκφοβίζεται.

Product Description

Η Δωρίτα Μαρκαντώνη γεννήθηκε στη Λεµεσό και αποφοίτησε από το Λανίτειο Λύκειο. Στη συνέχεια, φοίτησε στο Παιδαγωγικό Τµήµα Δηµοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης, από το οποίο αποφοίτησε µε Άριστα. Είναι κάτοχος µεταπτυχιακού τίτλου στην Εκπαιδευτική Ηγεσία και Διοίκηση και εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Στο µεταπτυχιακό της ασχολήθηκε ιδιαίτερα και µε το κοµµάτι του Σχολικού Εκφοβισµού. Ακολούθως, παρακολούθησε σεµινάρια στην Κύπρο και το εξωτερικό, και ασχολήθηκε εκτενώς µε το κοινωνικό αυτό φαινόµενο. Συµµετείχε σε έρευνες και έδωσε αρκετές διαλέξεις επί του θέµατος σε παγκύπρια, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια.

Αρθρογράφησε σε πληθώρα διαδικτυακών και έντυπων εφηµερίδων, ενώ, µέσω της πρωτότυπης διαδικτυακής της σειράς, ασχολήθηκε µε διάφορα κοινωνικά θέµατα αλλά και µε θέµατα που αφορούν τα παιδιά. Ακόµα, προχώρησε και στη µελέτη του φαινοµένου του Εργασιακού Εκφοβισµού (Mobbing) για το οποίο επίσης έδωσε διαλέξεις.

Έχει, παράλληλα, έντονη φιλανθρωπική δράση σε πολλούς κοινωφελείς συνδέσµους και οργανισµούς, όντας εθελόντρια. Σήµερα, διατελεί µέλος του διοικητικού συµβουλίου του Συνδέσµου Γονέων και Φίλων Παιδιών µε Ειδικές Ανάγκες.

Additional Information

Συγγραφέας

Δωρίτα Μαρκαντώνη

Σελίδες

134

Διαστάσεις

14 x 21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-154-0

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Σχολικός Εκφοβισμός”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

 • Offer! 30+1 Τρόποι - για να Περνάς Ποιοτικό Χρόνο µε τα Παιδιά σου, Άντρη Χαϊράλλα, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

  30+1 Τρόποι – για να Περνάς Ποιοτικό Χρόνο µε τα Παιδιά σου

  10.00  9.00 
 • Offer! Βασίλης Σταθάτος, Η Ομίχλη των Παιδικών Συναισθημάτων, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

  Η Ομίχλη των Παιδικών Συναισθημάτων

  10.00  9.00 
 • Offer! Γιάννης Δασκαλάκης, Μικρός Άγγελος και σχολικός εκφοβισμός, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

  Ο Μικρός Άγγελος και ο Σχολικός Εκφοβισμός

  14.90  11.90 

Pin It on Pinterest

Share This
X