Επιλογή Σελίδας

SWOT Analysis

10.00 

Αυτοί είπαν:

Τι θέλεις, να επιτύχεις ή να αποτύχεις;
Για να πετύχεις, η απάντηση είναι στόχοι.
Πώς θα ενεργήσεις για να πετύχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα;
Η απάντηση είναι στρατηγική.
William E. Rothschild, Αμερικανός σύμβουλος management

Το διοικείν εστί προβλέπειν.
Αλκιβιάδης, 450-404 π.Χ., Αθηναίος πολιτικός & στρατηγός

Η περιπέτεια είναι αποτέλεσμα κακού σχεδιασμού.
Συνταγματάρχης Blatchford Snell

Μελέτα το παν.
Περίανδρος, 668-584 π.Χ., Τύραννος της Κορίνθου και εκ των 7 σοφών

Για να χτίσεις ένα σπίτι χρειάζεσαι σχέδιο. Χρειάζεσαι μια αλληλουχία και ένα σύστημα, ώστε οι πράξεις σου να συμπληρώνουν και να ενισχύουν η μία την άλλη. Το ίδιο και στη ζωή σου. Χρειάζεσαι σχέδιο. Έχεις προσπαθήσει να λύσεις ποτέ ένα παζλ
χωρίς να βλέπεις την τελική εικόνα;
Anthony Robbins, 1960-, Αμερικανός συγγραφέας αυτοβοήθειας

Εσύ;
Θα σχεδιάσεις στρατηγικά;

Product Description

Ο Μιχαήλ Β. Μαντικός γεννήθηκε στη Ρόδο. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 1992 και είναι κάτοχος του διετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με θέμα: «Διεθνείς, Πολιτικές και Οικονομικές σχέσεις στη Μεσόγειο», του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το οποίο ολοκλήρωσε με άριστα και με υποτροφία ως ο πρώτος σε βαθμολογία (2006-2008).

Έχοντας την πεποίθηση ότι η συνεχής επιμόρφωση είναι σημαντικός παράγοντας στη διαμόρφωση της σκέψης σε έναν κόσμο δυναμικά μεταβαλλόμενο, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια -άνω των 2.500 ωρών- του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Δημόσιας Διοίκησης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Πολεμικής Αεροπορίας, σε θέματα ηγεσίας, επιχειρησιακού σχεδιασμού, marketing, management, διοίκησης μέσω στόχων, διαχείρισης κρίσεων και συγκρούσεων, πολιτικής προστασίας και Life coaching.

Έχει τιμηθεί με τα μετάλλια και τις διαμνημονεύσεις που προβλέπονταν από τον εκάστοτε φερόμενο βαθμό και την ειδικότητά του, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Υπουργείο Εξωτερικών και έπαινο από τον Αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας για την άριστη επίδοσή του σε μετεκπαίδευση.

Έχει εκπαιδευτική εμπειρία στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης σπουδαστών-τριών ΑΤΕΙ και μαθητείας ΟΑΕΔ.

Έχει συγγράψει δύο πονήματα:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο Μεγάλος Αδελφός – άρθρα 1-14 του Ν.2472/1997 & εισαγωγή στην μέθοδο CARVER+S», Μιχαήλ Β. Μαντικός, έτος έκδοσης 2011, ISBN 978-960-93-2961-3.

«Η Εφαρμογή του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις (άρθρα 2-12, 16-19 και 24-27 του Ν. 2690/1999, ΦΕΚ Α’ 45/9-3-1999)», Μιχαήλ Β. Μαντικός, έτος έκδοσης 2009, ISBN 978-960-931423-7.

Παράλληλα, άρθρα του φιλοξενούνται στον ιστοχώρο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας/ Δεξαμενή Στρατηγικής Σκέψης, σε τοπικές εφημερίδες της Ρόδου -όπου ζει μετά την αφυπηρέτησή του- και σε ιστοσελίδες ειδησεογραφικού περιεχομένου. Στον σύνδεσμο: //platonipress.blogspot.com/ , διατηρεί το σύνολο των άρθρων του με τη σύνδεση στον ανάλογο ιστοχώρο όπου αυτά φιλοξενούνται. Επίσης, είναι συνεισφέρον αρθρογράφος στο www.epixeiro.gr σε θέματα: Επιχειρήσεις & Know-how – sales & marketing.

Είναι εκλεγμένο μέλος της νομαρχιακής διοικούσας επιτροπής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας και είναι υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας. Ταυτόχρονα, έχει εκλεγεί μέλος του τοπικού συμβουλίου Ρόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Additional Information

Συγγραφέας

Μιχαήλ Β. Μαντικός

Σελίδες

106

Διαστάσεις

14 x 21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-092-5

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “SWOT Analysis”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

 • Κάνε τη ζωή σου απλή και τις πωλήσεις σου παιχνίδι, Ευάγγελος Ανδριόπουλος, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

  Κάνε τη ζωή σου απλή και τις πωλήσεις σου παιχνίδι

  10.00 
 • Μυρτώ Χαμπάκη, Solvency II, Εκδόσεις iWrite

  Solvency II

  28.00 
 • Marketing Breakfast Κατανόησε & Εφάρμοσε, Γιώργος Κιτής, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

  Marketing Breakfast Κατανόησε & Εφάρμοσε

  14.00 

Pin It on Pinterest

Share This
X