Επιλογή Σελίδας
Offer!

Ψυχή – Θέσμιση – Δημιουργία στον Φιλοσοφικό λόγο του Κορνήλιου Καστοριάδη

12.00  10.80 

Σαυτό το µικρό βιβλίο, γίνεται µια προσπάθεια να καταστεί περισσότερο κατανοητός και εύληπτος για ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό ο πολυσχιδής και δαιδαλώδης λόγος του φιλοσόφου. Ο λόγος αυτός δεν µπορεί ούτε και πρέπει να περιχαρακωθεί στα στενά πλαίσια µιας οµάδας διανοουµένων, ακριβώς επειδή είναι ένας λόγος που αφορά και στοχεύει στο σύνολο της κοινωνίας, αφού τόσο το πρόταγµα της αυτονοµίας όσο και το πρόταγµα της δηµοκρατίας αφορούν την ίδια την κοινωνία συνολικά.

Θα µπορούσε επίσης να θεωρηθεί ένα βοήθηµα ή µια εισαγωγή στο έργο του Καστοριάδη. Σε καµιά περίπτωση όµως το βιβλίο αυτό, όπως και κάθε άλλο βιβλίο στο είδος του, δεν θα µπορούσε να υποκαταστήσει το ίδιο το πρωτότυπο έργο. Διότι µόνο η άµεση και επίπονη επαφή µε τα ίδια του τα κείµενα θα µπορούσε να αποκαλύψει το εύρος της σκέψης του, τη δύναµη των επιχειρηµάτων του, την ίδια τη µεγαλοφυΐα του αξεπέραστου στοχαστή.

Όλοι εµείς τώρα, όλοι όσοι είµαστε γητεµένοι απ’ τη σκέψη του, άλλο δρόµο δεν έχουµε απ’ το να µιλάµε γι’ αυτόν, να συζητάµε το έργο του τιµώντας τον, διατηρώντας το έτσι ζωντανό, διαχρονικό και πάντοτε επίκαιρο.

Product Description

Ο Κυριάκος Νικολούδης γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1959 στη Μηλιά της Δυτικής Μάνης. Είναι πτυχιούχος του τµήµατος Πολιτικής Επιστήµης της Νοµικής Σχολής Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος του τµήµατος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Εργάστηκε στον όµιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από το 1976 µέχρι το 2012. Είναι µόνιµος κάτοικος Αθηνών.

Προηγούµενα βιβλία:
• Ο χρόνος έγειρε (2013)
• Γενεαλογία (2018)

Additional Information

Συγγραφέας

Κυριάκος Νικολούδης

Σελίδες

192

Διαστάσεις

14×21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις Δαιδάλεος

ISBN

978-618-5298-30-2

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ψυχή – Θέσμιση – Δημιουργία στον Φιλοσοφικό λόγο του Κορνήλιου Καστοριάδη”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

 • Offer! Η Πολιτική της Φαντασίας, Παναγιώτης Ο. Δόικος, Εκδόσεις Δαιδάλεος - www.daidaleos.gr

  Η Πολιτική της Φαντασίας | Η Ποιότητα της Εξουσίας ως Υπαρξιακή Επιλογή

  10.00  9.00 
 • Offer! Νικόλαος Διβινής MSc, PhD, Άνθρωπος: Μια Εννοιολογική Προσέγγιση της Ύπαρξης, Εκδόσεις Δαιδάλεος - www.daidaleos.gr

  Άνθρωπος: Μια Εννοιολογική Προσέγγιση της Ύπαρξης

  8.00  7.20 
 • Offer! Ο Νίτσε για τον Σωκράτη, Κωνσταντίνος Πιτένης, Εκδόσεις Δαιδάλεος - www.daidaleos.gr

  Ο Νίτσε για τον Σωκράτη

  10.00  9.00 

Pin It on Pinterest

Share This
X