«Ούλοι μας τη συναντάμε τη Μοίρα μας και όχι μία, αλλά πολλές φορές στη ζήση μέσα και οι περσότεροι λίγη της δίνουμε τη σημασία που της αξίζει, αλλά και την ευκαιρία να μας πει τα όσα πρέπει… χαμένη ευκαιρία πες το μαθές…»
Με τη Μοίρα τους συναντήθηκαν και οι γυναίκες του βιβλίου, προσπαθώντας να πάρουν αποφάσεις και να αντιμετωπίσουν ό,τι τους έφερε το τυχερό τους, ή οι επιλογές τους.
Αναστασία, Πολύμνια, Λούκα, Τασώ, Βασιλική… Δέκα γυναίκες, όλες της ίδιας οικογένειας που αγαπούν, μισούν, παντρεύονται, απατώνται, δολοφονούν ενώ στέκονται απέναντι στη Μοίρα τους, ορθώνοντας ανάστημα, ανταποκρινόμενες στα όσα θηλυκά αρχέτυπα: της πλανεύτρας, της μάνας, του θύματος, του αρπαχτικού!
«Ένα βιβλίο υψηλής λογοτεχνικής αξίας, για την οικογένεια, τη γυναικεία δύναμη και τις πράξεις μας οι οποίες, μοιραία, επηρεάζουν τις επόμενες γενεές.»
Μαρία Μπακάρα, Κοινωνιολόγος
«Λόγος μεστός, περιγραφικός με στοιχεία ιδιολέκτου και αναφορές στη διαχρονία της Ελληνικής. Αυτός είναι ο λόγος του Βασίλη Κασσάρα. Έτσι μιλά ο συγγραφέας των Μοιρών, στις Μοίρες για τις Μοίρες. Πώς μιλούν οι Μοίρες όμως; Εμείς το συμπληρώνουμε αυτό, στοιχείο-στοιχείο με τις ψηφίδες που ανθολογεί και σκηνοθετεί ο συγγραφέας στο ανά χείρας βιβλίο. Ωραίο ταξίδι, Βασίλη σε ευχαριστώ και προσμένω ήδη το επόμενο!»
Νίκος Βασιλάκος,
Γλωσσολόγος – Δημοσιογράφος, Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet
«Με την υπέροχη, ιδιαίτερη γραφή του μεταφερόμαστε σε ιστορίες, όπου η μυθοπλασία συναντά την αλήθεια ή το αντίστροφο. Εξαιρετική ποιότητα και ουσία σε κάθε φράση, που γίνεται η εικόνα μιας Ελλάδας, που υπάρχει ακόμη στις καρδιές μας.»
Ελπίδα Πατεράκη, Δημοσιογράφος – blogger
Νίκος Ελένης –
Απλά υπέροχο, περιμένω τη συνέχεια!
Δήμητρα –
Εξαιρετικό! Από τη στιγμή που άρχισα το διάβασμα δεν μπορούσα να σταματήσω. Ανυπομονώ για το επόμενο!
Αλέξανδρος –
Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει! Από την αρχή έως και το τέλος κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον! Περιμένω ήδη το επόμενο!