Επιλογή Σελίδας

Ο Μικρός Ταξιδευτής, η διαχείριση των παιδικών φόβων µέσα απο αξίες

11.00 

Ποιοι είναι οι δυσδιάκριτοι παιδικοί φόβοι που καθορίζουν εφ’ όρου ζωής τον χαρακτήρα και τη συμπεριφορά μας; Πώς μπορούμε να εξηγήσουμε στα παιδιά όσα έχουν και όσα δεν έχουν; Ποια είναι τα εργαλεία που ήδη κατέχουμε από τη φύση μας και μπορούμε να δείξουμε στα παιδιά μας, ούτως ώστε να χαίρονται την κάθε στιγμή της ζωής τους; Πώς οι μικροί μας ήρωες μπορούν να οραματίζονται το μέλλον τους χωρίς να ξεχνούν την πραγματικότητα;

Ένα παραμύθι που ως «μύθο» ορίζει τον Λόγο. Μέσα από τρείς σύντομες ιστορίες, με κεντρικό ήρωα τον Μικρό Ταξιδευτή, αναδεικνύονται η σημασία των αξιών και οι τρόποι διαχείρισης κάθε «δύσκολης» παιδικής απορίας. Οι ιστορίες αυτές καλούν τα παιδιά να αντιλαμβάνονται και να αντιμετωπίζουν με επιτυχία προβληματικές καταστάσεις, δημιουργώντας, με αυτόν τον τρόπο, τις κατάλληλες συνθήκες για τη διαμόρφωση ανθεκτικών χαρακτήρων.

Περιγραφή

Συγγραφέας
Η Βιδοζαχαράκη Ν. Χαρά γεννήθηκε το 1989 στο Ηράκλειο Κρήτης.

Είναι Ανθυποπλοίαρχος Ε.Ν µε µεταπτυχιακές σπουδές στον τοµέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων & Marketing (University of Derby) και σπουδές στη µεθοδολογία του coaching (Int’l Coaching Evolution Academy). Έχει πιστοποιηθεί στην ανίχνευση µαθησιακών δυσκολιών και σε µεθόδους εναλλακτικής διδασκαλίας σε παιδιά.

Πέρα από τις θητείες της σε ποντοπόρα πλοία, έχει εργαστεί ως Ειδικός Σύµβουλος εκµάθησης τεχνικών µελέτης και ανάπτυξης ηγετικών χαρακτηριστικών σε παιδιά 5-12 ετών, ως Σύµβουλος Επαγγελµατικού Προσανατολισµού σε εφήβους και ενήλικες, ως Υπεύθυνη Ανάπτυξης & Υλοποίησης σεµιναρίων, ως εκπαιδεύτρια σε στελέχη πωλήσεων και ως Σύµβουλος Ανάπτυξης Στρατηγικών Εφαρµογών σε επιχειρήσεις.

Όντας ασυµβίβαστη φύση, έχει µάθει να συνδέει όσα φαντάζουν ασύνδετα. Η αγάπη της για τα παιδιά, η λατρεία της για τη θάλασσα, το πάθος της για την ανάπτυξη δεξιοτήτων και ο έρωτάς της για τα βιβλία, χρωµατίζει κάθε δραστηριότητά της.

Ο Μικρός Ταξιδευτής αποτελεί το πρώτο της ολοκληρωµένο έργο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε µαζί της στo email: h.vidoz@gmail.com

Εικονογράφος
Η Κυρέζη Στέλλα γεννήθηκε το 1967. Με µικρασιάτικο αίµα να ρέει στις φλέβες της, από µικρή ξεκίνησε να καταπιάνεται µε πινέλα, αποφασίζοντας να αλλάξει τον κόσµο µέσα από τη ζωγραφική. Λατρεύει τα έργα του Θεοτοκόπουλου, του Μποτιτσέλι και τις προσωπογραφίες του Τιτσιάνο, γι’ αυτό και στους πίνακές της υπάρχουν πάντοτε πινελιές αναγεννησιακής αισθητικής.

Παράλληλα µε την αγάπη της για τη ζωγραφική, εργάστηκε για πολλά χρόνια στον τοµέα των τουριστικών επαγγελµάτων.

Ο Μικρός Ταξιδευτής αποτελεί το πρώτο παραµύθι για το οποίο ζωγραφίζει.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε µαζί της στο email: stellakurezh@yahoo.com

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Συγγραφέας

Χαρά Ν. Βιδοζαχαράκη

Εικονογράφος

Στέλλα Κυρέζη

Σελίδες

36

Διαστάσεις

14×21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ο Μικρός Ταξιδευτής, η διαχείριση των παιδικών φόβων µέσα απο αξίες”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

3 × four =

Pin It on Pinterest

Share This