Επιλογή Σελίδας

Μικροί θεοί

10.00 

H Αθηνά, εγγονή της θεάς Αθηνάς και ο Απόλλων, εγγονός του Φοίβου, ξεκινούν από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά από τον ίδιο εμπνευστή, να ψάξουν και να βρουν το νόημα της ζωής. Ο καθένας με ένα μοναδικό χάρισμα – εφόδιο: Να «ακούν» όσα δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακούν οι άνθρωποι. Η μεν Αθηνά ακούει τις σκέψεις άψυχων και έμψυχων, ενώ ο Απόλλωνας ακούει τα αισθήματά τους.

Στο ταξίδι τους, έχουν ενεργούς και ισότιμους συνοδοιπόρους άλλα παιδιά και εμάς ακόμα, τους αναγνώστες. Όπου πηγαίνουν, συναντούν κάποια μορφή πολέμου, ενώ στην πορεία τους θα διακρίνουμε απλά και αβίαστα να αντιμετωπίζουν διάφορα εμπόδια με τη βοήθεια κάποιων αθλημάτων (όπως πάλη, ιππασία, τρέξιμο) και να φιλοσοφούν – παιδικά, σοφά και αβίαστα πάλι.

Κάποια στιγμή, οι μικροί θεοί, μέσα από τη μεταξύ τους συνάντηση, θα καταλάβουν πως δεν φτάνει να ακούς μόνο τη σκέψη, ούτε μόνο την καρδιά. Θα καταλάβουν πως πίσω από κάθε κακό υπάρχει ένας πόλεμος και πως «αγαπάω» σημαίνει «γνωρίζω» και το αντίθετο.

Υπό τους ήχους της απολλώνιας λύρας, της συντροφικότητας και της θεϊκής τους αγνότητας, θα ευεργετήσουν και θα ευεργετηθούν από ό,τι συναντούν στον δρόμο της περιπέτειάς τους, μιας περιπέτειας στο άγνωστο, που ίσως αποδειχτεί πως τελικό προορισμό έχει αυτό που όλοι από την πρώτη μας στιγμή ξέρουμε πως είναι το νόημα της ζωής μας.

Λοιπόν, μην αργείτε. Ετοιμάστε τον δικό σας εξοπλισμό κι ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί με τα παιδιά και με την Αθηνά και τον Απόλλωνα. Με τους Μικρούς Θεούς… Τους μεγάλους…

Κατηγορίες: ,

Product Description

Γεννήθηκε στον Βόλο από γονείς Μικρασιάτες της Καππαδοκίας, και ζει στη Ζάκυνθο. Είναι απόφοιτος και διδάκτορας του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με την έρευνα στους τομείς των Θεμελιώσεων της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και του Λογισμικού, στα πλαίσια της οποίας συμμετείχε σε πολλά διεθνή επιστημονικά συνέδρια, ως συσσυγγραφέας σχετικών επιστημονικών δημοσιεύσεων.

Μετά από πολυετή εργασία σε ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πατρών και εταιρείες Πληροφορικής, εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον της για τη λογοτεχνία και το θέατρο και η ενασχόλησή της με αυτά, την οδήγησαν πέρα από τη σχέση αναγνώστη και θεατή αντίστοιχα, στη συγγραφή διάφορων πονημάτων και τη συμμετοχή της σε ερασιτεχνικούς θιάσους. Σε μια πορεία αρκετών χρόνων, αυτές της οι δραστηριότητες, σε αρκετές περιπτώσεις, έτυχαν βραβείων και επαίνων.

Οι «Μικροί θεοί» είναι το πρώτο της βιβλίο που εκδίδεται και απευθύνεται στη λυτρωτική παιδικότητα και αθωότητά μας, που εμείς οι ίδιοι, για ανούσιους λόγους, προσπαθούμε να στραγγαλίσουμε.

Additional Information

Συγγραφέας

Κατερίνα Ν. Κροτοπούλου

Σελίδες

86

Διαστάσεις

14 x 21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις Πηγή

ISBN

978-960-626-184-8

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Μικροί θεοί”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X