Επιλογή Σελίδας
Offer!

Η Παραδοσιακή Φορεσιά της Μυρίκης Ευρυτανίας

10.00  9.00 

 

Λαογραφική και Ενδυµατολογική Μελέτη

Σύµφωνα µε το Πρωτευαγγέλιον Ιακώβου, όταν ο Αρχάγγελος Γαβριήλ εµφανίστηκε στην Παναγία για να της αναγγείλει την είδηση ότι θα φέρει στον κόσµο τον Υιό του Θεού, εκείνη έγνεθε.

Η υφαντική τέχνη πάντα αποτελούσε αναπόσπαστο κοµµάτι της καθηµερινής ζωής των ανθρώπων και για τον λόγο αυτόν συχνά βρίσκουµε απεικονίσεις αλλά και αναφορές σε κείµενα. Η κατασκευή των ενδυµάτων κατά το παρελθόν δεν αποτελούσε απλά ένα τεχνούργηµα, παράλληλα αποτύπωνε τα βιώµατα, τις ανάγκες, τις πεποιθήσεις, την κοινωνική διαστρωµάτωση, τις κοινωνικές εκδηλώσεις, την ταυτότητα και εν γένει τον πολιτισµό και την άυλη κληρονοµιά.

Η φουστανέλα, το πολύπτυχο αυτό εντυπωσιακό ένδυµα, που στις µέρες µας αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά brands της Ελλάδας, έχει ταυτιστεί µε την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και είναι η παραδοσιακή, ανδρική ντυµασιά των Ευρυτάνων.

Η µελέτη της παραδοσιακής φορεσιάς της Μυρίκης δεν είναι απλά µια καταγραφή των επί µέρους κοµµατιών που την αποτελούν, αλλά πρόκειται για µία επισταµένη µελέτη του παρελθόντος των Μυρικιωτών σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής τους. 

Κατηγορίες: ,

Product Description

Η Ράνια Αντωνίου είναι πτυχιούχος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ. Είναι κάτοχος δύο µεταπτυχιακών τίτλων του Α.Π.Θ.: 1. Επιστήµες της Γλώσσας και της Επικοινωνίας στο Νέο Οικονοµικό Περιβάλλον µε κατεύθυνση στη ∆ιδακτική των Γλωσσών και 2. Ιταλική Γλώσσα και Πολιτισµός µε κατεύθυνση στη Γλωσσολογία. Είναι διδάκτορας Α.Π.Θ. µε διατριβή στη ∆ιασηµειωτική Μετάφραση. Έχει φοιτήσει στο Τµήµα ∆ηµιουργικού Σχεδιασµού και Ένδυσης του ∆Ι.ΠΑ.Ε. Έχει συµµετάσχει σε πολλά συνέδρια ως µέλος κριτικής επιτροπής, αλλά και µε εισηγήσεις. ∆ιδάσκει στην Τριτοβάθµια Εκπαίδευση, έχει εργαστεί στη ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση, στη ∆ια Βίου Εκπαίδευση και σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών, διδάσκοντας ιταλικά και ισπανικά. 

Additional Information

Συγγραφέας

Ράνια Αντωνίου

Σελίδες

88

Διαστάσεις

14×21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-264-6

Βάρος

0.5 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Η Παραδοσιακή Φορεσιά της Μυρίκης Ευρυτανίας”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

  • Offer! Γιαννούλα Λέρη-Αντωνίου, Σχίνος Αιτωλίας, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

    Σχίνος Αιτωλίας

    12.00  10.80 

Pin It on Pinterest

Share This
X