Επιλογή Σελίδας

Meccania, το Υπερ-Κράτος

15.00 

Μεκκανία. Χώρα της δυτικής Ευρώπης με πρωτεύουσα τη Μέκκο. Το άκουσμά της έκανε και τον ίδιο το συγγραφέα να αμφισβητήσει τις γνώσεις του στη Γεωγραφία, μέχρι που πήρε στα χέρια του το ημερολόγιο του κ. Μινγκ.
Μετά από μία παραμονή πέντε μηνών ως «Ξένος Παρατηρητής» στη Μεκκανία κατά τη διάρκεια της οποίας κατέγραφε τις εντυπώσεις του, ο κ. Μινγκ επιστρέφει εντυπωσιασμένος, περικλείοντας όλα όσα έχει δει σ’ αυτό το ημερολόγιο.
Δεν υπάρχει τίποτα κοινό με όσα ήδη γνωρίζει για τους θεσμούς των άλλων χωρών που επισκέφθηκε, για τους νόμους τους και για αξίες όπως η δικαιοσύνη και η μόρφωση. Τι είναι τελικά το Υπερκράτος της Μεκκανίας; Είναι έτσι όπως παρουσιάζεται; Ιδανικό;

Οι πολίτες της Μεκκανίας χωρίζονται σε εφτά τάξεις και φορούν στολές που το χρώμα τους αντιστοιχεί σε κάθε τάξη, για να μπορούν να διακρίνονται αμέσως. Δεν τους συναντάς να βολτάρουν στους δρόμους ή να χαζεύουν τις βιτρίνες, μιας και ο χρόνος που αφιερώνουν στο καθετί είναι συγκεκριμένος και καταγράφεται. Το «Υπουργείο Χρόνου» είναι αρμόδιο για τέτοια είδους θέματα.
«Υπουργείο Χρόνου», «Τμήμα Λογοκρισίας», «Ιατρικό Θηριοτροφείο», πρωτάκουστα όλα για τον κ. Μινγκ, αλλά με τη βοήθεια του Επόπτη-ξεναγού στις περιοδείες του όλα είχαν την εξήγησή τους. Μια εξήγηση όπου παρουσιάζονται όλα τόσο φυσιολογικά και αρμονικά, που τον ξενίζουν ακόμη περισσότερο.

Product Description

Ο Owen Gregory (Όουεν Γκρέγκορι) γεννήθηκε στην Αγγλία, όπου και πέθανε στα τέλη της δεκαετίας του ’40. Έζησε στο δυτικό Λονδίνο (Ealing) και αργότερα στο Chelmsford, Essex. Διετέλεσε επιθεωρητής σε σχολεία για πολλά χρόνια.
Ήταν ένας βαθιά σκεπτόμενος και πολυάσχολος άνθρωπος. Ανάμεσα στα θέματα όπου αφιέρωνε αρκετό χρόνο ήταν και οι κρατικές υποθέσεις.

Additional Information

Συγγραφέας

Owen Gregory

Σελίδες

314

Διαστάσεις

14×21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Meccania, το Υπερ-Κράτος”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X