Επιλογή Σελίδας
Offer!

Μαθαίνω Μουσική Διασκεδάζοντας

(3 αξιολογήσεις πελατών)

10.00  9.00 

Το διδακτικό αυτό μουσικό πακέτο στοχεύει σε μία πολύπλευρη, σφαιρική και διασκεδαστική πρώτη επαφή με την μουσική. Χωρίζεται σε τρία μέρη. Τα δύο πρώτα αφορούν παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, γονείς και εκπαιδευτικούς, με ή χωρίς μουσικές γνώσεις. Το τρίτο μέρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα οποιασδήποτε ηλικίας για μαθησιακούς ή/και διδακτικούς σκοπούς.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη ενότητα αποτελείται από ένα πολύχρωµο µουσικό παραµύθι, που σαν στόχο έχει την παρουσίαση μουσικών οργάνων και αντίστοιχων δραστηριοτήτων, χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη σειρά των γραμμάτων της αλφαβήτου. Η δεύτερη ενότητα στοχεύει στην εκμάθηση βασικών μουσικών συμβόλων. Τα παιδιά μέσω του χρωματισμού και σχεδιασμού των μουσικών συμβόλων δημιουργούν το πρώτο τους τετράδιο μουσικής θεωρίας. Τέλος, το τρίτο μέρος αποτελείται από μία εκπαιδευτική μουσική τράπουλα και συνοδευτικές οδηγίες χρήσης για δημιουργικό παιχνίδι. Είναι επίσης εμπλουτισμένο με παιδικό λεξικό μουσικών όρων, δημιουργικές δραστηριότητες, φύλλα εργασίας και πιστοποιητικά βράβευσης, καθιστώντας τη μάθηση διασκέδαση.

Product Description

Η συγγραφέας Κατερίνα Αθανασοπούλου γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1980 και µεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι παντρεµένη µε τρία παιδιά.

Ολοκλήρωσε την σχολική της πορεία στο Μουσικό Σχολείο Πατρών και κατόπιν φοίτησε στο Πανεπιστήµιο Μουσικών Σπουδών στην Αθήνα. Κατέχει διπλώµατα Σύνθεσης και Πιάνου από το Ευρώπιο Ωδείο Πατρών.

Είναι µαέστρος χορωδιών µε διαρκή συµµετοχή στα µουσικά δρώµενα της Πάτρας και συνθέτης µουσικής θεατρικών παραστάσεων. Έχει υπάρξει µέλος Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Χορωδίας, Φιλαρµονικής Μπάντας και µουσικού σχήµατος.

Είναι καθηγήτρια µουσικής στην πρωτοβάθµια και δευτεροβάθµια δηµόσια εκπαίδευση από το 2003. Έχει συµµετάσχει και οργανώσει προγράµµατα ψηφιακής αφήγησης, παραδοσιακού τραγουδιού, περιβάλλοντος, αγωγής υγείας και πολιτιστικής θεµατολογίας. Συµµετέχει σε φεστιβάλ µουσικής και θεάτρου µε σχολικά και επαγγελµατικά σχήµατα.

Εξακολουθεί να εµπλουτίζει τις ακαδηµαϊκές της γνώσεις παρακολουθώντας πανεπιστηµιακά µαθήµατα µουσικής εξ αποστάσεως σε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύµατα όπως το Juilliard School και το Berklee College of Music. Τέλος, παρακολουθεί µαθήµατα ζωγραφικής στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Ονείρου Δράσεις στην Πάτρα.

Additional Information

Συγγραφέας

Κατερίνα Αθανασοπούλου

Σελίδες

100

Διαστάσεις

16×23 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-007-9

3 κριτικές για Μαθαίνω Μουσική Διασκεδάζοντας

 1. Μαίρη

  Μου αρέσει πολύ το βιβλίο γιατί είχε πολύ ωραία σύνθεση!Το θέμα του φυσικά έχει να κάνει με την μουσική. Κατά την άποψη μου είναι κάτι παραπάνω από ένα κλασσικό βιβλίο.
  Χωρίζεται σε 3 μέρη, και κάθε μέρος έχει είτε δημιουργικό, ή εκπαιδευτικό σκοπό, είτε έναν συνδιασμό και των δύο. Απαρτίζεται από μία ιστορία βασισμένη στην αλφάβητο, όπου κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν μουσικό όρο, ιδιαιτέρως βοηθητικό για παιδιά δημοτικού και προσχολικής ηλικίας. Ενώ τα επόμενα μέρη, λόγω του διδακτικού του περιεχομένου και του λεξικού μουσικών όρων που εμπεριέχει, αρμόζουν και σε παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να μάθουν μουσική.
  Ο τρόπος που η συγγραφέας το έχει δημιουργήσει, εύκολα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εργαλείο για τους δασκάλους, τους μουσικούς και τους γονείς ως διασκεδαστικο εκπαιδευτικό υλικό.

 2. Ευτυχια Αβραμοπουλου

  Εξαιρετικό άμεσο, επιτυγχάνει τον σκοπό του, το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

 3. Χριστίνα Καρλή

  πολύ ωραίο βιβλίο,μας άρεσε πολύ.Είχα καιρό να ενθουσιαστώ για ένα παιδικό βιβλίο, αυτό όμως το κατάφερε και κέρδισε και την αγάπη του παιδιού. Καλοτάξιδο!

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

 • Αρχαία Ελληνική Λύρα, Νίκος Ξανθούλης, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

  Αρχαία Ελληνική Λύρα, Μέθοδος Εκμάθησης – Ancient Greek Lyre, Learning Method

  15.00 
 • Η Μουσική Θεραπεύει, Κωνσταντίνος Ν. Μαντζίκος, Εκδόσεις iWrite.gr

  Η Μουσική Θεραπεύει

  15.00 
 • Το Εκπαιδευτικό Δράμα στο Νηπιαγωγείο, Ελένη Λαμπρονίκου, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

  Το Εκπαιδευτικό Δράμα στο Νηπιαγωγείο

  10.00 

Pin It on Pinterest

Share This
X