Επιλογή Σελίδας

Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς

14.00 

Ήταν κάποτε µια γιαγιά, που δεν άφηνε τη φωτιά της ποτέ να σβήνει. Μα σαν έσβησε η ζωή της, η φωτιά έφυγε απ’ την εστία να περιπλανηθεί, κοιτάζοντας µε το µάτι ενός γάτου, ακούγοντας µε το αυτί ενός σκύλου και πετώντας µε τα φτερά µιας κουκουβάγιας. Κάποτε, έφτασε η φωτίτσα, αποκαµένη πια, στη ρίζα µιας Ιτιάς. Εκείνη, για να την παρηγορήσει, άρχισε να της λέει ιστορίες.

Οι «Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς» είναι µια ανθολογία διηγηµάτων, µε τις ρίζες τους στις αφηγήσεις των µανάδων, των γιαγιάδων, κι ενίοτε των φίλων. Ιστορίες µε αερικά, κυράδες του δάσους, δαιµόνια, φεγγαροπαρµένους και νεκραναστηµένους, όπως τις άκουσαν οι συγγραφείς της οµάδας Will o’ Wisps, ή τις εµπνεύστηκαν από την πλούσια λαογραφική παράδοση του τόπου µας.

Αυτές είναι οι αφηγήσεις του βιβλίου, µε µια άλλη να τις αγκαλιάζει –ιστορίες φωτεινές και σκοτεινές, ίσες στον αριθµό, ιστορίες που είπε η Γιαγιά Ιτιά στη Φλόγα…

Γράφουν οι: Άρτεµις Βελούδου – Αποκότου, Αγγέλα Γαβρίλη, Ειρήνη Μανωλάκου, Μαριλένα Μέξη, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Αγνή Σιούλα, Γιώργος Shoji Μαρούδης, Ιωάννα Ελίζα Πολιτσοπούλου, Παναγιώτα Τσιµπαλίδη, Βίβιαν Φόρτη και Γιώργος Χατζηκυριάκος.

Product Description

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, δηµιουργήθηκε µε µεράκι από µια οµάδα συγγραφέων, µε σκοπό να συγκεντρωθούν όµορφες αφηγήσεις εµπνευσµένες από τον πλούτο της λαογραφικής µας παράδοσης και των θρύλων της ελληνικής υπαίθρου. Όπως µε πολλή αγάπη και παραµύθια µεγαλώσαµε, σ’ αυτό το βιβλίο θα διαβάσετε όµορφες ιστορίες που ακούσαµε από τη γιαγιά και τον παππού µας, από φίλους ή από άλλες πηγές, ατόφιες ή αλλαγµένες από τους γράφοντες. Σκοπός είναι ο αναγνώστης να ταξιδέψει σε µια άλλη καθηµερινότητα, µια άλλη εποχή, ίσως και σε έναν άλλο κόσµο ολότελα, και ν’ αφήσει για λίγο πίσω τα προβλήµατα του δικού µας.

Η συγγραφική του οµάδα αποτελεί το αρθρογραφικό επιτελείο του Will o’ Wisps.gr, ελληνικού ιστότοπου αποκλειστικά για το είδος του φανταστικού, που παρουσιάζει όλες τις εκφάνσεις του: λογοτεχνία, εικονογράφηση, µουσική, κόµικς, παιχνίδια, κινηµατογράφο κ.λπ., δηµιουργηµένου µε όραµα και όνειρο να επιτευχθεί κάτι διαφορετικό για τα δεδοµένα του ελληνικού φανταστικού. Το βιβλίο «Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς» αποτελεί την πρώτη εκδοτική έκφραση της συγγραφικής του οµάδας.

Κλείστε λοιπόν τα µάτια, αισθανθείτε τη φλόγα να καίει δίπλα σας κι ακούστε τα  λόγια στο τριζοβόληµά της…

www.willowisps.gr

Additional Information

Συγγραφέας

Συλλογικό έργο

Σελίδες

262

Διαστάσεις

14×21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις Πηγή

ISBN

978-618-5231-70-5

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ιστορίες της Γιαγιάς Ιτιάς”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X