Επιλογή Σελίδας

Ο Πάμμεγας Σκηπτούχος Άγιος Ιωάννης Βατάτζης ο εκ Διδυμοτείχου

17.00 

Στις σελίδες του βιβλίου αυτού, ο αναγνώστης θα περιηγηθεί στον βίο και τα κατορθώματα του Διδυμοτειχίτη Αγίου και Αυτοκράτορα Ιωάννη Γ΄ Δούκα Βατάτζη. Παράλληλα θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για σημαίνοντα πρόσωπα αλλά και γεγονότα της Ρωμαίικης Οικουμένης κατά το πρώτο μισό του 13ου αιώνα, τα οποία έχουν άμεση σχέση με τον Βατάτζη. Επίσης, ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, στη γενέτειρα του ήρωά μας, το Διδυμότειχο, και την ιστορική του πορεία από τη Ρωμαϊκή περίοδο μέχρι την Οθωμανική κατάκτηση.
Προσδοκία του συγγραφέα είναι να αναγνωρισθεί το σημαντικότατο έργο του Διδυμοτειχίτη Αγίου Βασιλέα και να καταστεί στη συνείδηση όλων των αναγνωστών, ως μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της Βυζαντινορωμαίικης περιόδου, αλλά και όλης της ιστορικής διαχρονίας του Ελληνικού έθνους. Πολύ εύστοχα, άλλωστε, ο μεγάλος Έλληνας βυζαντινολόγος Κωνσταντίνος Άμαντος (1874-1960) έγραψε ότι : «Ο Ιωάννης Βατάτζης υμνήθη και ζων και μετά θάνατον ως ουδείς ίσως άλλος αυτοκράτωρ του Βυζαντίου»!

Κατηγορία:

Product Description

Ο Ιωάννης Α. Σαρσάκης γεννήθηκε στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας από γονείς μετανάστες το 1974. Κατάγεται από το Διδυμότειχο, όπου στην πόλη των κάστρων μαθήτευσε σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και το 1992 αποφοίτησε από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Διδυμοτείχου. Το 1995 εντάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις ως υπαξιωματικός του Οικονομικού Σώματος. Είναι έγγαμος με τη Δέσποινα Χατζηιωαννίδου με την οποία απέκτησε τρία τέκνα.

Επίσης είναι νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Διδυμοτείχου, Οργανωτικός Γραμματέας του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες Γνώση και Δράση» και συνδεδεμένο μέλος στο ΔΣ της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.).

Το ιστορικό και ερευνητικό του έργο, επικεντρώνεται στη μελέτη της τοπικής ιστορίας και αγιολογίας του Διδυμοτείχου, καθώς και της ιστορίας της Ρωμανίας/Βυζαντίου. Σημαντικότατο καρπό των μελετών του αποτελεί το παρόν πόνημα, το οποίο ως ιστορική μελέτη πραγματεύεται κατά κύριο λόγο τον βίο και τα έργα του Διδυμοτειχίτη Αγίου και Αυτοκράτορα Ιωάννη Γ΄ Δούκα Βατάτζη.

Επίσης, διάφορα άρθρα του (ιστορικού περιεχομένου), έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες της Θράκης, ιστοσελίδες και περιοδικά ανάλογης θεματολογίας.

Additional Information

Συγγραφέας

Ιωάννης Α. Σαρσάκης

Σελίδες

388

Διαστάσεις

16 x 23 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-104-5

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ο Πάμμεγας Σκηπτούχος Άγιος Ιωάννης Βατάτζης ο εκ Διδυμοτείχου”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X