Επιλογή Σελίδας
Offer!

Η απομυθοποίηση της οδήγησης σε Αγώνες Ράλι

96.00  86.40 

 

Στην ελληνική γλώσσα, ως «απομυθοποίηση» αναφέρεται η αφαίρεση του μύθου, του πέπλου που σκεπάζει τη γυμνή αλήθεια, η αποκάλυψη της πραγματικής -χωρίς φτιασίδια- εικόνας, προσώπου, πράγματος, κατάστασης. Ο μηχανοκίνητος (και όχι μόνο) αθλητισμός είναι γεμάτος από μύθους. Οι μύθοι είναι απαραίτητοι για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των «κοινών θνητών», ώστε τα «είδωλά τους», οι οδηγοί, να βρεθούν σε δυσθεώρητα βάθρα, αφού κάνουν «μυθική» οδήγηση, ανατρέπουν τους φυσικούς νόμους, είναι ατρόμητοι, είναι ακούραστοι, είναι ημίθεοι, είναι αλάνθαστοι και… άλλες ιστορίες με τέρατα. Οι μύθοι στα ράλι δημιουργούνται κυρίως από τους σχετικούς δημοσιογράφους και εκουσίως και ακουσίως, όταν στις περιγραφές αγώνων χρησιμοποιούν τα παραπάνω. Μοιραία, και η οδήγηση σε αυτά, διακατέχεται από σωρεία μύθων.

Αυτή, λοιπόν, η κατάσταση, της οδήγησης σε αγώνες ράλι, απομυθοποιείται για σένα, αναγνώστη, στο παρόν βιβλίο. Απομυθοποιείται όχι με αφορισμούς και συνθήματα, ή «κάνε το έτσι γιατί έτσι το κάνω και εγώ και κερδίζω» αλλά με λογικές προτάσεις και με νούμερα που δεν χωρούν αμφισβήτηση, απλά γιατί είναι αποδεδειγμένα με στοιχειώδη, γνωστά σε όλους, καθημερινής χρήσης «μαθηματικά». Αγοράζοντάς το, αν είσαι οδηγός αγώνων θα προβληματιστείς και ελπίζω να αλλάξεις στυλ οδήγησης. Αν είσαι υποψήφιος οδηγός αγώνων θα κάνεις μια σωστή αρχή. Καλή μελέτη!

Product Description

Ο Λάμπης (Χαράλαμπος) Κουρτέσης γεννήθηκε το 1957. Σπούδασε οικονο- μικά στην ΑΣΟΕΕ και οικονομετρία στο University of Southampton.

Μέχρι το τέλος των σπουδών του εργάστηκε περιστασιακά σε διάφορες δουλειές του ιδιωτικού τομέα, κυρίως ως υπάλληλος γραφείου. Από το 1985, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, εργάστηκε σε διάφορες θέσεις (πωλήσεις έως Γενική Διεύθυνση), πάντα στον ιδιωτικό τομέα. Όλα αυτά μέχρι το 2002, όπου και ίδρυσε τη δική του επιχείρηση παρο- χής αγωνιστικών υπηρεσιών για αγώνες ράλι («Παραλληλοδρόμιο Motorsport» – Rallyschool.gr) με έδρα το Σπαθοβούνι Κορινθίας. Κομμάτι της επιχείρησης εκτός από την ενοικίαση αγωνιστικών αυτοκινήτων στο κοινό, ήταν η σχεδίαση και κατασκευή με ίδια κεφάλαια, της μοναδικής παράλληλης χωμάτινης πίστας στην Ελλάδα, ειδικά διαμορφωμένη για προ- πονήσεις οδηγών αγώνων ράλι, έχοντας χαρτογραφημένες 84 διαφορετικές ειδικές διαδρομές μήκους έως 4100 μέτρων. Η συγκεκριμένη πίστα, γνωστή με το όνομα της επιχείρησής του «Παραλληλοδρόμιο», έκλεισε το 2010. Από το 2010 και μετά, η επιχείρησή του μεταφέρθηκε στους Άγιους Θεοδώρους Κορινθίας, με τον γιο του Νίκο να έχει αναλάβει τα ηνία και με τον Λάμπη να ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τα σεμινάρια-προπονήσεις οδηγών και με το «στήσιμο» αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Ο πρώτος του αγώνας ήταν μία δεξιοτεχνία σε χώμα το 1977. Συνεχίζει να συμμετέχει έως σήμερα σε ράλι, κυρίως σε χωμάτινες επιφάνειες. Το πλούσιο «αγωνιστικό» βιογραφικό του, βρίσκεται στις τελευταίες σελίδες του παρόντος.

Additional Information

Συγγραφέας

Λάμπης Κουρτέσης

Σελίδες

250

Διαστάσεις

16×23 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-246-2

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Η απομυθοποίηση της οδήγησης σε Αγώνες Ράλι”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X