Επιλογή Σελίδας
Offer!

Η Σκιά

15.00  13.50 

Η Σκιά της ανθρώπινης ψυχής, αφορά ό,τι βρίσκεται στα έσχατα βάθη όλων µας: αισθήµατα, µνήµες, εµπειρίες που δεν ολοκληρώθηκαν, όψεις του εαυτού µας που κάποτε παρέλυσαν, «ναι» και «όχι» και «θέλω» ή «δεν θέλω» που δεν ειπώθηκαν και ασφυκτιούν ή που ειπώθηκαν και έφεραν πόνο, φόβο, λύπη, βία, άρνηση και προσβολή της υπόστασής µας στα θεµέλιά της.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί µια διεξοδική µελέτη της «έσω» και µη συνειδητής αρχιτεκτονικής κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Είναι ένα συναρπαστικό ταξίδι µε έντονες υπαρξιακές αποχρώσεις που φτάνει ίσα στα άδυτα των στιγµών, των ηµερών και του εαυτού µας, σε ό,τι είµαστε πέρα από τη συνείδηση, τη λογική και τον τρόπο που λειτουργεί η νόησή µας.

Ταυτόχρονα όµως, επιδιώκει µία διακριτική επίσκεψη στη σκιώδη κατοικία του θλιµµένου αλλά και εξοργισµένου «εσωτερικού µας παιδιού», µέσα πάντα από πολλαπλά παραδείγµατα, λογοτεχνική διάθεση, και πλούσιες αναφορές σε θρύλους, µύθους και παραµύθια.

 

«Ζηλεύω πολύ αυτούς που θα διαβάσουν αυτό το βιβλίο. Είναι µια συναρπαστική περιπέτεια που κόβει την ανάσα καθώς θα ακολουθήσουν τον συγγραφέα σ’ ένα ταξίδι στις πιο απόκρυφες αλλά ταυτόχρονα πιο καίριες όψεις της ζωής. Ο αναγνώστης, εµπλουτίζει τη γνώση του για τα µη συνειδητά βάθη τα δικά του και κάθε ανθρώπου, εκεί ακριβώς όπου γεννιούνται τα κίνητρα, τα συναισθήµατα και οι συµπεριφορές µας. Και µάλιστα, το βιβλίο αναδεικνύει εύγλωττα το πώς όλα αυτά σχετίζονται µε τα κοινά σε όλους µας υπαρξιακά δεδοµένα (άγχος µαταιότητας, µοναξιάς, θανάτου, επιλογής), τα οποία µάς συνοδεύουν στο ταξίδι της ζωής µας, ακριβώς όπως οι Σκιές µας – συνήθως αόρατες αλλά πάντα παρούσες.»

Sergey Kondurov,
Ψυχίατρος – Διευθυντής στο Integrative Gestalt
Training Institute της Ρωσίας

 

Αυτό το βιβλίο γίνεται άλλοτε συνταξιδιώτης ικανός να εµπνέει και άλλοτε σοφός οδηγός, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι βαθιά µέσα στον εαυτό µας. Εκπληκτικό γνώρισµα του συγγραφέα είναι ότι ξυπνά στον αναγνώστη τον δικό του εσωτερικό θεραπευτή και δάσκαλο. Το αποτέλεσµα είναι να πυροδοτείται στον αναγνώστη µια πολυφωνία εσωτερικών διαλόγων, εικόνων, στοχασµών και ονείρων.

Το βιβλίο χαρακτηρίζεται από συνδυασµούς πολλών στοιχείων: ουσιαστική ψυχολογική γνώση, άφθονα και ποιητικότατα παραδείγµατα της καθηµερινής ζωής, απολύτως κατανοητή εµβάθυνση στις διάφορες όψεις του θέµατος, ευρηµατική παρουσίαση µε σαφή τάξη και δοµή.

Έτσι, το περιεχόµενο προσλαµβάνεται εύκολα από σελίδα σε σελίδα και καθίσταται ένας πολύτιµος βοηθός, ένας καθαρός καθρέφτης διαθέσιµος στον αναγνώστη για να αντικρίσει τον ίδιο του τον εαυτό µε νέους τρόπους».

Alexandra Sadokova,
Ψυχολόγος, Σωµατο-Ψυχοθεραπευτής
στη Βιοενεργειακή Ανάλυση

Product Description

Ο Πέτρος Θεοδώρου είναι ψυχοθεραπευτής, που δουλεύει µε την προσέγγιση Gestalt στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εστιάζεται σε µία υπαρξιακή και σχεσιακή αντίληψη της ζωής και σε ανάλογα θέµατα (απώλεια, µοναξιά, µαταιότητα, ευθύνη, επιλογή). Επίσης, ασχολείται συστηµατικά µε τις σχέσεις έρωτα – αγάπης – σεξουαλικού πόθου.

Για όλα αυτά συγγράφει σταθερά. Έχει εκδώσει τρία βιβλία, δύο εκ των οποίων είναι µεταφρασµένα και στα αγγλικά, ενώ το τέταρτο βιβλίο του (µε θέµα τον έρωτα) είναι προγραµµατισµένο να εκδοθεί την άνοιξη του 2021.

Από το 2006 πραγµατοποιεί συστηµατικά διαλέξεις και βιωµατικές οµάδες αυτογνωσίας και ψυχοθεραπείας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο παρελθόν, το πρώτο του πτυχίο αφορούσε την ιατρική επιστήµη, ενώ για µία µεγάλη περίοδο υπήρξε συνθέτης. Εδώ και πολλά χρόνια έχει ολοκληρώσει δεύτερες σπουδές στην ψυχολογία και ως ψυχοθεραπευτής, αποφοίτησε από το «Gestalt Foundation».

Είναι µέλος της E.A.G.T. – του Ευρωπαϊκού Θεσµικού Οργάνου για την Ψυχοθεραπεία Gestalt και πιστοποιηµένος επόπτης. Συµπράττει, ως εξωτερικός συνεργάτης, σε εκπαιδευτικά και άλλα προγράµµατα µε διάφορα Κέντρα και Ινστιτούτα Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας (Integrative Gestalt Training Institute, Sinergia, Istok, Gestalt Foundation κ.ά.).

Από το 2006, έχει αναπτύξει τη δική του προσέγγιση ενσώµατης αλληλεπίδρασης, PSP (Process-Stage-Praxis), η οποία µπορεί να εφαρµοστεί σε πολλούς χώρους (ψυχοθεραπεία, εκπαίδευση, εργασία, τέχνη, το Playback Θέατρο) κ.λπ.

 

Άλλα έργα του:

«Ο χορός των θαυµάτων: τα µεγάλα ταξίδια στα µικρά βήµατα». Ένα οδοιπορικό στην ύπαρξη και τη στιγµή, στο µυστήριο της ανθρώπινης εµπειρίας και της προσωπικής πραγµατικότητας.

«Σηµειώσεις για σένα – τετράδιο Α» – 25 µικρά κείµενα και εικόνες για τον έρωτα, την αγάπη, τον πόθο και τη ζωή. Κυκλοφορεί και σε αγγλική µετάφραση: “Notes for you”.

«Στις Σκιές του Έρωτα». 1ος αυτόνοµος Τόµος της τριλογίας µε τον γενικό τίτλο: «…στους αιρετικούς της αγάπης: τα µάτια που µε κοίταξαν». Ένα οδοιπορικό στον έρωτα και το θάνατο, στην αγάπη και τον πόθο, στη σχέση µε τον Άλλον [υπό έκδοση].

Additional Information

Συγγραφέας

Πέτρος Θεοδώρου

Σελίδες

398

Διαστάσεις

14 x 21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-194-6

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Η Σκιά”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

 • Offer! Η Τέχνη του Coaching, Χαράλαμπος Πετράς, Εκδόσεις iWrite

  Η Τέχνη του Coaching, Eισαγωγή στη Θεωρία & Πρακτική της Coaching Ψυχολογίας (2η επαυξημένη έκδοση)

  16.00  12.80 
 • Offer! Ψυχολογικά Μυστικά, Δηµήτρης Φλαµούρης, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

  ΨΥΧΟ-ΛΟΓΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ που μακάρι να γνώριζα νωρίτερα

  15.00  13.50 
 • Offer! Ζωή Α. Λιόλιου, To Coaching στην Πράξη, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

  To Coaching στην Πράξη

  15.00  13.50 

Pin It on Pinterest

Share This
X