«Η μνήμη της γεύσης» έρχεται φορτωμένη με καλούδια του τόπου ακριβά και επιθυμεί να τέρψει τον αναγνώστη με Ηπειρώτικες γεύσεις αρχέγονες, με μυρουδιές μεθυστικές, με εικόνες ποθητές, που αποπνέουν τη διαχρονική αρχοντιά της γνησιότητας, της λιτότητας και της απλότητας. Βυθίζεται στον χρόνο και κοινωνεί με γευστικούς προγονικούς δεσμούς, οι οποίοι, μέσω της σοφίας και της εμπειρίας αιώνων, εκφράζουν μια άλλη διάσταση της πολιτισμικής μας ταυτότητας. Ανακαλεί, επίσης, νοσταλγικά, μαγειρέματα λιτά και χορταστικά, αγγίγματα εδεσμάτων αισθαντικά, οικείους ήχους από αγγειά, επιφωνήματα γευστικής ικανοποίησης μοναδικά και προτείνει την απόλαυση όλων ετούτων στης οικογένειας τη ζεστή εστία ή στων συνδαιτυμόνων τη χαριτωμένη συντροφιά!
Η Μνήμη της Γεύσης
αρχέγονων Ηπειρωτικών εδεσμάτων συναγωγή
Συγγραφέας:
Παναγιώτα Π. Λάμπρη,100 σε απόθεμα
Η Παναγιώτα Π. Λάμπρη γεννήθηκε το 1959 στη Ροδαυγή Άρτας. Είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αρθρογραφεί, δημοσιεύει βιβλιοπαρουσιάσεις και μελέτες και έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Το 2006 εξέδωσε τη λαογραφική μελέτη «Ροδαυγή, το ρόδο της αυγής» (ιδιωτική έκδοση), το 2009 τη συλλογή διηγημάτων «Το χάσικο ψωμί» (εκδόσεις Μαλλιάρης – Παιδεία), το 2011 τη μελέτη «Κωνσταντίνος Α. Διαμάντης, ο Ιστορητής» (εκδόσεις iWrite.gr) και το 2014 την ποιητική συλλογή «Ἐν ὀδύναις» (εκδ. Άπειρος χώρα).
Βάρος | 0.5 kg |
---|---|
Συγγραφέας | Παναγιώτα Π. Λάμπρη |
Σελίδες | 204 |
Συγγραφέας | |
Διαστάσεις | 16×23 |
Εκδοτικός Οίκος | Εκδόσεις iWrite |
Σχετικά προϊόντα
Κοστολόγηση-Τιμολόγηση Παρασκευασμάτων
Πώς θα βελτιώσετε την κερδοφορία της επιχείρησής σας
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.