Επιλογή Σελίδας

Γερμανία & Βαλκάνια 1933-1941: Η Άνοδος του Χίτλερ στην Εξουσία και οι Αντιδράσεις των Βαλκανικών Κρατών

15.00 

Το τέλος του Α’ Παγκοσµίου Πολέµου σήµανε ταυτόχρονα και το τέλος των πάλαι ποτέ κραταιών Αυτοκρατοριών στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα έκαναν την εµφάνισή τους νέα κράτη, µέσω της αναδιανοµής των εδαφών µε τις Συνθήκες Ειρήνης. Οι νέες κρατικές οντότητες που σχηµατίστηκαν, αποπειράθηκαν να εφαρµόσουν σύγχρονα µοντέλα διακυβέρνησης, µεταβαίνοντας από τη µοναρχία στη δηµοκρατία, αναπτύσσοντας παράλληλα την οικονοµία τους.

Η οικονοµική ύφεση του 1929 ανέκοψε την πορεία της Ευρώπης προς την ανάπτυξη. Τα εθνικιστικά κινήµατα που είχαν ήδη δηµιουργηθεί στη Γερµανία και εν συνεχεία στα Βαλκάνια, εξέτρεψαν την περιοχή από τη δηµοκρατική οδό. Ως τις παραµονές του Β’ Παγκοσµίου Πολέµου, ολόκληρη η περιοχή των Βαλκανίων, µε εξαίρεση την Τουρκία, διοικούνταν από απολυταρχικά καθεστώτα.

Ο Αδόλφος Χίτλερ, Φύρερ και Αρχηγός του Γ’ Ράιχ, έβλεπε µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον την περιοχή των Βαλκανίων και κατάφερε να διεισδύσει σε αυτήν µέσω της σύναψης ποικίλων οικονοµικών συµφωνιών.

Το ανά χείρας βιβλίο επιχειρεί να εξετάσει τις αντιδράσεις των βαλκανικών κρατών µετά την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ στην εξουσία, τις διµερείς σχέσεις που ανέπτυξε η Ναζιστική Γερµανία µε καθένα από τα βαλκανικά κράτη, αλλά και τις προσπάθειες της γερµανικής διπλωµατίας για τον έλεγχο της περιοχής των Βαλκανίων.

Περιγραφή

Ο Απόστολος Τσοµπάνης – Νότιος (Θεσσαλονίκη, 1987) σπούδασε στο Τµήµα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Δυτικής Μακεδονίας (Φλώρινα). Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώµατος Ειδίκευσης στις Κοινωνικές, Πολιτισµικές & Πολιτικές Δοµές στην ΝΑ Ευρώπη από το ίδιο Ίδρυµα. Είναι µέλος της ΜΚΟ «Ιωάννης Καποδίστριας» και του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών. Παράλληλα, αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα polispost.com. Στα επιστηµονικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται η νεότερη και σύγχρονη πολιτική ιστορία των Βαλκανίων και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στα Βαλκάνια. Γνωρίζει Αγγλικά και Τούρκικα.

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Συγγραφέας

Απόστολος Τσοµπάνης – Νότιος

Σελίδες

136

Διαστάσεις

16×23 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Γερμανία & Βαλκάνια 1933-1941: Η Άνοδος του Χίτλερ στην Εξουσία και οι Αντιδράσεις των Βαλκανικών Κρατών”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

13 + sixteen =

Pin It on Pinterest

Share This
X