Επιλογή Σελίδας

Φαρμακοποιοί Μικράς Ασίας, Πόντου και Καπαδοκίας

30.00 

Στη μελέτη αυτή, θα ακολουθήσετε μέσω μιας ιστορικής διαδρομής την εξέλιξη του επαγγέλματος του φαρμακοποιού στις περιοχές της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Καππαδοκίας.

Κατά την έρευνα για τη συγγραφή του, η ποικιλομορφία των πληροφοριών ήταν ευχάριστα αναπάντεχη· εντοπίσαμε φαρμακοποιούς που ήταν ταυτόχρονα και γιατροί, ιδιοκτήτες κινηματογράφου, ιδιοκτήτες φωτογραφείων, ιδιοκτήτες περισσοτέρων του ενός φαρμακείου με υποκαταστήματα και παραρτήματα σε Χίο και Σάμο, Μακεδονομάχοι, εθελοντές στους Βαλκανικούς Αγώνες, πρόεδροι πατριωτικών οργανώσεων, σημαντικοί ομογενειακοί παράγοντες.

Ο Γεώργιος Μωραΐτης, όπως θα δούμε, απασχολούσε στο τριώροφο φαρμακείο του 120 υπαλλήλους εκ των οποίων οι 15 ήταν φαρμακοποιοί. Στο φαρμακείο του Κουτσαφτόπουλου εξέταζαν ταυτόχρονα 15 ιατροί. Σε μία έκδοση για τη Θράκη αναφέρονται ως συνδρομητές 10 φαρμακοποιοί της Μικράς Ασίας.

Τέλος, εντοπίσαμε δύο γυναίκες φαρμακοποιούς, τη Λεωνίδη Βασιλική από τα Άδανα και την Πολύμνια Παναγιωτίδου, πτυχιούχο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1899 από την Ευδοκιούπολη (Τοκάτη).

Γνωρίστε τον κλάδο αυτό μέσα από τον χρόνο, με πλούσιο ένθετο φωτογραφικό υλικό.

Product Description

Ο Θεόδωρος Κυρκούδης του Ιωάννη, γεννήθηκε στην Ελιά Ορεστιάδας το 1966. Σπούδασε στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ως υπότροφος, διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο Μsc στον Οπτικό Πολιτισμό και είναι υπ. Διδάκτωρ Ιστορίας της Ιατρικής. Είναι προϊστάμενος στη Βιβλιοθήκη της Ιατρικής Σχολής του ΔΠΘ στην Αλεξανδρούπολη, από το 1991.

Συμμετείχε σε πλήθος διεθνών συνεδρίων βιβλιοθηκονομίας σε Southampton, Norwich, Bath και ως εισηγητής σε Ρόδο, Βόλο, Κέρκυρα, Κωνσταντινούπολη, Κεσσάνη και Αδριανούπολη. Για μία δεκαετία (1998-2008) ήταν υπεύθυνος έκδοσης του Ενημερωτικού Δελτίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και τώρα είναι μέλος της εκδοτικής ομάδας του περιοδικού Bibliotherapy Review. Μιλάει Aγγλικά, Τουρκικά και λίγα Βουλγάρικα. Έχει συγγράψει δεκαπέντε βιβλία ιστορικού ενδιαφέροντος και τα περισσότερα είναι εξαντλημένα.

Additional Information

Συγγραφέας

Θεόδωρος Κυρκούδης

Σελίδες

180

Διαστάσεις

16 x 23 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-099-4

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Φαρμακοποιοί Μικράς Ασίας, Πόντου και Καπαδοκίας”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

four × three =

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

Pin It on Pinterest

Share This
X