Στη μελέτη αυτή, θα ακολουθήσετε μέσω μιας ιστορικής διαδρομής την εξέλιξη του επαγγέλματος του φαρμακοποιού στις περιοχές της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Καππαδοκίας.
Κατά την έρευνα για τη συγγραφή του, η ποικιλομορφία των πληροφοριών ήταν ευχάριστα αναπάντεχη· εντοπίσαμε φαρμακοποιούς που ήταν ταυτόχρονα και γιατροί, ιδιοκτήτες κινηματογράφου, ιδιοκτήτες φωτογραφείων, ιδιοκτήτες περισσοτέρων του ενός φαρμακείου με υποκαταστήματα και παραρτήματα σε Χίο και Σάμο, Μακεδονομάχοι, εθελοντές στους Βαλκανικούς Αγώνες, πρόεδροι πατριωτικών οργανώσεων, σημαντικοί ομογενειακοί παράγοντες.
Ο Γεώργιος Μωραΐτης, όπως θα δούμε, απασχολούσε στο τριώροφο φαρμακείο του 120 υπαλλήλους εκ των οποίων οι 15 ήταν φαρμακοποιοί. Στο φαρμακείο του Κουτσαφτόπουλου εξέταζαν ταυτόχρονα 15 ιατροί. Σε μία έκδοση για τη Θράκη αναφέρονται ως συνδρομητές 10 φαρμακοποιοί της Μικράς Ασίας.
Τέλος, εντοπίσαμε δύο γυναίκες φαρμακοποιούς, τη Λεωνίδη Βασιλική από τα Άδανα και την Πολύμνια Παναγιωτίδου, πτυχιούχο του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1899 από την Ευδοκιούπολη (Τοκάτη).
Γνωρίστε τον κλάδο αυτό μέσα από τον χρόνο, με πλούσιο ένθετο φωτογραφικό υλικό.
Αξιολογήσεις
Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.