Επιλογή Σελίδας
Offer!

H Φαντασία στην Εξουσία

14.00  12.60 

Η ΓΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΛΛΑΖΕΙ

Η ιστορία γράφεται από την αρχή. Ένας νέος τρόπος σκέψης γεννιέται. Μία νέα κοσμοθεωρία. Η ιδεολογία του 21ου αιώνα.

Η ζωή στη Γη, όπως τη γνωρίζουμε, μπορεί σύντομα να μην υπάρχει. Και όμως, ακόμα και σήμερα, δεν το έχουμε αντιληφθεί. Η Γη δεν μας έχει ανάγκη. Θα συνεχίσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, να υπάρχει. Η φύση, που προσφέρει στον άνθρωπο τη δυνατότητα να ζει, κινδυνεύει να καταστραφεί. Εμείς χρειαζόμαστε τη Γη.

Η ανάγκη της αλλαγής δεν είναι καινούργια. Είναι μία μεγάλη ιστορία. Οι ιδεολογίες, οι φιλοσοφίες και οι θρησκείες εκφράζουν το όραμα, τις ανάγκες και τους φόβους της εποχής που διαμορφώθηκαν. Συγκροτούν τις κοσμοθεωρίες που προσδιορίζουν την ταυτότητά μας. Καθορίζουν τη ζωή μας, το είναι μας. Η κρίση των ιδεολογιών του βιομηχανικού κόσμου δεν είναι το Τέλος. Είναι το τέλος της μοντέρνας εποχής.

Η επιθυμία για αλλαγή εκφράζεται πρώτα σαν ένστικτο. Μία αγανάκτηση για το τέλμα. Το περιεχόμενό της δεν προσδιορίζεται αρχικά με συγκεκριμένο τρόπο. Σταδιακά, τα μεγάλα ερωτήματα αντικαθιστούν τα μικρά. Απαγορεύεται το απαγορεύεται. Η διεκδίκηση, η τέχνη και η ηδονή γίνονται ένα. Η ποίηση ξεχύνεται στους δρόμους. Οι άνθρωποι πιστεύουν στα όνειρά τους. Η φαντασία αγγίζει την εξουσία.

«Αυτοί που είναι αρκετά τρελοί
για να πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο,
είναι αυτοί που τελικά τον αλλάζουν».

STEVE JOBS

Product Description

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΖΙΏΤΗΣ είναι σύμβουλος στρατηγικής, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Fletcher School of Law and Diplomacy, Tufts University-Harvard University.

Στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004 ήταν υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας. Ίδρυσε τη Δεξαμενή ιδεών Demos Athens και το Green Tank για την πράσινη ανάπτυξη.

Στο πρώτο παράδειγμα άμεσης δημοκρατίας στην Ελλάδα, στις εκλογές του 2007, περισσότερα από 30.000 μέλη του ΠΑΣΟΚ υποστήριξαν την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου του κινήματος.

Το 2014 ανέλαβε τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές, στις οποίες – για πρώτη φορά – κέρδισε η αριστερά.

Από το 2000 έχει σχεδιάσει το Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών για να στεγαστεί στο μέγαρο Ολύμπιον (Ζάππειο), τη δημιουργία του οποίου εμποδίζει η κρατική γραφειοκρατία.

Έχει εκδώσει τα βιβλία: Ταξίδι στη Νέα Ελλάδα, Μακεδονία, Hellas- Trademark, Πράσινη Αλλαγή, Αλλάζουμε την Ελλάδα, The Strategy Book, Greece – All Time Classic, Επανάσταση, Η Ιδέα του Φωτός, 2021.

Additional Information

Συγγραφέας

Δημήτρης Τζιώτης

Σελίδες

190

Διαστάσεις

14 x 21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-084-0

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “H Φαντασία στην Εξουσία”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X