Επιλογή Σελίδας
Offer!

Το DNA στο Πιάτο σου

12.20  10.98 

 

Έχουμε πάνω από 30.000 γονίδια και περισσότερα από ένα εκατομμύριο πολυμορφισμούς στα γονίδια αυτά. Τι κάνουν, όμως, ποια από αυτά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γιατί;

Η διατροφογενετική είναι αυτός ο νέος επιστημονικός κλάδος της διατροφικής έρευνας που μας δίνει τις σαφείς απα- ντήσεις και μας μαθαίνει πώς μπορούμε να εξατομικεύσουμε πλέον τις διατροφικές μας συνήθειες.

Όσο το προσδόκιμο της ζωής μας μεγαλώνει, τόσο πιο επιτακτική γίνεται η πρόληψη: η καλύτερη θεραπεία. Η γνώση του DNA μας βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση ουσιαστικά και στοχευμένα, διότι μας θωρακίζει και προστατεύει όσο και όπου χρειάζεται.

Όσο πιο νωρίς ξέρεις, τόσο πιο νωρίς μπορείς να δράσεις και να επιδράσεις μέσω της διατροφής και του τρόπου ζωής σε θετικές ή αρνητικές γενετικές «ευαισθησίες». Μέσω ενός μικρού δείγματος DNA που απομονώνεται από σάλιο, πλέον μπορούμε να γνωρίζουμε αυτή την εξατομικευμένη, μοναδική πληροφορία η οποία όταν ερμηνευτεί και συναξιολογηθεί από τον εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας, ενισχύει και εξατομικεύει ακόμα περισσότερο τις όποιες προσπάθειες ευεξίας, μακροβιότητας και θωράκισης της υγείας μας.

Όταν η άσκηση και η διατροφή ξεκινήσει να εξατομικεύεται σε μοριακό επίπεδο, αποσαφηνίζοντας αυτές τις γενετικές ευαισθησίες, τότε το άτομο δύναται να «χρησιμοποιήσει» τα θετικά χαρακτηριστικά του, «αποσιωπώντας» ταυτόχρονα τα αρνητικά.

Product Description

Η Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στον Πειραιά. Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε το συγγραφικό της έργο, λαμβάνοντας πληθώρα βραβεύσεων σε παιδικούς συγγραφικούς διαγωνισμούς με σημαντικότερη τη συμμετοχή της στην πρώτη Βουλή των Εφήβων, σε ηλικία 16 ετών, το 1995, κατόπιν πανελλήνιου συγγραφικού διαγωνισμού. Στην πορεία, το συγγραφικό της έργο προσανατολίστηκε σε ερευνητικά άρθρα και δημοσιεύσεις. Είναι τεχνολόγος τροφίμων, διαιτολόγος-διατροφολόγος, διδάκτορας Βιοϊατρικής και πανεπιστημιακή λέκτορας στην Ισπανία, όπου έζησε από το 2006. Είναι ιδρύτρια του DNANUTRICOACH® και των προγραμμάτων Εφαρμοσμένης Διατροφογενετικής και Food Coaching.

Το 2019 επιστρέφει στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί όλη την επιστημονική και επιχειρηματική της γνώση και εμπειρία προσφέροντας πλέον τις υπηρεσίες της και στο ελληνικό κοινό. Η πολύπλευρη ακαδημαϊκή και επαγγελματική της δράση στους τομείς της διατροφής, έρευνας, διδασκαλίας αλλά και επιχειρηματικότητας, της δίνει τη δυνατότητα να εφαρμόζει προγράμματα βασισμένα στην επιστημονική και κλινική γνώση, που ταυτοχρόνως ακουμπούν στέρεα στην πραγματικότητα.

«Το DNA στο πιάτο σου» είναι το πρώτο της ελληνικό βιβλίο.

Additional Information

Συγγραφέας

Βαλεντίνη Κωνσταντινίδου

Σελίδες

118

Διαστάσεις

14×21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-275-2

Βάρος

0.5 kg

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Το DNA στο Πιάτο σου”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X