Επιλογή Σελίδας
Offer!

Ανθολογία Πασχαλινού Διηγήματος (+CD)

13.97  12.57 

Η ελληνική διηγηματογραφία της Γενιάς του 1880 αποτελεί τις ρίζες της λογοτεχνικής μας παιδείας. Οι μεγάλοι συγγραφείς, ο Παπαδιαμάντης, ο Παλαμάς, ο Καρκαβίτσας και άλλοι, δίνουν το αφηγηματικό έναυσμα της ελληνικής πραγματικότητας στο αστικό τοπίο και στη ζωή της υπαίθρου. Με εικόνες ρεαλιστικές, χαρακτήρες υπαρκτούς και διαλόγους ζωηρούς θεμελιώνουν την παλαιότερη γραπτή μας παράδοση, συγκινούν το αναγνωστικό κοινό και θέτουν τη βάση, που πάνω της δομείται η μεταγενέστερη λογοτεχνική δημιουργία.

Τα διηγήματα διακρίνονται για τη διαχρονική θεματολογία, τη δυναμική εκφορά λόγου, την αριστοτεχνική πλοκή, την πληθώρα κοινωνιολογικών και ψυχογραφικών αναφορών, λαογραφικών στοιχείων και λεκτικών ιδιωματισμών, που δίνουν το στίγμα των ανθρώπινων σχέσεων και το μέτρο της εξέλιξης στον τόπο και τον χρόνο.

Ανθολογούμε πασχαλινά διηγήματα, μεταγραμμένα στη νεοελληνική γλώσσα, με τον απαραίτητο σχολιασμό, με σεβασμό στο ύφος του πρωτογενούς υλικού, ως δίαυλο επικοινωνίας των νεότερων αναγνωστών με τη λογοτεχνική μας κληρονομιά και την προσέγγιση αξιακών πεζογραφημάτων, που, και στην εποχή του εύπεπτου «παγκοσμιοποιημένου» λόγου, προτείνουν ιδεολογικό προσανατολισμό.

Ωστόσο, απευθυνόμαστε και στους αναγνώστες της ώριμης ηλικίας, με νοσταλγική, και όχι μόνο, διάθεση.
Επιπλέον, με τον συνοδευτικό ψηφιακό δίσκο, η Ανθολογία συντείνει στην άρση του αποκλεισμού των ατόμων που αδυνατούν να προσεγγίσουν την έντυπη μορφή.

Αγαπητοί αναγνώστες, καλή σας ανάγνωση και ακρόαση.

Κατηγορία:

Product Description

Ο Δημήτρης Φιλελές γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες και Παιδαγωγικά. Εργάστηκε ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Ασχολείται με την ποίηση, την πεζογραφία, την αρθρογραφία και τη φωτογραφία.

Από τις εκδόσεις Απόπειρα κυκλοφορούν οι προσωπικές ποιητικές του συλλογές Μυθ… ιστόρημα, Θρ…ίαμβοι και απώλειες και Αντι… σώματα.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν ελεύθερα τα βιβλία του Παιδική Θεατρική Σκηνή, Ο Καραγκιόζης δήμαρχος, Της γλώσσας τα καμώματα. Ποιήματα και πεζά κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στα συλλογικά έργα: Ανθολογία σύγχρονης ερωτικής ποίησης, τόμος Βʹ (Κύμα), Χρώματα ψυχής, Συνομιλώντας με τον Κ. Π. Καβάφη και Συνομιλώντας με τον Arthur Rimbaud (Όστρια), Τα ποιήματα του 2017 (Κοινωνία των δεκάτων), Ποιητικά Ημερολόγια 2019 και 2020 (Ιωλκός), Ποιητικές Συμπλεύσεις 3 – Ρευστά Όρια (Εντύποις), Νέα Φιλολογική Πρωτοχρονιά 2020 και 2021.
Οι κύκλοι ποιημάτων Του Κωνσταντή: Η ιστορία μιας υπόσχεσης, μιας κατάρας και μιας επιστροφής και Θρύλοι της Άλωσης της Πόλης καθώς και άλλα ποιήματά του έχουν μελοποιηθεί από διάφορους μουσικούς.
Έχει στο ενεργητικό του πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας. Από τη Real Press κυκλοφόρησε το φωτογραφικό του λεύκωμα 60 Μορφές στο φως.
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες πανελλαδικής και τοπικής κυκλοφορίας. Συνεργάζεται με το διαδικτυακό λογοτεχνικό περιοδικό e-musa.gr.

Additional Information

Συγγραφέας

Δημήτρης Φιλελές

Σελίδες

244

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις Πηγή

Διαστάσεις

14×21 cm

ISBN

978-960-626-403-0

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Ανθολογία Πασχαλινού Διηγήματος (+CD)”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X