Επιλογή Σελίδας

To Coaching στην Πράξη

(2 αξιολογήσεις πελατών)

15.00 

Συγχαρητήρια για την προαγωγή σου…

«Λάμπρο Αστέρη, τώρα θα φωτιστεί μια άλλη πτυχή του εαυτού σου, που κοιμόταν στο σκοτάδι. Οι προκλήσεις θα είναι πολλές. Θα έρθουν στιγμές, που θα αισθάνεσαι μόνος και αβοήθητος. Αυτά, όμως, θα τα ανακαλύψεις στην πορεία. Έλα, να κάνουμε τον τελευταίο γύρο για απόψε, και να πάμε για μια μπίρα, να γιορτάσουμε την επιτυχία σου».

Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος προετοιμάζει τον καλό του φίλο Λάμπρο, για όσα πρόκειται να συμβούν μετά την προαγωγή του στη θέση του προϊσταμένου στην εταιρεία υπηρεσιών τεχνολογίας GIS4U, όπου εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Στο πρόσωπο του Λάμπρου καθρεφτίζεται κάθε μέσος εργαζόμενος που αξιοποιεί τις γνώσεις και τις δεξιότητες, τις οποίες αποκτά κατά τη διάρκεια της ομαδικής εκπαίδευσης στην αίθουσα, σε συνδυασμό με την πρακτική εφαρμογή μετά από τις ατομικές συνεδρίες coaching, με σκοπό την επίτευξη των στόχων και τη βελτίωση της εργασιακής επίδοσης.

Πώς θα καταφέρει ο Λάμπρος να αντεπεξέλθει με επιτυχία στα νέα του καθήκοντα;

Με ποιον τρόπο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει έναν νέο στη θέση προϊστάμενο, να πετύχει τους στόχους του;

Είναι το coaching αναγκαιότητα, μόδα ή πανάκεια;

Ποια είναι η κατάλληλη «Αγωγή» μετά από μια «Προαγωγή»;

Μια ιστορία coaching και καλλιέργειας δεξιοτήτων για νέους στη θέση προϊσταμένους, για νέους coaches και για κάθε εργαζόμενο που ενδιαφέρεται για την επαγγελματική του εξέλιξη.

Περιγραφή

Η Ζωή Α. Λιόλιου είναι πιστοποιημένη Coach, Mentor (EMCC – Ε.Ι.Α. Practitioner) Σύμβουλος ανάπτυξης δεξιοτήτων, Neuro Linguistic Programming (NLP) Practitioner, πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ).

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καβάλα. Από το 2000 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος MBA από το University of Sheffield και MSc στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στη Λογικοθυμική και Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία (RE&CBT) από το Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής και Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας.

Έχει εργαστεί στην εκπαίδευση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ, στη διαφήμιση, στον τραπεζικό κλάδο, σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες.

Ως coach, πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος είναι σε θέση να ανακαλύψει και να αξιοποιήσει τους πόρους που χρειάζονται, για να κάνει τις αλλαγές που θέλει ώστε να πετύχει τους στόχους του. Στις συνεδρίες coaching επιλέγει τη μη-καθοδηγητική προσέγγιση, ώστε να διευκολύνει τον coachee να αναπτύξει την αυτοεπίγνωση και την υπευθυνότητά του.

Ως σύμβουλος ανάπτυξης δεξιοτήτων και εκπαιδεύτρια, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για επιχειρήσεις και ιδιώτες που επιθυμούν να βελτιώσουν: τις διοικητικές δεξιότητες, τις δεξιότητες πωλήσεων, τη διαχείριση του άγχους και του χρόνου, τη διαχείριση της αλλαγής, την επίγνωση των πεποιθήσεων, τη διαχείριση των συναισθημάτων, τη διαδικασία στοχοθέτησης, τη στάση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για την εύρεση εργασίας.

Στον ελεύθερο χρόνο της προσφέρει εθελοντικό έργο σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και κάνει γιόγκα.

Το Coaching στην πράξη είναι το πρώτο της βιβλίο.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: info@coachinginaction.gr
Facebook: coaching in action- coaching στην πράξη
LinkedIn: Zoi Lioliou

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Συγγραφέας

Ζωή Α. Λιόλιου

Σελίδες

264

Διαστάσεις

14 x 21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-102-1

2 κριτικές για To Coaching στην Πράξη

  1. Vasiliki

    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!! Πιστεύω ότι αξίζει να το διαβάσει οποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει τον εαυτό του να εξελιχθεί στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή!

  2. Σταυρούλα

    Εμπεριστατωμένο, καλογραμμένο, κατατοπιστικό. Μέσα από μία καθημερινή ιστορία, η συγγραφέας καταφέρνει να μας μεταφέρει την πολύτιμη γνώση και εμπειρία της σε θέματα επαγγελματικού coaching. Πολύτιμο βοήθημα για την βελτίωση των σχέσεων κυρίως στον εργασιακό μας χώρο, αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 − 6 =

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

Pin It on Pinterest

Share This
X