Επιλογή Σελίδας
Offer!

To Coaching στην Πράξη

(12 αξιολογήσεις πελατών)

15.00  13.50 

Συγχαρητήρια για την προαγωγή σου…

«Λάμπρο Αστέρη, τώρα θα φωτιστεί μια άλλη πτυχή του εαυτού σου, που κοιμόταν στο σκοτάδι. Οι προκλήσεις θα είναι πολλές. Θα έρθουν στιγμές, που θα αισθάνεσαι μόνος και αβοήθητος. Αυτά, όμως, θα τα ανακαλύψεις στην πορεία. Έλα, να κάνουμε τον τελευταίο γύρο για απόψε, και να πάμε για μια μπίρα, να γιορτάσουμε την επιτυχία σου».

Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος προετοιμάζει τον καλό του φίλο Λάμπρο, για όσα πρόκειται να συμβούν μετά την προαγωγή του στη θέση του προϊσταμένου στην εταιρεία υπηρεσιών τεχνολογίας GIS4U, όπου εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια. Στο πρόσωπο του Λάμπρου καθρεφτίζεται κάθε μέσος εργαζόμενος που αξιοποιεί τις γνώσεις και τις δεξιότητες, τις οποίες αποκτά κατά τη διάρκεια της ομαδικής εκπαίδευσης στην αίθουσα, σε συνδυασμό με την πρακτική εφαρμογή μετά από τις ατομικές συνεδρίες coaching, με σκοπό την επίτευξη των στόχων και τη βελτίωση της εργασιακής επίδοσης.

Πώς θα καταφέρει ο Λάμπρος να αντεπεξέλθει με επιτυχία στα νέα του καθήκοντα;

Με ποιον τρόπο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μπορεί να βοηθήσει έναν νέο στη θέση προϊστάμενο, να πετύχει τους στόχους του;

Είναι το coaching αναγκαιότητα, μόδα ή πανάκεια;

Ποια είναι η κατάλληλη «Αγωγή» μετά από μια «Προαγωγή»;

Μια ιστορία coaching και καλλιέργειας δεξιοτήτων για νέους στη θέση προϊσταμένους, για νέους coaches και για κάθε εργαζόμενο που ενδιαφέρεται για την επαγγελματική του εξέλιξη.

Product Description

Η Ζωή Α. Λιόλιου είναι πιστοποιημένη Coach, Mentor (EMCC – Ε.Ι.Α. Practitioner) Σύμβουλος ανάπτυξης δεξιοτήτων, Neuro Linguistic Programming (NLP) Practitioner, πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ).

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στην Καβάλα. Από το 2000 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος MBA από το University of Sheffield και MSc στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στη Λογικοθυμική και Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία (RE&CBT) από το Ελληνικό Ινστιτούτο Λογικοθυμικής και Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας.

Έχει εργαστεί στην εκπαίδευση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ, στη διαφήμιση, στον τραπεζικό κλάδο, σε πολυεθνικές και ελληνικές εταιρείες.

Ως coach, πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος είναι σε θέση να ανακαλύψει και να αξιοποιήσει τους πόρους που χρειάζονται, για να κάνει τις αλλαγές που θέλει ώστε να πετύχει τους στόχους του. Στις συνεδρίες coaching επιλέγει τη μη-καθοδηγητική προσέγγιση, ώστε να διευκολύνει τον coachee να αναπτύξει την αυτοεπίγνωση και την υπευθυνότητά του.

Ως σύμβουλος ανάπτυξης δεξιοτήτων και εκπαιδεύτρια, σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα για επιχειρήσεις και ιδιώτες που επιθυμούν να βελτιώσουν: τις διοικητικές δεξιότητες, τις δεξιότητες πωλήσεων, τη διαχείριση του άγχους και του χρόνου, τη διαχείριση της αλλαγής, την επίγνωση των πεποιθήσεων, τη διαχείριση των συναισθημάτων, τη διαδικασία στοχοθέτησης, τη στάση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης για την εύρεση εργασίας.

Στον ελεύθερο χρόνο της προσφέρει εθελοντικό έργο σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς, παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής και κάνει γιόγκα.

Το Coaching στην πράξη είναι το πρώτο της βιβλίο.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: [email protected]
Facebook: coaching in action- coaching στην πράξη
LinkedIn: Zoi Lioliou

Additional Information

Συγγραφέας

Ζωή Α. Λιόλιου

Σελίδες

264

Διαστάσεις

14 x 21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-102-1

12 κριτικές για To Coaching στην Πράξη

 1. Vasiliki

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!! Πιστεύω ότι αξίζει να το διαβάσει οποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει τον εαυτό του να εξελιχθεί στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή!

 2. Σταυρούλα

  Εμπεριστατωμένο, καλογραμμένο, κατατοπιστικό. Μέσα από μία καθημερινή ιστορία, η συγγραφέας καταφέρνει να μας μεταφέρει την πολύτιμη γνώση και εμπειρία της σε θέματα επαγγελματικού coaching. Πολύτιμο βοήθημα για την βελτίωση των σχέσεων κυρίως στον εργασιακό μας χώρο, αλλά και σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

 3. Τζούλια Λαγιώτη

  Επιτέλους ένα βιβλίο για το coaching στα ελληνικά (είναι το δεύτερο που κυκλοφορεί)! Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που συνδυάζει πολύ έξυπνα και ευχάριστα και ευανάγνωστα τη μυθοπλασία με την επαγγελματική εκπαίδευση. Μαθαίνεις βασικές πληροφορίες για την τέχνη του coaching και το επάγγελμα του coach ταυτόχρονα μέσα από μια ευχάριστη καθημερινή ιστορία ανθρώπων.

 4. Βάλια Καρατοσίδη

  Πρωτότυπο και ενδιαφέρον! Το coaching στην πράξη ενώ αρχικά μοιάζει με μυθιστόρημα, αναδεικνύει το θεωρητικό και εφαρμοσμένο υπόβαθρο της σημαντικής αυτής μεθόδου ανάπτυξης. Θα το πρότεινα σε επαγγελματίες που ασχολούνται με την ανάπτυξη δεξιοτήτων αλλά και σε εν δυνάμει coaches.

 5. Λιζα

  Πρόκειται για ένα ευανάγνωστο και καλογραμμένο βιβλίο! Σκοπός του είναι να μας δείξει, μέσα από μια καθημερινή ιστορία τις βασικές πληροφορίες για την τέχνη του coaching και τον μοναδικό τρόπο που μπορεί να αλλάξει τη ζωή οποίου δοκιμάσει την εφαρμογή του coaching στη ζωή του.

 6. Ολγα Πατσαριση

  Ρεαλιστικη προσεγγιση στην καθημερινοτητα ενος manager. Δινει χρησιμα εργαλεια που εφαρμοζονται αμεσα στην πρξη

 7. Νίκος Πασχαλίδης

  Μια πολύ καλή εισαγωγή στο coaching και την εφαρμογή του. Μαζί με του ήρωα του βιβλίου, γνωρίζουμε και εμείς, τις βασικές λειτουργείες του coaching και πως αυτές μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε την παρούσα κατάσταση, να θέσουμε στόχους και να τους πραγματοποιήσουμε, επικοινωνώντας τους με τον καλύτερο τρόπο με τους συνεργάτες μας. Το κείμενο είναι ευχάριστο και ευανάγνωστο και περνάει την γνώση στον αναγνώστη χωρίς να κουράζει.

 8. Όλγα Τ.

  Καλογραμμένο βιβλίο, ευανάγνωστο, με έξυπνες συνδέσεις. Ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσει καποιος καθώς έχει να δώσει πολλά!

 9. Vasilis DG

  Μια από τις πιο χρήσιμες και καρποφόρες τυχαιότητες σε βιβλιοπωλείο. Έπεσα κατα τύχη στο βιβλίο αυτό στον Ιανό και πραγματικά ευχόμουν να το είχα διαβάσει νωρίτερα. Έζησα μια παρόμοια εμπειρία με του Λάμπρου, του πρωταγωνιστή, και η δική μου θαρρώ πως θα ήταν η αρνητική εκδοχή της ιστορίας, αν ο Λάμπρος δεν είχε πάει ποτέ στον coach. Πρακτικό και εύχρηστο, με βοήθησε να κάνω μια σωστή ενδοσκόπηση της εμπειρίας μου και να καταλάβω πράγματα που συνέβησαν και γιατί αλλά και να μάθω πως εναλλακτικά θα μπορούσα να το είχα κάνει καλύτερα αν είχα ξανά την ευκαιρία. Νομίζω αποτελεί αναγκαίο handbook για κάθε πρωτάρη manager ή μελλοντικό coach. H μυθιστορηματική αφήγηση σε συνδυασμό με τα πρακτικά βήματα και μοντέλα το κάνει προσιτό για κάθε ηλικία και μορφωτικό επίπεδο.

 10. ΖΩΗ ΜΑΝΩΛΗ

  To βιβλίο το διάβασα με μεγάλη αφοσίωση και μου κέντριζε συνεχώς το ενδιαφέρον. Τη διαφορά κάνει ότι είναι γραμμένο με κατανοητή γλώσσα, χρησιμοποιώντας επιστημονικούς όρους οι οποίοι δεν κουράζουν και κυρίως ότι οι προβληματισμοί που θέτει αγγίζουν όλους τους ανθρώπους που από τη μια μέρα στην άλλη πρέπει να διαχειριστούν μια ομάδα, ενώ μέχρι χθες ήταν απλώς μέλη μιας ομάδας. Η διαδρομή είναι άκρως ενδιαφέρουσα και ρεαλιστική, καθώς το βιβλίο δεν υπόσχεται μαγικές λύσεις, αλλά υπόσχεται τη μαγεία που ανακαλύπτει κανείς όταν πιστέψει ότι υπάρχουν άνθρωποι και μονοπάτια που μπορούν να τον βοηθήσουν και ότι δεν είναι μόνος αλλά ούτε και ο μόνος!

 11. Μαγδα Γιανναρου

  Ευαναγνωστο με ρεαλιστικη προσεγγιση στην καθημερινοτητα ενος manager. Δινει χρησιμα εργαλεια που εφαρμοζονται αμεσα στην πρξη. Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!

 12. Μιρέλα Αναγνώστη

  Τα περισσότερα εργαλεία που περιγράφει η Ζωή στο βιβλίο της τα χρησιμοποιώ στην coaching πρακτική μου και έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Τα παραδείγματα από την ζωή του Λάμπρου τα έχω συναντήσει τόσο ως εργαζόμενη σε Τράπεζα όσο και ως coach με τους πελάτες μου. Εκτιμώ ότι ο βιωματικός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται τα εργαλεία, οι δεξιότητες και η δυναμική του coaching μπορεί να υποστηρίξει τόσο έναν νέο προϊστάμενο όσο και έναν coach στα πρώτα το βήματα και όχι μόνο.

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

 • Offer! Η Τέχνη του Coaching, Χαράλαμπος Πετράς, Εκδόσεις iWrite

  Η Τέχνη του Coaching, Eισαγωγή στη Θεωρία & Πρακτική της Coaching Ψυχολογίας (2η επαυξημένη έκδοση)

  16.00  12.80 
 • Offer! Ψυχο-λογικές σχέσεις, Δηµήτρης Φλαµούρης, Εκδόσεις Πηγή - www.pigi.gr

  Ψυχο-λογικές σχέσεις

  15.00  13.50 
 • Offer! Κωvσταντίνος Ρωμανός Ζησιμόπουλος, Περπάτησε µαζί µου στο νερό, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

  Περπάτησε µαζί µου στο νερό

  10.00  9.00 

Pin It on Pinterest

Share This
X