Επιλογή Σελίδας
Offer!

Αθλητικές Δραστηριότητες στα Γυμνάσια της Μ. Ασίας τον 1ο Αιώνα π.Χ.

8.00  7.20 

Σκοπός του ανά χείρας βιβλίου είναι η παρουσίαση των αθλητικών δραστηριοτήτων στο θεσμικό πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ή και των σχετικών νόμων που υπήρχαν στα Γυμνάσια της Μ. Ασίας τον 1ο αι. π.Χ., ταυτόχρονα με την ανάδειξη του «παιδαγωγικού» τους ρόλου (των αθλητικών δραστηριοτήτων). Τα Γυμνάσια στη Μ. Ασία τον 1ο αι. π.Χ. ως ιδρύματα παιδείας -κυρίως δημόσιου χαρακτήρα- φαίνεται να είχαν κεντρικό και πολυδιάστατο ρόλο στη ζωή των πόλεων, ενώ, όσον αφορά τα παιδευτικά τους προγράμματα (των Γυμνασίων), οι αθλητικές δραστηριότητες, αποτελούσαν -κατά τα ειωθότα της εποχής- αναπόσπαστο και βασικό μέρος.

Οι θεσμοί του Γυμνασίου και της Εφηβείας στον αρχαίο ελληνικό κόσμο αποτέλεσαν σημεία αναφοράς για την παιδεία, την εκπαίδευση, την αγωγή, εν τέλει τον (αρχαιοελληνικό) πολιτισμό ευρύτερα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της σχέσης  μεταξύ πολιτείας και πολίτη λειτούργησαν και με όρους και ρόλους κοινωνικούς και πολιτικούς. Τα παραπάνω δικαιολογούν την πολυδιάστατη λειτουργική τους παρουσία και τη σημαντικότητά τους στις-και για τις πόλεις. Ως εκ τούτου, τα Γυμνάσια και η Εφηβεία παρείχαν -κατά βάση- στους φοιτούντες/εκπαιδευόμενους (σε αυτά) την κατάλληλη παιδεία, προκειμένου, ακολούθως, να αποτελέσουν (οι φοιτούντες)  χρηστά μέλη της κοινωνίας.

Οι θεσμικές διαδικασίες (κανόνες λειτουργίας κ.λπ.) και οι παιδευτικές διεργασίες (αθλητικές δραστηριότητες, θεωρητική παιδεία, ηθική-κοινωνικοπολιτική αγωγή και στρατιωτική εκπαίδευση) καθώς και οι σχέσεις μεταξύ των εμπλεκομένων (αξιωματούχοι, φοιτούντες/εκπαιδευόμενοι, διδάσκαλοι – εκπαιδευτές κ.ά.) μεταξύ τους εντός των Γυμνασίων, αλλά και η παρουσία και η αλληλεπίδραση όλων αυτών με το γίγνεσθαι της πόλης, συνθέτουν το πλέγμα της λειτουργίας των Γυμνασίων. 

Εξαντλημένο

Κατηγορία:

Product Description

Ο Νικόλαος Καμέας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Ξάνθη.

Επί σειρά ετών υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής στη Δημόσια και Μειονοτική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Θράκη.

Σήμερα υπηρετεί ως Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ 11-Φυσικής Αγωγής, στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

• Είναι Διδάκτωρ στη Φυσική Αγωγή (Άριστα), στο γνωστικό αντικείμενο της Ιστορίας και Φιλοσοφίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ακόμη, πέραν του βασικού του πτυχίου στη Φυσική Αγωγή (Α.Π.Θ.), κατέχει:

• Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Συστηματική Φιλοσοφία (Βαθμός: Άριστα), Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

• Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση (Βαθμός: Άριστα), Τ.Ε.Φ.Α.Α. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Θράκης

• Πτυχίο Φιλοσοφικής Σχολής (Βαθμός: Άριστα), Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στα πεδία της Ιστορίας και της Φιλοσοφίας και ειδικότερα στα γνωστικά αντικείμενα της Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού καθώς και της Φιλοσοφίας της Παιδείας. Έχει παρουσιάσει πλήθος ανακοινώσεων σε επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ενώ μεγάλος αριθμός άρθρων του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα, έγκυρα, επιστημονικά περιοδικά. Ακόμη, έχει βραβευθεί, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, ως υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων στην Εκπαίδευση. Τέλος, έχει τιμηθεί το 2017 από την UNESCO με το Βραβείο Εκπαιδευτικής Προσφοράς σε Παραμεθόριες Περιοχές .

Additional Information

Συγγραφέας

Νικόλαος Καμέας

Σελίδες

120

Διαστάσεις

16 x 23 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-175-5

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Αθλητικές Δραστηριότητες στα Γυμνάσια της Μ. Ασίας τον 1ο Αιώνα π.Χ.”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X