Επιλογή Σελίδας

Νηπιαγωγείο εφ’όλης της ύλης

17.00 

Είσαι νηπιαγωγός (εν ενεργεία, φοιτητής/φοιτήτρια, υποψήφιος/υποψήφια διαγωνισμών της εκπαίδευσης) και ασχολείσαι με παιδιά προσχολικής ηλικίας; Θα ήθελες να μάθεις περισσότερα για τα αναλυτικά προγράμματα, τη διαθεματική προσέγγιση, τη μέθοδο project και την αξιολόγηση – αυτοαξιολόγηση;

Θα ήθελες να έρθεις σε επαφή με ιδέες και προτάσεις για την οργάνωση του χώρου του νηπιαγωγείου και της τάξης ειδικότερα;

Θα σε ενδιέφερε να έχεις μια συλλογή από παιχνίδια γνωριμίας, ομαδικά παιχνίδια,  λαχνίσματα, αινίγματα, γλωσσοδέτες, προσευχές που θα μπορούσες καθημερινά να συμπεριλάβεις  στο πρόγραμμά σου;

Θα επιθυμούσες να γνωρίσεις  μυστικά παρουσίασης, διδασκαλίας και επεξεργασίας τραγουδιών, μύθων και παραμυθιών καθώς και ιδέες για καθημερινές και μηνιαίες δραστηριότητες που γίνονται μαζί με τα παιδιά;

Τέλος, θα ήθελες να γνωρίσεις βήμα – βήμα πώς γίνεται ένα σχέδιο εργασίας (project) και να έχεις την επαφή με 20 προτεινόμενες διαθεματικές ενότητες για όλο το σχολικό έτος, αναλυτικά γραμμένες,  με διαγράμματα, στόχους, υλικά και δραστηριότητες;

Αν ναι, τότε κρατάς στα χέρια σου ένα πολύτιμο βιβλίο, αρωγό στον καθημερινό σχεδιασμό και οργάνωση της διδασκαλίας! Απώτερος σκοπός του η βοήθεια και η υποστήριξη σε όσους εκπαιδευτικούς νομίζουν ότι έχουν ανάγκη να γνωρίσουν τρόπους δημιουργίας ενός μαθησιακού περιβάλλοντος που να δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και να συμμετέχουν σε ενεργητικές διαδικασίες μέσα από τις οποίες πραγματοποιείται η κατάκτηση και η οικοδόμηση της γνώσης!

Αν πάλι δεν είσαι νηπιαγωγός, αλλά έχεις παιδιά που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, τότε κρατάς στα χέρια σου ένα πολύτιμο και αξιόλογο εργαλείο εκπαίδευσης! Πέρα από το γεγονός ότι σου δίνεται η δυνατότητα εκ των έσω να γνωρίσεις πώς είναι καλά οργανωμένο ένα νηπιαγωγείο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην καθημερινή σου επαφή με τα παιδιά,  με εκπαιδευτικό και παιγνιώδη τρόπο, όλες τις ιδέες που προτείνονται. Σκέψου, να μπορείς με απλά υλικά και δραστηριότητες να μάθεις στο παιδί σου να γράφει, να διαβάζει, να μετράει, να δημιουργεί, να σκέφτεται, αλλά προπάντων να χαίρεται, να διασκεδάζει, να παίζει, να απασχολείται δημιουργικά!

Εξαντλημένο

Product Description

Η Βαλσαμή Ευσταθίου είναι νηπιαγωγός, έγγαμη και μητέρα τεσσάρων παιδιών.Γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1973 στο Βόλο, όπου και μεγάλωσε.

Τελειώνοντας το Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Βόλου, συμμετείχε στις πανελλήνιες εξετάσεις κατά τις οποίες εισήχθη τρίτη στο τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από το οποίο αποφοίτησε το 1996 με βαθμό «λίαν καλώς». Το 1998, πήρε μέρος στον πρώτο διαγωνισμό ΑΣΕΠ για εκπαιδευτικούς και διορίστηκε την επόμενη χρονιά στην Ερμιόνη Αργολίδας. Από τότε έως και σήμερα εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση (Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αϊδινίου, ν. Μαγνησίας).  Μιλάει αγγλικά και ιταλικά, έχει κάνει μουσικοπαιδαγωγικές σπουδές, μουσικές σπουδές (ακορντεόν, αρμόνιο, πιάνο, μεταλλόφωνο, φλογέρα, θεωρία, σολφέζ). Το 2010 παρακολούθησε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από το οποίο κατέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στα «Αναλυτικά Προγράμματα και Διδασκαλία» με βαθμό «άριστα». Από το  2015, παρακολουθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου μαθήματα διδακτορικού επιπέδου στα «Αναλυτικά Προγράμματα και Διδασκαλία».

Additional Information

Συγγραφέας

Βαλσάμη Ευσταθίου – Κολοκοτρώνη

Σελίδες

324

Διαστάσεις

16×23 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

1 κριτική για Νηπιαγωγείο εφ’όλης της ύλης

 1. Δήμητρα Μπαρδάνη

  «Νηπιαγωγείο εφ όλης της ύλης» ονομάζεται το εξαιρετικό και πρώτο βιβλίο της νηπιαγωγού Βαλσαμής Ευσταθίου – Κολοκοτρώνη.
  Πρόκειται για ένα έργο ζωής που η υπεύθυνη συγγραφέας που αγαπάει και σέβεται το παιδί, τον εκπαιδευτικό και τον άνθρωπο, προσφέρει στην Εκπαίδευση, η οποία με τη σειρά της και με τη βοήθεια του δασκάλου, θα κάνει το παιδί να αγαπήσει το σχολείο, να μάθει διασκεδάζοντας, να θυμηθεί ο γονιός δικές του μαθητικές στιγμές και το παιδί να εκτιμήσει τον παλιότερο τρόπο μάθησης και παιχνιδιού όχι πιεστικά, μαντρωμένα, αλλά όπως παλιά, όταν παίζαμε στις αλάνες και γυρίζαμε με γόνατα φαγωμένα και ρούχα βρώμικα, όμως με κόκκινα μάγουλα, με πλούσιο λεξιλόγιο, ψόφιοι από μια γλυκιά κούραση παιδική!
  Το βιβλίο βοηθάει το δάσκαλο, το γονιό και το μαθητή να αγαπήσει την παιδική ηλικία που είναι η πιο όμορφη, η πιο ξένοιαστη, η πιο αθώα και που με τα σημερινά δεδομένα είναι ένας εφιάλτης και όχι η ομορφιά και οι γλυκές θύμισες του κάθε ανθρώπου, σαν ήταν παιδί…
  Σέβεται επίσης και την ελληνική γλώσσα και σαν τέλεια υφάντρα, μας μιλάει απλά, καθημερινά, εξηγώντας μας, πόσο χρήσιμη είναι η τέχνη γενικά, στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού. Η τέχνη κάνει τους ανθρώπους καλούς, η απασχόληση κάνει τους ανθρώπους καλούς και χρήσιμους, δημιουργικούς, πράγμα που κάνει καλούς χαρακτήρες και σωστούς, χρήσιμους ανθρώπους στην κοινωνία και στον εαυτό τους τον ίδιο.
  Σύμφωνα με τη Βαλσαμή, η Παιδεία πρέπει να έχει πολλά είδη απασχόλησης ώστε το παιδί να μη βαριέται, ούτε ο δάσκαλος και όταν ο άνθρωπος κάνει αυτό που αγαπάει, τότε είναι ευτυχισμένος και πετυχαίνει στη ζωή του.
  Μια μεγάλη Γαλλίδα παιδοψυχολόγος έλεγε ότι «δεν έχει σημασία πόσο χρόνο θα προσφέρει κανείς στο παιδί, αλλά τι θα προσφέρει σε αυτόν τον χρόνο».
  Παιδεία = αγωγή και δραστηριότητα. Αυτά είναι από τα βασικότερα στοιχεία που αν προσφέρουμε στο παιδί, θα έχουμε σωστούς πολίτες και θα αποφεύγουμε όλες τις παγκόσμιες κακίες!
  Η συγγραφέας του βιβλίου, με πολλή αγάπη και υπευθυνότητα, αν και νέα, μας δίνει ένα εξαιρετικό μάθημα συμπεριφοράς, που κανονικά, ξεκινάει από την κοιλιά της μάνας!

  Δήμητρα Μπαρδάνη
  Καθηγήτρια της Γαλλικής Φιλολογίας, μεταφράστρια, συγγραφέας, ιδρύτρια και πρόεδρος της Ε.Λ.Ο.Σ.Υ.Λ. (ένωση λογοτεχνών, συγγραφέων Λάρισας)

  Λάρισα, Σεπτέμβριος 2016

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X