Επιλογή Σελίδας

Λεξικό Στατιστικών Όρων – Dictionary of Statistical Terms (Ελληνικά – Αγγλικά)

25.00 

Το έργο απευθύνεται στους φοιτητές των μαθημάτων στατιστικής, στους στατιστικούς επιστήμονες και τους ερευνητές-χρήστες της στατιστικής διαφόρων επιστημονικών πεδίων, καθώς επίσης και στους μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων σχεδόν των επιμέρους σχετικών επιστημονικών κλάδων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Το ανά χείρας λεξικό αποτελεί ένα σύγχρονο και πλήρως ενημερωμένο Αγγλοελληνικό και Ελληνοαγγλικό Λεξικό Στατιστικών Όρων το οποίο αποδίδει έγκυρα στα ελληνικά ή τα αγγλικά τους στατιστικούς όρους που χρησιμοποιούνται στον κλάδο των Στατιστικών Επιστημών.

Στο Αγγλοελληνικό Λεξικό παρατίθενται, σε απόλυτη αλφαβητική σειρά και σε δίστηλη διάταξη, οι αγγλικοί στατιστικοί όροι ακολουθούμενοι από τα, με περισσότερες της μιας λέξεις, παράγωγά τους και στο Ελληνοαγγλικό Λεξικό οι ελληνικοί στατιστικοί όροι με ανάλογη παράθεση. Το σύνολο των λεξιλογικών αναφορών που περιλαμβάνονται στο Λεξικό ανέρχεται σε 22.000 (10.500 αγγλικές αναφορές στο πρώτο και 11.500 ελληνικές στο δεύτερο).

Product Description

Ο Γεώργιος Σιάρδος είναι Ομότιμος Καθηγητής του Α.Π.Θ. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. από την οποία και αποφοίτησε. Έλαβε, επιπλέον, τον μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc. στην Αγροτική Οικονομία με ειδίκευση την Αγροτική Ανάπτυξη από το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, το πτυχίο Οικονομικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και το διδακτορικό του δίπλωμα στην Αγροτική Οικονομία από τη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ. Με τη συνταξιοδότησή του, τιμήθηκε για τη συνολική προσφορά του ως ομότιμος καθηγητής από τη Σύγκλητο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Είναι μέλος επιστημονικών συλλόγων και οργανώσεων του Εσωτερικού και Εξωτερικού και έχει τιμηθεί με σειρά υποτροφιών για σπουδές και επιστημονική συνεργασία σε χώρες της Ευρώπης και την Αμερική, έχει δε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, συνεδρίων, δημόσιων διαλέξεων, δημόσιων συζητήσεων και σε ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτήθηκαν από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς της χώρας μας και του εξωτερικού.

Είναι συγγραφέας περισσότερων από 100 επιστημονικών άρθρων δημοσιευμένων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και σε Πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων και, σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες, αμιγών ερευνητικών εργασιών. Ακόμη, είναι συγγραφέας των, με επανεκδόσεις, επιστημονικών συγγραμμάτων: «Γεωργικές Εφαρμογές: Το Συμβουλευτικό Έργο των Φορέων Γεωργικής Ανάπτυξης» 1996, «Μεθοδολογία Κοινωνιολογικής Έρευνας» 1997, «Μέθοδοι Πολυμεταβλητής Στατιστικής Ανάλυσης: Μέρος Πρώτο» 1999, «Μέθοδοι Πολυμεταβλητής Στατιστικής Ανάλυσης: Μέρος Δεύτερο» 2000, «Αειφορική Γεωργία και Ανάπτυξη» 2011, «Μαθηματική Οικονομική Ανάλυση» 2011, «Ασκήσεις Μαθηματικής Οικονομικής Ανάλυσης» 2015, «Στατιστικά Υποδείγματα» 2015 και «Λεξικό Στατιστικών Όρων» 2015.

Additional Information

Συγγραφέας

Γεώργιος Σιάρδος

Σελίδες

550

Διαστάσεις

14×21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite.gr

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Λεξικό Στατιστικών Όρων – Dictionary of Statistical Terms (Ελληνικά – Αγγλικά)”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X