Επιλογή Σελίδας
Offer!

Λεξικό Ιατρικών Όρων (Ελληνικά – Γερμανικά)

35.00  28.00 

Σκοπός αυτού του λεξικού είναι η μετάφραση ιατρικών όρων από τα Ελληνικά στα Γερμανικά και αντιστρόφως από τα Γερμανικά στα Ελληνικά. Ως προσφορά (σε πραγματικά συμφέρουσα τιμή) προσφέρεται (προαιρετικά) και το εγχειρίδιο Λήψης Ιστορικού & Φυσικής Εξέτασης στα Γερμανικά.

Το λεξικό δεν είναι ούτε ετυμολογικό ούτε ερμηνευτικό. Οφείλει να είναι ένα γλωσσικό βοήθημα σε γιατρούς, φοιτητές ιατρικής και νοσηλευτές που θα θελήσουν να εργαστούν ή να σπουδάσουν στην εκάστοτε άλλη χώρα. Στο παρόν λεξικό συμπεριλήφθηκαν εκτός των αυστηρά επιστημονικών όρων και ιατρικές έννοιες καθημερινής χρήσης που θα διευκολύνουν το ιατρικό προσωπικό στην επικοινωνίας του με τον ασθενή.
Το λεξικό σκοπεύει επίσης να στηρίξει γλωσσικά τους επίσημους μεταφραστές και πραγματογνώμονες που στο πλαίσιο διακρατικών ασφαλιστικών υποθέσεων θα κληθούν να μεταφράσουν ιατρικά κείμενα και πραγματογνωμοσύνες.

Product Description

ποιος είναι ο συγγραφέας;

Ο Χρήστος Αθ. Καλαϊτζής είναι Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έλαβε το πτυχίο Ιατρικής τo 1987 από την Ιατρική Σχολή του Ελευθέριου Πανεπιστημίου του Βερολίνου (FU-Berlin). Το 1996 ολοκλήρωσε την ειδικότητά του στην Ουρολογία μετά από 5ετή εκπαίδευση στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομειακά Ιδρύματα, Rudolf Virchow και Charite του Βερολίνου. Ακολούθησε 4ετής πλήρης απασχόληση σαν Επιμελητής Β’ στο νοσοκομείο Augusta Victoria του Βερολίνου.
Εκπόνησε διδακτορική διατριβή με τίτλο «Η σημασία του ετερόπλευρου νεφρού στην επιμονή της νεφραγγειακής υπέρτασης- Πειραματικές μελέτες επί του ισοζυγίου νατρίου, του συστήματος των εικοσανοειδών και της σημασίας των νεφρικών νεύρων».
Μετά από την εκπλήρωση της στρατιωτικής του θητείας σαν Ουρολόγος το έτος 2000 και την υπηρεσία υπαίθρου το 2001 διορίστηκε σαν Επιμελητής Β΄ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Το 2003 κρίθηκε στην βαθμίδα του Λέκτορα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το 2008 στην βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή.
Πέραν της αναφερόμενης εκπαίδευσης μετεκπαιδεύτηκε στην Ενδοουρολογία, Εξωσωματική Λιθοτριψία, Διουρηθρικές Τεχνικές, Λαπαροσκοπικές Τεχνικές, όπως επίσης και στην Ιατρική Ηθική και Δεοντολογία. Το εκπαιδευτικό του έργο περιλαμβάνει σε προπτυχιακό επίπεδο την εκπαίδευση των φοιτητών στην Ουρολογία και σε μεταπτυχιακό επίπεδο την εκπαίδευση ειδικευόμενων ουρολόγων και ουρολόγων του μεταπτυχιακού προγράμματος «Μεταπτυχιακή Εκπαίδευση στην Ενδοουρολογία», το οποίο παρέχεται από την Ουρολογική Κλινική του ΔΠΘ. Έχει συμμετάσχει ως εκπαιδευτής σε πολυάριθμα εκπαιδευτικά σεμινάρια και έχει προσκληθεί πολλάκις ως χειρουργός για επίδειξη χειρουργικών τεχνικών (επεμβάσεις live).
Παρουσιάζει σημαντικό συγγραφικό και ερευνητικό έργο με πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή περιοδικά και ομιλίες σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια. Πέραν τούτων μετέφρασε στα Ελληνικά και επιμελήθηκε το βιβλίο του R. Hohenfellner «Ausgewählte Op-Techniken, συνέγραψε κεφάλαια σε ελληνικά και ξένα ουρολογικά εκπαιδευτικά βιβλία και εξέδωσε εκπαιδευτικό CD εκμάθησης Διουρηθρικών Χειρουργικών Τεχνικών.

Additional Information

Συγγραφέας

Χρήστος Αθ. Καλαϊτζής

Σελίδες

408

Διαστάσεις

14×21 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Λεξικό Ιατρικών Όρων (Ελληνικά – Γερμανικά)”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X