Επιλογή Σελίδας

Κ. Α. Διαμάντης, ο Ιστορητής

15.00 

Ο Κωνσταντίνος Α. Διαμάντης ξεκίνησε την πνευματική του πορεία από το δημοτικό σχολείο του ορεινού χωριού Ροδαυγή της Ηπείρου και την τελείωσε με το θάνατό του. Οπλισμένος με την αντοχή και τη διαύγεια της ορεινής πατρίδας, ήρθη πάνω από πλήθος αντιξοότητες και κατάφερε να πραγματώσει το όνειρο της ζωής του που δεν ήταν άλλο από τις σπουδές και τη συνεχή πνευματική αναζήτηση. Τρύγησε δια βίου τη γνώση ως μέλισσα που μαζεύει γύρη από εκλεκτά άνθη και υπηρετώντας για πολλά χρόνια σε διάφορες θέσεις των Γενικών Αρχείων του Κράτους και σ’ αυτή του Διευθυντή, παρήγαγε πνευματικό έργο ιδιαίτερης επιστημονικής αξίας.

Το βιβλίο αυτό προσεγγίζει τη ζωή και το έργο του με επιστημοσύνη και ευαισθησία, συστήνει τον επιστήμονα και συγγραφέα Κωνσταντίνο Α. Διαμάντη στο ευρύ κοινό και «διδάσκει» πως ο άνθρωπος, όταν δεν πτοείται από τους «Λαιστρηγόνες» και τους «Κύκλωπες» που συναντά στην πορεία του βίου και αγωνίζεται με ήθος και συνέπεια, σπάνια δεν καταφέρνει να κατακτήσει την «Ιθάκη» του…

Product Description

ποιά είναι η συγγραφέας;

Η Παναγιώτα Π. Λάμπρη γεννήθηκε στη Ροδαυγή Άρτας όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Φοίτησε στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε συνέδρια κι έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και ημερίδες με επιστημονικό και παιδαγωγικό περιεχόμενο. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και μέλος του προεδρείου του Συνδέσμου Φιλολόγων περιοχής Αιγιαλείας και Καλαβρύτων. Έχει οργανώσει εκδηλώσεις με λογοτεχνικό/ πνευματικό περιεχόμενο και έχει συμμετάσχει σε παρουσιάσεις βιβλίων.
Παράλληλα με το εκπαιδευτικό της έργο, ανέπτυξε και κοινωνική δράση ως μέλος κοινωνικών φορέων. Υπήρξε πρόεδρος των επιτροπών των βραβείων Balzarini-Landolt και Γιάννη Λάμπρη (ετήσια βραβεία τα οποία απονέμονταν σε Ροδαυγιώτες και Αρτινούς που είχαν διακριθεί για τις επιδόσεις τους).
Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος, της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Τζουμέρκων καθώς και άλλων επιστημονικών και πολιτιστικών σωματείων.
Αρθρογραφεί και δημοσιεύει βιβλιοπαρουσιάσεις στον τύπο καθώς και μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει εκδώσει σε συνεργασία με τους μαθητές της τη μαθητική εφημερίδα «Κοιτάζοντας γύρω μας».
Το 2006 εξέδωσε τη λαογραφική μελέτη «Ροδαυγή, το ρόδο της αυγής» (ιδιωτική έκδοση) που είναι καρπός της αγάπης της για την ιδιαίτερη πατρίδα της και αποτέλεσμα πολύχρονης συλλογής υλικού και για την οποία βραβεύτηκε από το Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Το 2009 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της με τίτλο «Το χάσικο ψωμί» (εκδόσεις Μαλλιάρης – Παιδεία).
Τον Αύγουστο του 2011, το βιβλίο της “Κωνσταντίνος Α. Διαμάντης, ο Ιστορητής” κυκλοφόρησε σε μία πολύ προσεγμένη έκδοση από τις Εκδόσεις iWrite (με την υποστήριξη των Πρότυπων Εκδόσεων Πηγή).

Additional Information

Συγγραφέας

Παναγιώτα Π. Λάμπρη

Σελίδες

312

Διαστάσεις

15.8×23.8 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Κ. Α. Διαμάντης, ο Ιστορητής”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X