Επιλογή Σελίδας

Βερεγγάρια: Ξενοδοχείο Βασιλιάδων

20.00 

Ένα αιώνα πριν, ένα παιδί σκαρφαλωμένο στον αγαπημένο του λόφο, παρακολουθούσε τον ήλιο που έδυε πέρα στα βουνά της Πάφου, ζωγραφίζοντας τις ακτές της Αφροδίτης με μαγικά χρώματα και άκουγε το θρόισμα των πεύκων του Τροόδους να του ψιθυρίζει μυστικά μηνύματα πέρα στις πορφυρές κοιλάδες και στις κυανές ακτές της Μόρφου… Το Βερεγγάρια στέκεται από τότε επάνω στον ίδιο ακριβώς λόφο, κτισμένο από το ίδιο εκείνο παιδί…
Σήμερα, ένα αιώνα μετά, ένα ακόμα παιδί που ζει ανάμεσα μας, εντυπωσιασμένο από τη μεγαλοπρέπεια του ξενοδοχείου των βασιλιάδων, αγανακτισμένο από την εγκατάλειψη του και μαγεμένο από τα ίδια εκείνα μυστικά μηνύματα που άκουσε και ο ιδιοκτήτης του Βερεγγάρια, ερεύνησε, κατέγραψε και διέσωσε την ιστορία του.
Η ιστορία του πιο θαυμαστού ίσως επιτεύγματος του προηγούμενου αιώνα στην Κύπρο, αποκαλύπτεται μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου, παρμένη μέσα από κιτρινισμένες σελίδες αρχείων και παλιών εφημερίδων, σπάνιων ντοκουμέντων και δυσεύρετων εγγράφων, καθώς και αναδημοσιεύσεις παλιών άρθρων και ανάλυση δεκάδων επιστολών του Ι. Κόκκαλου.
Μέσα από τις σπάνιες φωτογραφίες εποχής, τις μαρτυρίες από το αυθεντικό βιβλίο επισκεπτών και άλλους επισκέπτες του ξενοδοχείου, όπως επίσης και διαφημίσεις και έγγραφα του, το βιβλίο αυτό συμπληρώνει το παζλ ενός ξεχασμένου μεγαλείου και μιας πτυχής της κυπριακής ιστορίας γεμάτης αίγλη και νοσταλγία και υπόσχεται να συγκινήσει.

Εξαντλημένο

Product Description

Ο Ανδρέας Ανδρέου γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1991 στη Λευκωσία.
Αφού αρίστευσε εξασφαλίζοντας θέσεις στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών, επέλεξε τελικά να ακολουθήσει Ευρωπαϊκές Σπουδές με Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Essex.
Έχει ασχοληθεί με την έρευνα τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο ενώ κατά τα μαθητικά του χρόνια έχει επιδείξει ενδιαφέρον για διάφορα κυπριακά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα – διαγωνισμούς, όπου σε μερικά από αυτά έχει διακριθεί Παγκύπρια.
Είναι μέλος στη Διεθνή Αμνηστία όπως επίσης και μέλος συμβουλίου φοιτητικής παράταξης και αρχισυντάκτης του περιοδικού της. Κατά καιρούς δημοσιεύει άρθρα του στον Τύπο.
Διακρίσεις
– Ερευνητικός διαγωνισμός “Μαθητές στην Έρευν – Μέρα”, 2006.
– Βραβείο Ιεράς Μονής Κύκκου, “Δράση, Δημιουργικότητα και Κοινωνική Προσφορά”, 2009.
– Πανευρωπαϊκός μεταφραστικός Διαγωνισμός “Juvenes Translatores”, 2009.

Additional Information

Συγγραφέας

Ανδρέας Ανδρέου

Σελίδες

258

Διαστάσεις

17×24 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Βερεγγάρια: Ξενοδοχείο Βασιλιάδων”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X