Επιλογή Σελίδας
Offer!

Αυτισμός (οδηγός διδασκαλίας)

30.00  20.00 

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας δεν έχει στόχο να καταρτίσει θεωρητικά τον αναγνώστη για τον αυτισμό. Εξάλλου έχουν προηγηθεί καταξιωμένοι μελετητές και επιστήμονες του χώρου, κάποιους από τους οποίους είχαμε την τύχη και την τιμή να έχουμε δασκάλους.
Εμείς απλώς αρχίζουμε παραθέτοντας κάποια βασικά θεωρητικά στοιχεία, για να χτίσουμε πάνω σ’ αυτό το θεωρητικό θεμέλιο την εφαρμογή της δομημένης εκπαίδευσης στη σχολική καθημερινότητα και την κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού, που για πολλά χρόνια τώρα χρησιμοποιούμε για την υποστήριξη μαθητών με αυτισμό στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον. Στην ουσία είναι η συστηματοποίηση και καταγραφή των γνώσεων πάνω στην κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού κατάλληλου για μαθητές με Δ.Α.Δ., αλλά, όπως πιστεύουμε, και για μαθητές με Δ.Ε.Π.Υ. και Ν.Υ.
Περιέχει πέντε κεφάλαια. Το πρώτο προσεγγίζει θεωρητικά το πρόβλημα του αυτισμού και επισημαίνονται οι βασικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο με αυτισμό. Όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, δηλαδή, που συνιστούν τη διαφορετική κουλτούρα του αυτισμού. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναλύεται η δομημένη εκπαίδευση όπως εφαρμόζεται στη σχολική καθημερινότητα. Η δόμηση αφορά τόσο στην τάξη όσο και στο εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούμε. Αναλύονται, ακόμη το ημερήσιο εξατομικευμένο πρόγραμμα, τα συστήματα εργασίας και δίνονται παραδείγματα για όλα τα παραπάνω. Το τρίτο κεφάλαιο, δείχνει βήμα προς βήμα την κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού, κουτιών και φακέλων, που εύκολα χρησιμοποιεί ο μαθητής στο χώρο αυτόνομης εργασίας λόγω του «ενιαίου» της κατασκευής τους. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται ενδεικτικές εργασίες σε κουτιά – καθήκοντα και φακέλους. Την κάθε φωτογραφία ακολουθεί σχόλιο που αναφέρει τον κύριο στόχο της εργασίας. Τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο απαντούμε σε συνήθεις απορίες και ερωτήσεις εκπαιδευτικών, γονέων και ατόμων εμπλεκόμενων στην εκπαίδευση του παιδιού με αυτισμό.
Ελπίζουμε μ’ αυτή μας την προσπάθεια να βοηθήσουμε εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά προπάντων την καθημερινότητα του ιδιαίτερου και τόσο ευαίσθητου κομματιού του πληθυσμού που είναι και ιδιαίτερο κομμάτι της καρδιάς μας.

Product Description

ποιοι είναι οι συγγραφείς;

Η Νίκη και η Χρύσα είναι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής με εικοσαετή και πλέον εμπειρία στην εκπαίδευση παιδιών με αυτισμό.
Εξειδικεύτηκαν στον αυτισμό, στο πρόγραμμα TEACCH, στη διδασκαλία κοινωνικής κατανόησης με τη μέθοδο των κοινωνικών ιστοριών, στα εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας PECS και MAKATON και στη μέθοδο CYGNET (μέθοδος υποστήριξης και εκπαίδευσης γονέων/φροντιστών παιδιών με διάγνωση διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής, ηλικίας 7-18 ετών). Έχουν παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων που αφορούν την ειδική αγωγή.
Συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Βόλου) στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος για την κοινωνική ένταξη των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού στο σχολείο και τη μετάβασή τους στο χώρο εργασίας.
Εργάζονται στο Ειδικό Σχολείο Σερρών.

Additional Information

Συγγραφέας

Χρυσάνθη Καρρά και Νίκη Βογιατζή

Σελίδες

168

Διαστάσεις

21×29 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Αυτισμός (οδηγός διδασκαλίας)”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Pin It on Pinterest

Share This
X