Επιλογή Σελίδας

Μαρία Αμανατίδου: «Συγκινούμαι όταν μου λένε ότι διάβασαν το “Happy της Μαμάς” και εφάρμοσαν πολλές από τις ιδέες του»

Απρ 3, 2020 | featured, iWrite-Blog, Συνεντεύξεις

Είναι ο άνθρωπος που φροντίζει ώστε να ξυπνάς αισιόδοξα. Κάθε πρωί, από τις 8.00 έως τις 12.00, στον Plus 102.6 σκαρφίζεται αμέτρητες ιδέες με τον Ευθύμη Κάλφα για να γελάσεις και ν’ αρχίσεις τη μέρα σου δυναμικά. Η Μαρία Αμανατίδου είναι “Unstoppable” γενικώς: vocalist πολλών διαφημίσεων και ντοκιμαντέρ, αλλά και συγγραφέας του βιβλίου «Το Happy της Μαμάς» με 51+1 happy ιδέες για να περνάς υπέροχα με τα παιδιά σου. Η νέα επαυξημένη έκδοση που κυκλοφορεί, αλλά και η συνθήκη «Μένουμε Σπίτι» ήταν η αφορμή για την παρακάτω συνέντευξη.

Θέλω να θυμηθείς τη στιγμή που σκέφτηκες πως «όλες αυτές οι δραστηριότητες, θα μπορούσαν να γίνουν βιβλίο», τη στιγμή που δηλαδή που γεννήθηκε το «Happy της μαμάς»!

Δεν ήταν μια στιγμή, μάζευα ιδέες καιρό πριν γράψω το βιβλίο. Το δούλευα για δύο περίπου χρόνια με τη σκέψη να το κάνω blog ή ημερολόγιο. Ήταν η περίοδος μέσα στην κρίση που ευτυχώς αναθεώρησα αρκετά πράγματα σχετικά με τον τρόπο που έβλεπα να γίνεται το parenting γύρω μου. Γενικά όταν είσαι γονιός you go with the flow. Εγώ δεν πήγα και πολύ τότε, προτίμησα την ψυχική μας ηρεμία.

Η αρχική ιδέα ήταν μια ιδέα την ημέρα αλλά ήταν εντελώς αντιεμπορική και φυσικά θα δημιουργούνταν ένα βιβλίο σαν τηλεφωνικός κατάλογος, πράγμα που δεν θα μου άρεσε. Ήθελα πιο πολύ να είναι τροφή για σκέψη το βιβλίο. Σαν ένα μικρό κουτάκι με μπισκότα που το έχεις στο ράφι και το επισκέπτεσαι κάθε φορά που θέλεις έμπνευση ή κάτι γλυκό

«54 +1 έξυπνες ιδέες για να περνάς δημιουργικά το χρόνο σου μέσα στο σπίτι με τα παιδιά και την οικογένειά σου».  Πώς προέκυψαν αυτές οι ιδέες;  Εμπειρικά; Και πόσες φορές «δοκιμάστηκαν» στην πράξη με το γιο σου;

Εννοείται εμπειρικά! Πολλά πράγματα μέσα από το βιβλίο είναι ιδέες που γεννήθηκαν καθώς έπαιζα με τον Πάρη. Γενικά νιώθω τυχερή που είμαι μαμά και μάλιστα αυτού το παιδιού. Μου έδινε και μου δίνει ακόμα τρομερή ενέργεια και έμπνευση. Κάναμε πολλά πράγματα μαζί, άλλα τα έκανα με τη μαμά μου όταν εγώ ήμουν παιδί και φυσικά άλλα τα έμαθα από φιλικές οικογένειες. Γενικώς, το νόημα αυτού του βιβλίου είναι να παίζεις με τα παιδιά σου. Έτσι γεννήθηκε το happy. Και όσοι ειδικοί –ψυχολόγοι και παιδαγωγοί- διάβασαν το βιβλίο αυτό επισήμαναν: την ανάγκη να παίζουμε με τα παιδιά μας, να περνάμε ποιοτικό χρόνο.

Θα ήθελα να μου πεις τώρα που ο γιος σου είναι πια μεγάλος, πώς βλέπει το βιβλίο σου ως αναγνώστης πια.

Δεν είναι μεγάλος ακόμα –αν και είναι ώριμος για την ηλικία του. Είναι έφηβος και η αλήθεια είναι ότι αυτή η ηλικία κρύβει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αν ξεπεράσουμε όλα τα στερεότυπα και τις ορμόνες. Γενικά νομίζω πως είναι happy για το βιβλίο και μερικές από τις προσθήκες που μπήκαν στην επαυξημένη έκδοση προέρχονται πάλι από αυτόν.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο kidotfestival.com

Αποκτήστε το βιβλίο με δωρεάν μεταφορικά! “ΤΟ HAPPY ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ”

Μόλις δημοσιεύθηκαν…

Pin It on Pinterest

Share This
X