Ψυχολογία / Προσωπική ανάπτυξη

Το ταξίδι μέσα από ένα Παραμύθι για μεγάλους

Μαίρη Σάμου, Παραμύθι για μεγάλους, Εκδόσεις iWrite - www.iWrite.gr

«… οι άνθρωποι μπροστά στο μεγαλείο ενός αληθινού έρωτα οφείλουν να υποκλίνονται και όχι να στέκονται εμπόδιο».

Ήταν καιρός τώρα που τριγυρνούσε στο μυαλό μου μια όμορφη ιδέα. Ο ήχος της τόσο έντονος, που δεν μπορούσα παρά να τον αφήσω να με παρασύρει κρατώντας μια πένα και χαρτί. Έτσι κι έγινε, λοιπόν… Γράφοντας το Παραμύθι για μεγάλους, βίωσα ένα πολύ όμορφο ταξίδι. Από τα λίγα και μοναδικά.

Το Παραμύθι για μεγάλους είναι από εκείνες τις ιστορίες αγάπης που από μικρό παιδί ευχόσουν να ζήσεις κάποια στιγμή στη ζωή σου. Είναι η μαγεία της ανιδιοτελούς αγάπης. Είναι εκείνο το ένα και μοναδικό ταξίδι που η πανέμορφη γοργόνα αποζητά από τον αγαπημένο της καπετάνιο. «Μαζί σου μόνο…» του ψιθυρίζει μέσα από τα κύματα.

«Να κάνω ένα ταξίδι μαζί σου σε τόπους μοναδικούς και σπάνιους. Να χαθώ μαζί σου σε χρώματα που ποτέ δεν έχω δει. Σε εικόνες που δεν τολμώ καν να φανταστώ ότι υπάρχουν. Να αντικρίσω τοπία απαράμιλλης ομορφιάς και να σε θαυμάζω μέσα σε αυτά.
Να κάνω ένα ταξίδι μαζί σου και να χαθούμε σαν άγνωστοι στο πλήθος. Να ζήσουμε την απόλυτη ελευθερία. Αδέσμευτοι από σκέψεις, υποχρεώσεις και προσωπικούς ενδοιασμούς. Το μυαλό μας είναι αυτό που βάζει τα όρια, το ίδιο όμως έχει τη δύναμη να τα γκρεμίζει.
Να κάνω ένα ταξίδι μαζί σου και να μη χορταίνω να κοιτάζω τον ορίζοντα. Εκεί όπου το απόλυτο γαλάζιο ακουμπάει ευγενικά το άσπρο της άμμου κι αυτή με τη σειρά της αγγίζει ζεστά την πράσινη χλόη πίσω της. Εκεί όπου σκούρες ξύλινες καλύβες στέκουν αγέρωχες στην άκρη της ακτής και με τον χαμηλό τους φωτισμό μοιάζουν με όμορφες βάρκες έτοιμες να ξεκινήσουν την απογευματινή τους βόλτα προς το ηλιοβασίλεμα.
Να κάνω ένα ταξίδι μαζί σου να τα πούμε όλα. Να αδειάσουμε ψυχή, νου και καρδιά. Να ξεδιπλωθούν όλες οι λέξεις και να πάρουν θέση. Να πούμε εκείνα που μόνο στο τέλος του κόσμου θα έλεγε κάποιος. Να βγούνε όλα… κι αφού ειπωθούν, να μείνουν εκεί. Σε εκείνο το όμορφο μέρος σαν τα αποτυπώματα μιας μεγάλης αγάπης.
Ένα τέτοιο ταξίδι να κάνω μαζί σου! Δεν μετράει ο χρόνος, το πόσο, εκεί. Μετράει ο τόπος, το πόσο το θες. Ταξίδι ίσον φυγή από επιλογή. Το επιθυμώ αυτό το ταξίδι μαζί σου. Πάρε τον χάρτη, κλείσε τα μάτια και κάρφωσε πινέζα, αγαπημένε μου καπετάνιε… μονάχα ένα ταξίδι μαζί σου».

Το Παραμύθι για μεγάλους είναι όλα τα παραπάνω και άλλα τόσα. Είναι το απόλυτο ταξίδι στη μοναδική αγάπη και στη λύτρωση μέσα από αυτήν. Της αγάπης που δεν έχει μάθει να διαχωρίζει με βάση χρώματα, προέλευση, ταμπέλες και στερεότυπα. Δεν ορίζει όρια… πολύ απλά σε παρασέρνει να τη ζήσεις. Αφέσου στο όνειρο και ζήσε το μέσα από τις σελίδες αυτού του υπέροχου παραμυθιού. Παραμύθι για μεγάλους… επειδή κι εμείς οι μεγάλοι έχουμε ανάγκη ένα όμορφο παραμύθι πού και πού.

Καλές γιορτές
Από τη Μαίρη Σάμου
Συγγραφέα του Παραμύθι για μεγάλους των εκδόσεων iWrite