Επιλογή Σελίδας

 

Ανδρέας Αντωνίου

Ο Ποιητής & το Φεγγάρι – ποιητική συλλογή

| Οικογένεια Συγγραφέων του iWrite!

 

Πόσο σημαντική είναι η ποίηση για εσένα;

Η σημασία της ποίησης σε προσωπικό αλλά και σε γενικό επίπεδο είναι τεράστια, καθώς αυτή παίρνει την μορφή μιας βαθιάς εσωτερικής αναγκαιότητας. Ο κάθε ποιητής γράφει επειδή έχει ανάγκη να γράψει, επειδή η τέχνη είναι ο μόνος τρόπος για να εκφράσει αυτό που αισθάνεται. Η ποίηση γίνεται εισιτήριο για τον κόσμο του ονείρου και της φαντασίας, όπου η πραγματικότητα εμφανίζεται όπως δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί ποτέ. Αυτή είναι και η μαγεία και η σημασία της ποίησης: να μεταμορφώνει τον κόσμο από κάτι απλό και συνηθισμένο σε κάτι εξαιρετικά όμορφο και φανταστικό.

“Αυτό που πραγματικά με κέρδισε ήταν ο πρωτοφανής και πραγματικός σεβασμός για τον λογοτέχνη και το λογοτεχνικό έργο, πράγμα που είναι το βασικότερο για την σχέση λογοτέχνη – εκδότη. Ολόκληρη η ομάδα της iWrite ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο ήταν πολύ ανώτερο και από την πιο υψηλή μου προσδοκία.”

Πως αισθάνθηκες όταν εξέδωσες το βιβλίο σου;

Το συναίσθημα ήταν μοναδικό. Η αίσθηση που νιώθει κανείς όταν βλέπει το δημιούργημά του να παίρνει σάρκα και οστά, όταν νιώθει πως η προσπάθεια που κατέβαλε έχει αποδώσει καρπούς, είναι από τα σπανιότερα συναισθήματα στον κόσμο.

Γιατί πιστεύεις ότι έκανες τη σωστή επιλογή με το iWrite.gr;

Επαγγελματισμός, πρωτοτυπία, δημιουργικότητα, υποστήριξη, συνεργασία και κατανόηση σε κάθε ζήτημα που προκύπτει, είναι μερικές από τις αρετές της εκδοτικής καλλιτεχνικής ομάδας της iWrite.

Αλλά αυτό που πραγματικά με κέρδισε ήταν ο πρωτοφανής και πραγματικός σεβασμός για τον λογοτέχνη και το λογοτεχνικό έργο, πράγμα που είναι το βασικότερο για την σχέση λογοτέχνη – εκδότη. Ολόκληρη η ομάδα της iWrite ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, το οποίο ήταν πολύ ανώτερο και από την πιο υψηλή μου προσδοκία.

“Το συναίσθημα ήταν μοναδικό. Η αίσθηση που νιώθει κανείς όταν βλέπει το δημιούργημά του να παίρνει σάρκα και οστά, όταν νιώθει πως η προσπάθεια που κατέβαλε έχει αποδώσει καρπούς, είναι από τα σπανιότερα συναισθήματα στον κόσμο.”

«Ο Ανδρέας είναι η περίπτωση εκείνου του συγγραφέα που μοιάζει να ξεπετάχθηκε από κάποια παλιά ταινία: αποτελεί έναν άνθρωπο φαινομενικά χαμηλών τόνων, που όμως κρύβει μέσα του τέτοια ένταση όταν πρόκειται να ασκήσει την “τέχνη του λόγου”. Είναι υποχρέωση μας λοιπόν να δίνουμε “φωνή” σε τέτοιου είδους πένες…»

Βαλάντης Ναγκολούδης

Εκδότης, Διευθυντής Συμβούλων Έκδοσης, Εκδόσεις iWrite

Pin It on Pinterest

Share This
X