Επιλογή Σελίδας
Προσφορά!

Οι Μικροί Εξερευνητές (6 βιβλία – Φάρμα & Βυθός & Σαφάρι & Μνημεία & Πλάσματα της Φαντασίας & Διάστημα)

89.40  59.50 

(από 3 έως 14 ετών)
full πακέτο προσφοράς με 6 βιβλία!

Βιβλίο 1 – Στη Φάρμα των Ζώων
Ο Πάρης και η Ρίτα θα μάθουν να ξεχωρίζουν το κάθε ζώο από τη μορφή και τις ιδιαίτερες ικανότητές του. Θα αναρωτηθούν τι τρώνε, πώς επικοινωνούν και τι προσφέρουν στη φύση και στον άνθρωπο. Ποιος είναι ο πιο ικανός ορειβάτης και ποιος ο καλύτερος κολυμβητής αναμεσά τους; Ποιες είναι οι σκανδαλιές τους και ποια ζωάκια χαρακτηρίζονται από ηρεμία; Σε ποια χώρα η αγελάδα θεωρείται ιερή; Από πού παίρνουμε το φρέσκο γάλα και τα αυγά που είναι θρεπτικά για τα παιδιά; Γιατί η κότα, η αγελάδα και το κουνέλι έχουν εμπνεύσει τον άνθρωπο να βγάλει τραγούδια γι’ αυτά;

Βιβλίο 2 – Στον Βυθό της Θάλασσας
Ο Πάρης και η Ρίτα είναι έτοιμοι για ακόμη μια περιπέτεια, βαθιά στο “Βυθό της θάλασσας”. Ψάρια μεγάλα και μικρά, μαλάκια, θηλαστικά αλλά ακόμη κι ένα ερπετό. Ο Πάρης μας λέει τι τρώνε, πού ζουν και τις περίεργες συνήθειές τους. Πώς προστατεύουν τον εαυτό τους από τα άλλα ζώα της θάλασσας αλλά και από τον άνθρωπο; Ποιο είναι το ψάρι μπαλόνι και ποιος ο μουστακαλής της θάλασσας; Ακόμη μαθαίνουμε θρύλους γύρω από τα πλάσματα και τα γνωρίζουμε καλύτερα μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας.

Βιβλίο 3 – Στο Σαφάρι
Ποιος είναι ο βασιλιάς των ζώων; Ποιο είναι το μεγαλύτερο και ποιο το ψηλότερο ζώο της τροπικής σαβάνας; Με ποιο ζώο συγγενεύει η γάτα και το άλογο; Θα μάθουμε, ακόμα, αν ζούνε μόνα τους ή σχηματίζουν κοπάδι, τι τους αρέσει να τρώνε και πώς προστατεύουν τον εαυτό τους από τα άλλα ζώα. Επίσης, θα γνωρίσουμε την ιδιαίτερη συμπεριφορά τους σε νερό και σε ξηρά. Ποιο ζώο είναι προϊστορικό και ποιο μιλάει σαν τον παππού των μικρών μας ηρώων;

Βιβλίο 4 – Στα Μνημεία του Κόσμου!
Ο Παρθενώνας και οι πυραμίδες στέκουν εκεί αιώνες για να μας θυμίζουν τη θαυμαστή τους ιστορία αλλά και την ύπαρξη των αρχαίων πολιτισμών που τα έχτισαν. Άραγε ποιο μυστήριο κρύβεται πίσω από την κατασκευή της Σφίγγας της Γκίζας; Ο πύργος του Άιφελ, το Κολοσσαίο κι άλλα μνημεία περιμένουν να τα εξερευνήσουμε, να μάθουμε πώς χτίστηκαν, από ποια υλικά και ποια η χρησιμότητά τους.
Ο Πάρης και η Ρίτα είναι έτοιμοι να ανακαλύψουν τα σημαντικότερα μνημεία του κόσμου, που χαρακτηρίζουν και τον κάθε τόπο. Εφοδιαστείτε με τον παγκόσμιο χάρτη, με μια πυξίδα και, όταν ακουστεί το ρολόι του Μπιγκ Μπεν, φύγαμε για τόπους μακρινούς, μέσα από το μαγικό βιβλίο επαυξημένης πραγματικότητας.

Βιβλίο 5 – Τα Πλάσματα της Φαντασίας!
Ακόμη ένα ταξίδι ξεκινά, μια περιπέτεια από τη βιβλιοθήκη του παππού. Οι αγαπημένοι μας ήρωες αυτήν τη φορά γνωρίζουν τα “Πλάσματα της Φαντασίας”. Ο Πάρης και η Ρίτα συναντούν μονόκερους, κύκλωπες αλλά και τη Λερναία Ύδρα. Ο Πήγασος, ο γρύπας και ο δράκος έρχονται πετώντας από κόσμους μυθικούς. Άραγε ο κινεζικός δράκος θα βοηθήσει τα παιδιά να βρουν το χρυσό κλειδί που χρειάζονται για να επιστρέψουν στη βιβλιοθήκη του παππού και να ξεκινήσουν την επόμενη περιπέτειά τους; Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από κάθε πλάσμα; Ποια μορφή έχουν στη φαντασία του ανθρώπου, σε ολόκληρο τον κόσμο;

Βιβλίο 6 – Διάστημα!
Θα μάθουμε ότι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι 9. Με ποιο όνομα αρχαίων θεών είναι γνωστός ο κάθε πλανήτης; Ποιο είναι το μέγεθός τους και ποια η απόσταση από τον ήλιο; Ποια περίεργα φαινόμενα επικρατούν σε καθένα από αυτούς; Πόσο διαφορετικοί είναι, πώς επηρεάζει ο ένας τον άλλον και ποιος περιστρέφεται ανάποδα; Υπάρχουν άραγε φαράγγια, πεδιάδες, οροσειρές, νερό και πάγος έξω από το δικό μας πλανήτη;
Είναι πολλά τα μυστικά που θα μάθουν οι μικροί μας φίλοι στο διάστημα και η εξερέυνησή τους σε αυτά τα μακρινά μέρη αναμένεται μια ξεχωριστή εμπειρία.

Τα βιβλία αυτά εκμεταλλεύονται τη σύγχρονη τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία είναι ικανή να παντρέψει τρισδιάστατα μοντέλα, κίνηση και ήχους με ένα κλασικό βιβλίο κάνοντάς το να… ζωντανέψει με μαγικό τρόπο μπροστά στα μάτια σας!
Και όλο αυτό το «πάντρεμα» γίνεται με έναν τρόπο πολύ διακριτικό, ώστε να μην χάνεται η μαγεία στα μάτια μικρών και μεγάλων. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet (Αndroid, iPhone ή iPad), το application των Μικρών Εξερευνητών που προσφέρουμε δωρεάν μέσω της ιστοσελίδας μας, του Google Play Store και του iTunes, καθώς και ένα από τα έξι μαγικά βιβλία του Παππού που θα δείτε παρακάτω.
Αν θέλετε λοιπόν να ζήσετε τη μαγεία του να μην διαβάζεις απλά για ένα ζώο, ένα μνημείο, έναν πλανήτη ή κάποιο πλάσμα, αλλά να το δεις να ζωντανεύει πάνω στο βιβλίο, να κινείται, να ακούσεις τι ήχους βγάζει ή ακόμα και να φωτογραφηθείς μαζί του… τότε η νέα γενιά παιδικών βιβλίων του iWrite.gr, τα «Μαγικά Βιβλία του Παππού», μπορούν να στο προσφέρουν δίχως αμφιβολία!

Συγγραφέας

Ισμήνη Κάκαλη (Φάρμα & Σαφάρι)

Από παιδί η Ισμήνη Κάκαλη έπλαθε ιστορίες, πάντα με μια δόση κωμικής πραγματικότητας, γράφοντάς τες παντού, σε σχολικά τετράδια, σε  προσωπικά ημερολόγια, σε σκόρπιες σελίδες που δεν έχουν ακόμα βγει από το συρτάρι. Πρώτα της ερεθίσματα τα παραμύθια του Χανκ Κρίστιαν Άντερσεν, του Τριβιζά, καθώς και οι μύθοι του Αισώπου. Αγαπημένο της; Ο “Μικρός Πρίγκιπας” του Σαίντ Εξυπερύ.

Μεγαλωμένη στη Θεσσαλονίκη, η Ισμήνη σπούδασε Ιστορία-Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στη συνέχεια ακολούθησε την καριέρα του φιλολόγου. Ανάμεσα στα άλλα, υπήρξε επιμελήτρια στις Εκδόσεις iWrite.gr και Εκδόσεις Πηγή, ενώ ασχολήθηκε και με την εκπαίδευση παιδιών και νέων.

Αγαπάει καθετί παλιό, αλλά πιστεύει ότι αυτό πρέπει να εξελίσσεται διαρκώς προς το καλύτερο, μέσω της έρευνας και της τεχνολογίας. Για το λόγο αυτό συμμετέχει ενεργά στη συγγραφή των εν λόγω παραμυθιών. Παραμύθια όχι απλά, αλλά με μια δόση παλιάς αθωότητας.

Η Ισμήνη αποτελεί τη νέα μανούλα της συγγραφικής ομάδας των “Μικρών Εξερευνητών”, μιας και μέσα στο 2016 απέκτησε την πρώτη της κορούλα. Επιθυμεί η κόρη της να βρίσκει απόδραση μέσα από τέτοιου είδους παραμύθια,  όπου ο κόσμος είναι ακόμα όμορφος και η κλασική αξία του παλιού είναι προσαρμοσμένη στη σύγχρονη γενιά.

Φυλλιώ Τσακίρη (Βυθός & Πλάσματα της Φαντασίας)

Η Φυλλιώ Τσακίρη είναι μικρή για να είναι μητέρα, όμως γνωρίζει πολλά και εις βάθος για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών! Άλλωστε, το ρόλο της θείας τον έχει πάρει πολύ σοβαρά για να κάνει “εκπτώσεις” στο σωστό μεγάλωμα του ανιψιού της!

Απόφοιτη του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., η παιδαγωγική επιστήμη αποτελεί πάθος γι’ αυτήν το οποίο και εξασκεί σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται: διοργανώνοντας εθελοντικά εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους, ταξιδεύοντας για να εργαστεί σε σχετικές θέσεις στο εξωτερικό κ.λπ.

Το πάθος της, τα ταξίδια και η αναζήτηση νέων περιπετειών, την έχουν οδηγήσει στο παρελθόν έως το μακρινό Φάρο της Πορτογαλίας. Η κρίση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στον δικό της κλάδο δεν την πτοεί, μιας και τη θεωρεί ευκαιρία για να γνωρίσει νέους ανθρώπους, να αποκτήσει νέες εμπειρίες αλλά και εμπειρία σε εναλλακτικές μεθόδους εκπαίδευσης ώστε να τις εφαρμόσει στην πατρίδα της! Κάπως έτσι, σήμερα τη βρίσκουμε στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας όπου και εργάζεται σε σχολείο για παιδιά με αναπηρίες.

Οι “Μικροί Εξερευνητές” αποτελούν την πρώτη συγγραφική της προσπάθεια, στην οποία πέρα της πένας της προσφέρει και το πάθος της για την πολύπλευρη διαπαιδαγώγηση των παιδιών!

Μαρία Σαρηγιαννίδου (Μνημεία του Κόσμου & Διάστημα)

Η Μαρία Σαρηγιαννίδου λαχταράει να διαβάζει παιδικά βιβλία, παρόλο που έχει ξεπεράσει τη σχετική ηλικία. Της αρέσει να χάνεται στις εικόνες, στις ιστορίες και να βγαίνει χαρούμενη και δυνατή μέσα από αυτές.
Συνοδοιπόρος της σε αυτά τα ταξίδια είναι πλέον ο υπέροχος ανιψιός της, με τον οποίο επισκέπτεται τους μαγικούς κόσμους των παιδαγωγικών βιβλίων. Μέσα από την αυστηρή ματιά της θείας λοιπόν, κάθε φορά κρίνει το κείμενο και το τι “περνάει” μέσω αυτού στα παιδιά, αν είναι διασκεδαστικό αλλά και αν παράλληλα είναι ικανό να “διδάξει”.
Μόνιμη έγνοια της είναι να βλέπει στα παιδικά βιβλία τους θηλυκούς χαρακτήρες να έχουν δυναμική και έξυπνη προσωπικότητα, μιας και πιστεύει στη δύναμη που κρύβουν όλες οι γυναίκες (μικρές & μεγάλες)!
Επειδή όμως τα παραμύθια των Μικρών Εξερευνητών δεν είναι απλά… παραμύθια, η επαγγελματική καριέρα της Μαρίας μοιάζει ιδανικό εφόδιο στην ανάπτυξη τους! Είναι απόφοιτη Πληροφορικής του Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στις Έξυπνες Τεχνολογίες Διαδικτύου στο Queen Mary University of London και πολυετή πλέον καριέρα σε εταιρίες πληροφορικής σε Λονδίνο και Θεσσαλονίκη.

Στοιχεία έκδοσης

Συγγραφέας

Ισμήνη Κάκαλη, Μαρία Σαρηγιαννίδου, Τριανταφυλλιά Τσακίρη

Σχεδίαση - Επαυξημένη πραγματικότητα

Νικόλαος Κουμαρτζής

Σελίδες

32 ανά βιβλίο

Διαστάσεις

24.5 x 27 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Οι Μικροί Εξερευνητές (6 βιβλία – Φάρμα & Βυθός & Σαφάρι & Μνημεία & Πλάσματα της Φαντασίας & Διάστημα)”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

sixteen − 13 =

Pin It on Pinterest

Share This