Επιλογή Σελίδας

Μαθαίνω Μουσική Διασκεδάζοντας

10.00 

Το διδακτικό αυτό μουσικό πακέτο στοχεύει σε μία πολύπλευρη, σφαιρική και διασκεδαστική πρώτη επαφή με την μουσική. Χωρίζεται σε τρία μέρη. Τα δύο πρώτα αφορούν παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, γονείς και εκπαιδευτικούς, με ή χωρίς μουσικές γνώσεις. Το τρίτο μέρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα οποιασδήποτε ηλικίας για μαθησιακούς ή/και διδακτικούς σκοπούς.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη ενότητα αποτελείται από ένα πολύχρωµο µουσικό παραµύθι, που σαν στόχο έχει την παρουσίαση μουσικών οργάνων και αντίστοιχων δραστηριοτήτων, χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη σειρά των γραμμάτων της αλφαβήτου. Η δεύτερη ενότητα στοχεύει στην εκμάθηση βασικών μουσικών συμβόλων. Τα παιδιά μέσω του χρωματισμού και σχεδιασμού των μουσικών συμβόλων δημιουργούν το πρώτο τους τετράδιο μουσικής θεωρίας. Τέλος, το τρίτο μέρος αποτελείται από μία εκπαιδευτική μουσική τράπουλα και συνοδευτικές οδηγίες χρήσης για δημιουργικό παιχνίδι. Είναι επίσης εμπλουτισμένο με παιδικό λεξικό μουσικών όρων, δημιουργικές δραστηριότητες, φύλλα εργασίας και πιστοποιητικά βράβευσης, καθιστώντας τη μάθηση διασκέδαση.

Συγγραφέας

Η συγγραφέας Κατερίνα Αθανασοπούλου γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1980 και µεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι παντρεµένη µε τρία παιδιά.

Ολοκλήρωσε την σχολική της πορεία στο Μουσικό Σχολείο Πατρών και κατόπιν φοίτησε στο Πανεπιστήµιο Μουσικών Σπουδών στην Αθήνα. Κατέχει διπλώµατα Σύνθεσης και Πιάνου από το Ευρώπιο Ωδείο Πατρών.

Είναι µαέστρος χορωδιών µε διαρκή συµµετοχή στα µουσικά δρώµενα της Πάτρας και συνθέτης µουσικής θεατρικών παραστάσεων. Έχει υπάρξει µέλος Ευρωπαϊκής και Βυζαντινής Χορωδίας, Φιλαρµονικής Μπάντας και µουσικού σχήµατος.

Είναι καθηγήτρια µουσικής στην πρωτοβάθµια και δευτεροβάθµια δηµόσια εκπαίδευση από το 2003. Έχει συµµετάσχει και οργανώσει προγράµµατα ψηφιακής αφήγησης, παραδοσιακού τραγουδιού, περιβάλλοντος, αγωγής υγείας και πολιτιστικής θεµατολογίας. Συµµετέχει σε φεστιβάλ µουσικής και θεάτρου µε σχολικά και επαγγελµατικά σχήµατα.

Εξακολουθεί να εµπλουτίζει τις ακαδηµαϊκές της γνώσεις παρακολουθώντας πανεπιστηµιακά µαθήµατα µουσικής εξ αποστάσεως σε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύµατα όπως το Juilliard School και το Berklee College of Music. Τέλος, παρακολουθεί µαθήµατα ζωγραφικής στο καλλιτεχνικό εργαστήρι Ονείρου Δράσεις στην Πάτρα.

Στοιχεία έκδοσης

Συγγραφέας

Κατερίνα Αθανασοπούλου

Σελίδες

100

Διαστάσεις

16×23 cm

Εκδοτικός Οίκος

Εκδόσεις iWrite

ISBN

978-960-627-007-9

Αξιολογήσεις

Δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση ακόμη.

Δώστε πρώτος μία αξιολόγηση “Μαθαίνω Μουσική Διασκεδάζοντας”

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 + 3 =

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…

Pin It on Pinterest

Share This